Tippa Stryktipset – Förslag & resultat på veckans Stryktips!
MISSA INTE

Inför europatipset 23 mars

Onsdagens europatips bjuder på matcherna från alla hålla och kanter, både på herr- och damsidan. Vi har en hel del stora favoriter och chansen till hög utdelning känns inte speciellt stor på förhand. Men vi gör ett försök mot 13 rätt. Häng på!

Match 1. Kroatien-Israel   1

Kroatien och Israel har mötts totalt åtta gånger inför denna match, där Kroatien har gått segrande sju gånger medan en match har slutat oavgjort. Inför denna match har Kroatien med en bra trupp, bland annat spelar Modric och Rakitic. Med tanke på lagens tidigare möten samt Kroatiens starka trupp känns hemmasegern nära till hands.

Match 2. Polen-Serbien   1

Serbien misslyckades rejält i EM-kvalet där man endast vann två av åtta matcher och slutade nästsist i en grupp som innehöll bland annat Portugal, Albanien och Armenien. Nu verkar man starta om och detta med att peta flertalet stjärnor. Harmonin i truppen verkar inte vara den bästa och stor kritik har riktats mot nuvarande förbundskapeten i Serbien. Med detta i åtanke samt att man möter ett mycket intressant Polen med Lewandowski som har gjort mål i sex raka landskamper, får mig att inte lita på bortalaget. Polen har en bra form och borde spetsa till spelet rejält inför det stundande EM och en seger på hemmaplan mot Serbien borde man enkelt få.

Match 3. Rumänien-Litauen   1

Rumänien förlorade inte en match i sin EM-grupp, de hade dock en ganska enkel grupp där de mötte lag som Finland, Grekland och Färöarna och senast man förlorade en landskamp var den fyra juni 2014. Rumänien är ett mycket stabilare lag och trots lite skador i backlinjen ska de inte vara några problem att slå ett Litauen som har förlorat de flesta av de senaste matcherna, de vann dock mot San Marino men det är knappast något att bli imponerad av. Stensäker seger för Rumänien.

Match 4. Slovenien-Makedonien   1

Slovenien missade EM efter att ha förlorat mot Ukraina i playoff-spelet. Makedonien har en del skador i truppen och bland annat saknas Mitov Nilsson i målet. Makedonien har svårt att göra mål och mot Slovenien, som ser intressant ut och verkar satsa nytt och ungt i och med playoff-förlusten. Slovenien borde vara sugna på att visa hemmapubliken att de har något nytt på gång och att vinna mot ett svagt Makedonien är lämpligt.

Match 5. Barcelona-PSG 2

Kvartsfinal i damernas Champions League. Trots hemmaplan för Barcelona är det PSG som är den större favoriten. PSG har starka spelare som Seger och trots att Barcelona endast släppt in två mål i år, blir det nog för tufft mot PSG. Eventuellt skulle man kunna ta med ett x då Barcelona ändå är bra defensivt, att de skulle vinna känns dock inte så troligtvis.

Match 6. Lyon-Slavia Prague   1

Lyon är en extremt stor favorit och något annat än en hemmaseger finns inte. Lyon har 97-2 i målskillnad i ligan och vad Slavia Prague kan få ut i denna match är väl mest en lektion i fotboll.

Match 7. FC Rosengård-Frankfurt x

Tuff lottning för FC Rosengård. De möter de regerande mästarna och lär få det svettigt. Frankfurt gick vidare till kvartsfinal efter en förlängning mot Lilleström och nu borde man inte underskatta motståndet. Om FC Rosengård vill ha chansen att gå vidare till semifinal gäller det att vinna i denna match men jag tror att Frankfurt tar med sig ett oavgjort resultat till returmötet.

Match 8. Wolfsburg-Brescia   1

I den sista kvartsfinalen möter Wolfsburg uppstickarna Brescia. Brescia är nog nöjda med att gå till kvartsfinal men nu tar det stopp. Wolfsburg är storfavorit och borde vinna denna match med flertalet mål. Ännu en superspik.

Match 9. Audax -Atletico Linense   1

Audax kommer senast från en meriterande seger mot Sao Paulo medan Linense kommer från en jobbigt förlust mot Corinthians. Audax leder sin regionala liga, före just Sao Paulo och en seger mot Linense borde man klara av, även om x inte känns alltför långt borta.

Match 10. Ituano-Claro   1

Ituano har sett starka ut den senaste tiden, de ligger på en andraplats i deras grupp. Man vann sin senaste match mot Claro och Claros har en hel del förluster under den senaste tiden. Ituano borde vara mer motiverade då de fortfarande har en stor chans att gå vidare till slutspelet och borde ta en seger mot Claro som ligger sämre till i sin grupp.

Match 11. Oeste-Capivaria   1

Oeste kommer från en viktig seger där segermålet sattes i den 94e minuten. Capivaria har vunnit en av de senaste tio matcherna och har ingen chans i sin grupp. Oeste ligger bättre till i sin grupp och för att kunna ha chansen till fortsatt spel behövs det en seger och det borde de kunna arbeta sig till.

Match 12. Ponte Preta-Mogi Mirim   1

Ponte Preta är med i kampen om en slutspelsmatch medan Mogi Miriam är på väg att åka ur. Under de senaste fem matcherna har de 1-11 i målskillnad och man ligger som sagt illa till. Med Pretas möjligheter och Mirims läge känns det som en säker hemmaseger. Preta tre segrar under de fem senaste matcherna och man är även ganska stabila på hemmaplan och en hemmaseger borde komma.

Match 13. Sao Paulo-Botafogo   1

Sao Paulo är med i kampen om en slutspelsplats medan Botafogo ligger sist i sin grupp. Man behöver vinna några matcher för att komma med i slutspelet men på bortaplan mot Sao Paulo lär de knappast ta någon poäng. Man har sämre statistik mot hemmalaget och den statistiken kommer inte att förbättras efter denna match.

Här hittar du alla våra texter inför europatipset

Du måste vara inloggad för att lämna en kommentar Login