Tippa Stryktipset – Förslag & resultat på veckans Stryktips!
MISSA INTE

Fortsätter Monaco skrälla?

Det är dags för rond 1 av den andra semifinalen av Champions League och vi beger oss mot Stade Louis II. Hit har de italienska mästarna Juventus tagit sig för att göra upp om en finalplats mot Monaco. Fransmännen är den stora överraskningen i turneringen så här långt och frågan är om de kan fortsätta skrälla?

Blickar vi tillbaka mot gruppspelet så hamnade Monaco i en ganska gynnsam grupp där Leverkusen, Tottenham och CSKA Moskva stod för motståndet. Inga dåliga lag ska sägas men visst fanns det betydligt svårare grupper i turneringen. Jobbet ska dock göras och det lyckades fransmännen med som tog hem Grupp E, en poäng framför Leverkusen. Efter den relativt enkla resan var det många som trodde att laget skulle få det tufft i slutspelet, men oj så fel de hade. Först skickade de ut Manchester City ur turneringen och sedan var det Dortmund som stod på tur för den franska maskinen. Det är utan tvekan det offensiva som står ut hos Monaco, där 12 mål på fyra slutspelsmatcher är fantastiska siffror. Kylian Mbappe är kanske den mest lysande stjärnor i detta lag men även Falcao har vaknat till mot slutet. Båda dessa herrar har gjort fem mål vardera i turneringen och de lär fortsätta pumpa in mål om det ska bli avancemang här.

Kikar vi till skadeläget hos Monaco så stryker vi både Djibril Sidibe och Almamy Touré till dagens match. Inga större avbräck kanske men det är ändå herrar med en del speltid denna säsong. Positivt dock att både Benjamin Mendy är tillbaka från skada och att även Fabinho är redo för spel efter avstängning. Två viktiga spelare utan tvekan.

Juventus imponerade stort i gruppspelet av Champions League och tog sig vidare utan större bekymmer från Grupp H. En grupp som innehöll lag som Lyon, Sevilla och Dinamo Zagreb. Efter detta har de italienska mästarna imponerat stort då de slagit ut både Porto och Barcelona. Detta utan att släppa in ett endaste mål över fyra matcher. Styrkan ligger ju utan tvekan i det defensiva och lyckas de hålla stången mot Messi och grabbarna så kan de utan tvekan göra det mot Monaco. Förutom en mycket stark och samspelt backlinje med herrar Chiellini och Bonucci i mittlåset så har de även en av världens bästa målvakter. Gianluigi Buffon är förvisso 39 år fyllda men det känns som han bara blir bättre och bättre för varje år som går. Lite som ett italienskt vin som ligger på lagring. Han har stått för ett par fantastiska räddningar i den här turneringen och blir otroligt viktig om “Juve” ska gå hela vägen.

I den italienska sjukstugan ser det bra ut då vi endast stryker långtidsskadade Marko Pjaca. Nu saknades förvisso Daniele Rugani mot Atalanta i senaste ligaomgången men han sägs vara redo för spel här. Enda lilla avbräcket är Sami Khedira som är avstängd efter för många gula kort. Tränare Allegri har dock en hyfsad backup i Claudio Marchisio så det ska inte vara någon större fara på taket.

Odds & Speltips

Ska vi ge oss på ett speltips i detta möte så är det ett odds som sticker ut. Monaco har förvisso öst in mål på slutet men vi ska inte jämföra varken Dortmund eller Man City med Juventus. Italienarna vet hur de ska försvara det egna målet och speciellt på bortaplan är de otroligt svårforcerade. Juventus att hålla nollan till 2,75 i odds hos Betsson är taget alla dagar i veckan.

Odds till Monaco – Juventus och övriga matcher i Champions League hittar ni här!

Du måste vara inloggad för att lämna en kommentar Login