Tippa Stryktipset – Förslag & resultat på veckans Stryktips!
MISSA INTE

Inför europatipset 10 augusti

En stor mix på europatipset under onsdagen där vi hämtar matcherna från Allsvenskan, OS, ligacupen i England samt högstaligan i Schweiz. Det finns ett par riktigt starka och stora favoriter över kupongen men förhoppningsvis ska vi hitta några skrällar på andra håll och boosta utdelningen. Låt oss dra igång!

Match 1. Norrköping – Häcken   1

Två formstarka gäng som drabbar samman där vi pushar lite extra för Norrköping som kommer in här med tre raka segrar på kontot. Senast blev det en stabil 3-1 seger hemma mot Örebro och laget är seriens bästa hemmagäng med raden 7-2-0 över säsongen. Har dock stött på relativt enkelt motstånd på slutet och är därför ingen spik här. Häcken har inte förlorat på mycket länge och kommer närmast från en mycket stark bortaseger mot Elfsborg med 4-2. Brukar svinga vilt med sitt motstånd och har en riktigt vass offensiv som kan skada samtliga lag i ligan. Vi tror på öppet spel och streckar 1 2 på kupongen.

Match 2. Japan – Sverige   2

Måstematch för Sverige som måste vinna efter förlusten mot Nigeria. Stod för en riktigt bra match i öppningsmatchen mot Colombia och kunde mycket väl fått med sig tre poäng där, men insatsen mot Nigeria var ett stort steg bakåt. Måstematch även för Japan som förlorade med 5-4 mot Nigeria och sedan fick en pinne mot Colombia efter 2-2. Har stora bekymmer med försvarsspelet men ser riktigt vassa ut framåt där laget skapar ohyggligt många chanser. Återigen tror vi på en öppen tillställning och med tanke på förutsättningarna finns det ingen anledning till att plocka med krysset. 1 2 streckas igen!

Match 3. Colombia -Nigeria   1

Nigeria är redan klara gruppettor och kan vila folk i det här mötet för att hålla sig fräscha längre fram i turneringen. Har imponerat väldigt mycket och kan ändå få matchen här mot ett Colombia som troligtvis måste gå för seger. Colombia tappade förvisso 2-0 ledning till 2-2 mot Japana men spelet imponerade inte och man måste komma upp i nivå här. Det känns tjatigt men återigen går vi på 1 2 där Nigeria till endast 22% känns lite extra intressant.

Match 4. Danmark – Brasilien   2

Högintressant avslutningsmatch i Grupp A där Danmark toppar gruppen just nu på fyra poäng efter 0-0 mot Irak och en relativt orättvis seger mot Sydafrika med 1-0. Danskarna var det klart sämre laget i båda dessa matcher och nu stöter man på betydligt vassare motstånd. Brassarna har underpresterat så här långt och står faktiskt på noll mål framåt trots en viss Neymar i laget. Men brassarna har dominerat spelet stort så här långt och det är bara en tidsfråga innan det lossnar på allvar. Vi spikar tvåan!

Match 5. Sydafrika – Irak   1

Måstematch för framförallt Sydafrika som ligger sist i gruppen just nu med bara ett poäng på kontot. Men spelet har sett bra ut och laget förtjänade verkligen poäng mot Danmark senast. Får tillbaka viktiga mittfältaren Mvala här som var avstängd sist mot danskarna. Irak har spelat två raka 0-0 matcher hittills och hade inte mycket att säga till om mot Brasilien senast. Fick jaga väldigt mycket boll i den matchen och det kan sätta sina spår här. Kan klara sig vidare på ett kryss men det troliga är att Brasilien plockar poäng och då måste Irak gå för seger. Ettan är streckad på låga 39% just nu och det känns som en vettig spik.

Match 6. Sydkorea – Mexiko   1

Ettan och tvåan i Grupp C där lagen kan klara sig vidare på ett kryss så länge inte Tyskland vinner med stora siffror mot Fiji. Men det troliga är att Tyskland gör processen kort med Fiji och då är det Mexiko som ligger illa till med sin målskillnad. Sydkorea var nära att knipa samtliga poäng mot Tyskland vilket hade räckt för avancemang i turneringen, men nu får laget ladda om och klara minst ett kryss mot Mexiko för avancemang. Två otroligt jämna lag men känslan är att Sydkorea imponerat lite extra och kan spela utan press på sig här. Vi nöjer oss med 1x!

Match 7. Burton – Bury   1

Över till den engelska ligacupen där det numer skiljer en division mellan Burton och Bury. Burton tog steget upp i Championship den här säsongen och föll där i premiärmatchen mot Nottingham (3-4) i en väldigt målrik tillställning. Hemmalaget startar troligtvis med en stark elva här där nya anfallaren Irvine sägs starta på topp. Bury plockade en 2-0 seger i ligapremiären men kommer rotera spelare här och då ska det visa sig att det skiljer en division mellan lagen. Etta!

Match 8. Fleetwood – Leeds   2

Fleetwood håller till i League One till vardags där laget fick en pinne i premiäromgången mot Northampton. Kommer ställa ett starkt lag på planen här men frågan är man räcker till. Leeds var en stor besvikelse i premiären av Championship där laget förlorade med klara 3-0 mot QPR. Leeds hade inte ett skott på mål i det mötet och måste komma upp i nivå här trots att motståndet inte är det bästa. Men trots premiärförlusten går vi på Leeds här och fyller på med ett kryss.

Match 9. Luton – Aston Villa   2

Aston Villa åkte ur Premier League med dunder och brak förra säsongen och hade heller ingen lycka i premiären av Championship där laget förlorade med 1-0 mot Sheffield W. Möter dock behagligt motstånd nu och ska ses med toppchans. Luton håller till i League Two till vardags och även fast laget imponerade i premiärsegern mot Plymouth så ska man väga för lätt här. 60% på tvåan är helt ok för oss. Spik!

Match 10. QPR – Swindon   1

QPR kommer bli en av kupongens stora favoriter och ettan är streckad på hela 81% just nu. Laget tog en stabil 3-0 seger mot Leeds i premiären av Championship och dominerade spelet fullständigt. Swindon vann förvisso sin premiärmatch i ligaspelet mot Coventry (1-0) men det skiljer en division mellan dessa lag och Swindon har inte haft någon lyckad försäsong. Ettan är väldigt hårt streckad men det känns som slöseri att gardera. Spik!

Match 11. Basel – Young Boys   1

Super League i Schweiz går in i sin fjärde omgång och vi får se ett tidigt toppmöte mellan storklubbarna Basel och Young Boys. Basel har gått fläckfritt så här långt och har dessutom bara stött på lag från den övre halvan. Annat hos Young Boys som har två segrar och en förlust mot lag från den nedre halvan av tabellen. Nu är det tidigt på säsongen och vi ska därför inte dra för stora växlar på tre omgångar spelade men Young Boys har bortaplan nu och dras dessutom med stora skadebekymmer i truppen. Mittfältaren Sanogo skadade sig senast och skulle han missa det här mötet får gästerna det väldigt tufft. Ettan är hårt streckad men med all rätt. Vi spikar!

Match 12. Lugano – Sion   x

Mycket jämnt möte på förhand där båda lagen står på tre poäng efter tre spelade omgångar. Sion hade som väntat inget att sätta emot Basel i öppningsmatchen men tog sedan en sen vinst hemma mot St. Gallen. Laget har dock förlorat många spelare från förra säsongen och framförallt är man svagare i defensiven vilket har märkts av i början på säsongen. Lugano stod för en blek insats mot Vaduz senast men tog en stark seger borta mot Young Boys innan det. Vi helgarderar utan att fundera allt för mycket!

Match 13. Vaduz – Luzern   2

Luzern hade två raka segrar in till mötet med Basel och stod där för en riktigt fin insats då laget hade en 2-1 ledning med sig in i paus. Men Basel och anfallaren Janko ville annat och med två mål i andra halvlek såg han till att Luzern gick poänglösa. Lämpligare uppgift nu. Vaduz fick stryk med klara 5-1 mot Basel näst senast och följde sedan upp det med en 2-0 seger borta mot Lugano senast. Stod för en stark insats där men hade lite tur i slutändan med två sena mål, varav ett självmål. Vi tror på gästerna här och spikar till dryga 50%.

Här hittar ni samtliga texter inför europatipset

Du måste vara inloggad för att lämna en kommentar Login