Tippa Stryktipset – Förslag & resultat på veckans Stryktips!
MISSA INTE

Helgens matcher på stryktipset v.18

stryktipset

Stryktipset är tillbaka under lördagen och det är en svårlöst omgång vi har framför oss. Fem matcher från Premier League, fem från League Two och avslutningsvis en drabbning från Allsvenskan. Vi spiller ingen tid utan sätter igång!

Match 1. Bournemouth – Stoke   1

Två mittenlag i Premier League som inte har någonting att spela för i de avslutande omgångarna. Det borde öppna upp detta möte och innebära två lag som går för tre poäng. Hemmalaget har två raka vinster på kontot men segrar har tagits mot bottengängen Sunderland och Middlesbrough. Har dessutom många startspelare på skadelistan så ettan är skör. Stoke har blandat och gett den här säsongen men har haft det tyngre på bortaplan är på hemmaplan. Endast tre bortasegrar under säsongen men klar fördel att spela utan press på sig nu. Skadeläget ser väldigt bra ut hos gästerna som kan skrälla här. Vi inleder stryktipset med att strecka 1 2!

Match 2. Burnley – West Bromwich  1

Ytterligare en match mellan två lag som egentligen inte har något kvar att spela för. Burnley kan förvisso halka ur Premier League fortfarande och det borde vara en morot. Men med sju poäng till godo på Swansea ska det inte vara någon fara på taket. West Bromwich å andra sidan kan fortfarande nå en europaplats, men då måste de gå rent avslutningsvis samtidigt som Everton ska förlora samtliga sina matcher. Barton avstängd hos hemmalaget samtidigt som gästerna har två nya skador i Robson-Kanu och Phillips. Vi fortsätter i samma stil och streckar 1 2.

Match 3. Hull – Sunderland   1

Två bottenlag som ställs mot varandra men Sunderland är redan klara för spel i Championship nästa säsong. Har därmed inget att spela för och därför går tvåan bort helt. Hull är ett starkt hemmalag och borde ha full motivation i kampen om nytt kontrakt. Ligger på rätt sida strecket just nu men har bara två poäng till godo på Swansea under strecket. Fyra raka hemmasegrar på Hull och här ska bara femte raka komma. Solklar spik!

Match 4. Leicester – Watford   1

Återigen en match mellan två lag som inte har något som helst att spela för. Leicester ryckte upp sig mot slutet och placerar sig just nu i mitten av tabellen. Har chans att plocka många placeringar på slutet men frågan är om det är motiverande nog. Frågetecken för mittback Wes Morgan här som dras med en muskelskada. Watford har tre förluster på de fyra senaste matcherna men motståndet har varit väldigt tufft. Har ändå hög kapacitet och ska inte vara borträknade här. Tvåan till låga 20% är ett måstestreck för oss under förutsättningarna. Det kan vara den stora skrällen på stryktipset. Vi nöjer oss med 1 2.

Match 5. Swansea – Everton   1

Swansea slåss för sin existens i Premier League och har i nuläget två pinnar upp till Hull på säker mark. Knep en viktig poäng borta mot Manchester United senast och plockade ner Stoke på hemmaplan gången innan det. Inga större skadebekymmer som stör hemmalaget. Everton kan vinka hejdå till en CL-plats då laget har hela åtta poäng upp till Manchester City. Har dock ett stadigt grepp om en EL-plats så säsongen är mer eller mindre över. Hittar de inte den riktiga motivationen blir det svårt här. Vi nöjer oss med 1x på stryktipset!

Match 6. Crawley – Mansfield   2

Crawley har gått knackigt på slutet och har även cupspel att tänka på. Förtjänade inte en 2-0 förlust i senaste omgången men det gäller att ta vara på sina chanser. Har Payne avstängd här men i övrigt inga större avbräck. Mansfield har gått desto bättre på slutet och borde även fått minst en pinne med sig från matchen mot Portsmouth senast. Inga större bekymmer i truppen och vi tror på minst en pinne till gästerna. x2 streckas!

Match 7. Exeter – Carlisle   1

Fin form på hemmalaget som har två raka vinster på kontot tillsammans med en målskillnad på 6-2. Är otroligt starka på hemmaplan och måste ses som klara favoriter här. Är förvisso redan klara för playoff men det gäller att hamna så högt upp som möjligt trots detta. Carlisle slåss med näbbar och klor för att nå playoff och laget har poäng i fyra raka matcher. Dock snålt med vinster på dessa matcher och tre poäng mot bottenlaget Newport imponerar inte. Vi spikar ettan till dryga 40%!

Match 8. Grimsby – Plymouth   2

Två lag utan större motivation då Grimsby ligger på säker mark i tabellen samtidigt som Plymouth redan är klara för uppflyttning. Formen hittar vi dock hos gästerna som inte förlorat en bortamatch sedan 31 januari. Har dessutom en serieseger att spela om så hungern borta finnas där. Grimsby har lagt ner för säsongen och såg inte alls särskilt hungriga ut mot Barnet senast. Nu väntar betydligt tuffare uppgift och här blir det förlust om de inte är på tårna. Tvåa!

Match 9. Hartlepool – Doncaster   1

Botten mot toppen där motivationen ändå ligger hos bottenlaget Hartlepool. Laget har två pinnar upp till Newport i nuläget så tre poäng måste in. Svag form med tre raka förluster men på hemmaplan brukar de kunna bita ifrån sig bra. Doncaster är redan klara för uppflyttning och verkar redan tagit semester. Tre raka förluster på kontot och vilda rotationer i startelvorna. Hartlepool är en mycket trevlig skräll på stryktipset som måste med. Vi streckar 1x!

Match 10. Portsmouth – Cheltenham   1

Gamla PL-laget “Pompey” är redan klara för uppflyttning men har fortsatt samla på sig segrar. Imponerade inte borta mot Mansfield senast men hittar alltid ett sätt att vinna känns det som. Rotation i elvan att vänta men är trots allt det klart bättre laget. Cheltenham har spelat en fin fotboll på slutet men har absolut ingenting att spela för. Har dessutom en del bekymmer på bortaplan och då ska de inte räcka till här. Vi väljer att spika ettan!

Match 11. Stevenage – Accrington   1

Näst sista matchen från League Two på stryktipset och en mycket viktig sådan för hemmalaget Stevenage. Laget har ingen vacker form men motivationen lär definitivt finnas där i jakten på playoff. Placerar sig strax utanför playoff just nu på samma poäng som Blackpool ovanför. Accrington kan inte längre nå playoff och säsongen är därmed över. Lär inte ha den största motivationen här och då blir det svårt att rå på hemmalaget. Ettan känns som en vettig spik.

Match 12. Wycombe – Cambridge   2

Sista matchen från League Two på kupongen och en måstematch för båda lagen som kommer gå för seger. Båda lagen placerar sig på 66 poäng i nuläget och Blackpool på den sista playoff-platsen har samlat på sig 67 poäng. Full gas framåt med andra ord och då känns det verkligen inte nödvändigt att ödsla ett streck på krysset. Vi känner oss otroligt trygga med 1 2 och kliver vidare.

Match 13. Halmstad – AIK   2

Avslutningsvis en match från Allsvenskan mellan två lag som öppnat säsongen lite knackigt. Ingen större knall att nykomlingen Halmstad gått svagt men AIK siktade betydligt högre inför säsongen. Gästerna får vårt tips här och det tack vare ett mycket stark försvarsspel. Fem insläppta mål hittills är absolut ingenting att klaga på. Får de bara igång målproduktionen så kommer “gnaget” lyfta i tabellen. x2 streckas och sedan lämnar vi in stryktipset!

Här hittar ni samtliga texter inför stryktipset

Du måste vara inloggad för att lämna en kommentar Login