Tippa Stryktipset – Förslag & resultat på veckans Stryktips!
MISSA INTE

Bettingtips

Fotboll

Har man bestämt sig för att spela sportsbetting seriöst så är det en del man ska tänka på innan man sätter igång, annars kan det oftast ta slut lika fort som det började. Saker som budget, val av spelbolag, insatser och bokföring är fyra saker som är viktiga när man sysslar med spel. Om man inte har koll på grunderna så är det väldigt svårt att bli en vinnande spelare i det långa loppet..

Att betta på sport

Betting på sport är en av de populäraste spelformerna hos spelbolagen. Idag är utbudet otroligt utbrett och du kan spela på allt från fotboll och tennis till mindre sporter som cricket. Det finns även ett stort urval av olika serier och ligor från hela världen. En av de största spelsajterna för svenskar är https://www.betssoncasino.se/ där du kan betta på sport dygnet runt.

Hur fungerar det att betta på sport?

För att kunna spela på sport måste du först öppna ett spelkonto. På sajter som till exempel Betsson kan du idag göra det snabbt och enkelt direkt med ditt mobila BankID. Sedan är det bara att sätta in pengar och välja ut de matcher som du tycker är intressanta. Normalt är oddssektionen uppdelad efter sporter, länder och ligor. På förstasidan kan du även se de matcher som är populärast för stunden. I förstavyn kan du normalt bara spela på slutresultat i matchen, alltså seger till något av lagen eller oavgjort. Om du däremot klickar dig vidare kan du spela på flera andra satsningsalternativ.

Vad kan du spela på under en match?

Det vanligaste är som sagt att du att spelar på ett eller flera resultat. Du kan välja hur många matcher du vill på samma kupong. Vill du få upp oddset är det naturligtvis bättre att lägga till lite fler matcher men då är det mer som ska stämma för vinst. Dock är resultat inte det enda som du kan spela på. Beroende på sporten kan du också satsa på vissa delar i matchen. Om vi tar tennis som ett exempel kan du normalt spela på vem du tror kommer vinna ett visst set, hur många set matchen kommer avgöras på och så vidare. Bara tryck på den matchen du är intresserad av för att se vad som finns.

Spela live eller pre-match

Någonting som blir allt mer populärt är att spela live under pågående event. På sajter som till exempel Betsson har livespel en helt egen sektion. Då ändras oddset hela tiden efter vad som händer i matchen. Om ett lag tar ledningen kommer oddset på att de slutar som vinnare sjunka. Många tycker det blir extra roligt att följa en match om de samtidigt kan spela live på den. På Betsson kan du även streama en hel del av matcherna direkt på sajten.

Budget
Innan man gör någonting annat så ska man sätta upp en budget för sitt spelande, pengar som man ska ha råd att förlora om det vill sig riktigt illa. Att spela på sport ska vara en rolig grej som varken belastar det egna måendet eller plånboken, något som är väldigt viktigt att komma ihåg. Hur mycket man väljer att starta med varierar ju självklart från person till person, men om man vill gå in seriöst så tycker jag att man åtminstone ska försöka avvara en tusenlapp till sin spelkassa. Tycker man den summan är för mycket kan man alltid fråga en eller flera kompisar om sällskap på spelresan.

Val av spelbolag
Det kan låta enkelt att välja spelbolag, men i dagens läge så finns det nästan obegränsat med sidor som erbjuder odds på olika sporter. Ett tips är att söka efter en bolagsguide på nätet, så man får information kring alla spelbolag samt hur andra spelare uppfattar de olika sidorna. Oftast så erbjuder spelbolagen bonusar till nya spelare, vilket kan vara en bra grej att utnyttja om man vill dryga ut startkassan. När man blivit riktigt varm i kläderna så tycker jag att man ska ha ett konto hos samtliga bolag, detta för att alltid försäkra sig om att man spelar till det högsta oddset. Men då krävs det även att man har en internetbank som moneybookers eller neteller, så att man kan förflytta sina pengar mellan bolagen på ett snabbt och smidigt sätt. Men till en början så kan jag tycka att det räcker om man håller sig till ett par sajter, för att få koll på hur saker och ting fungerar.