Tippa Stryktipset – Förslag & resultat på veckans Stryktips!
MISSA INTE

El Derbi Madrileño – Odds & Speltips

Champions League är tillbaka med semifinalerna och vi går ut stenhårt med ett Madrid-derby från Santiago Bernabéu. Det finns otroligt mycket att gå igenom inför denna match där det handlar om så mycket mer än själva fotbollen som spelas på gräsmattan. Vi försöker få med det mesta som är värt att veta och bjuder även på ett speltips med fint odds.

Historia

El Derbi Madrileño, eller kort och gott Madrid-derbyt, har varit ett laddat möte under flera decennier nu. Den spanska huvudstadens två största klubbar drabbar samman och där klyftorna är mindre än på mycket länge. Real Madrid är fortfarande storebror och har visat det under större delen av säsongen. Kikar vi i en maratontabell så är det även klar fördel för marängerna som vunnit 109 av 214 derbyn mot Atletico Madrid sedan starten år 1928. Detta blir match nummer 215 lagen emellan och det känns jämnare än på mycket länge. Dessutom är inte detta någon ligamatch där lagen kan rädda sig själva längre fram under säsongen. Detta är två möten som ska avgöra vilket lag som ska spela finalen i Cardiff om nästan exakt två månader. Det ultimata testet för att se vilka som är redo att ta sig an antingen Monaco eller Juventus. Det kommer krävas både blod, svett och tårar för att göra sig förtjänt av en finalplats.

Tränarkampen

En väldigt intressant match i matchen är tränarkampen – Zinedine Zidane vs Diego Simeone. En fransman mot en argentinare. Det skiljer en hel del åt dessa två när det kommer till rutinen, något vi ska ha med oss in här. Zidane visade dock under sitt första år i klubben att han vet vad som krävs då han plockade hem CL-titeln. Denna säsong har det gått som på räls för Real Madrid även fast spelet inte sett allt för bra ut alla gånger. Något de kan tacka Zidane för som visat fingertoppskänsla i sin matchning. Diego Simeone är av en helt annat skola än Zidane och är otroligt aktiv på sidan av planen. Han vet vad som krävs för att slå Real Madrid i deras egna borg och han måste se till att ha samtliga spelare redo för krig för att lyckas med detta.

Dagsformen

Kikar vi till formen hos de båda lagen inför kvällens match ser det lite olika ut. Real Madrid fick kämpa ordentligt för att bärga tre poäng hemma mot Valencia i helgen. Ett sent 2-1 mål av trollgubben Isco frälste marängerna i kampen om ett ligaguld. Atletico Madrid fick en desto enklare resa då laget slog tillbaka Las Palmas med hela 5-0 på bortaplan. Gameiro var tillbaka och stod för två fina mål framåt. Ett mer utvilat Atletico till denna match med andra ord, men kikar vi till skadeläget finns det största frågetecknet hos gästerna. Carrasco har nämligen dragits med småskavanker den senaste tiden och är osäker till spel. Nu saknas förvisso Bale hos hemmalaget men det finns en helt annat bredd hos Real Madrid när det kommer till det offensiva spelet.

Odds & Speltips

Vi har givetvis ett speltips till den här matchen och formen känns på topp. Under gårdagen hittade vi nämligen Malaga i det andalusiska derbyt till fina 4,05 i odds hos Betsson. Till dagens match lockas vi helt klart av under 2,5 mål i matchen. Atletico Madrid är på Santiago Bernabeu för att få med sig ett bra resultat inför returen, inte för att vinna matchen. Simeone vet även hur man täpper till defensiven och spelar på ett resultat. Betsson erbjuder 1,80 i odds för detta – taget!

Odds till Real Madrid – Atletico Madrid och samtliga matcher i Champions League hittar nu här.

Du måste vara inloggad för att lämna en kommentar Login