Tippa Stryktipset – Förslag & resultat på veckans Stryktips!
MISSA INTE

Mittfältsmotorn mot den gamle målspottaren i stryktipsmatch 4

I stryktipsmatch 4 tar nykomlingen Middlesborough emot Stoke. Två lag där det blåser positiva vindar just nu och ett extra öga bör riktas mot den gamle målspottaren Alvaro Negredo och mittfältsmotorn Joe Allen.

Med tanke på att Sunderland med nöd och näppe klarade kontraktet och Newcastle åkte ur, så är det Middlesborough vars stjärna lyser klarast uppe i nordost. För en gångs skull får man väl ändå säga och frågan är hur länge.

Boro har också varit flitig på värvningsfronten. Rutinerade spelare som målvakten Victor Valdes, Valencias högerback Antonio Barragan, Aston Villas målvakt Brad Guzan och anfallaren Alvaro Negredo är onekligen intressanta. Kan Valdes nå upp till närheten av forna dagar har man en oerhört stabil målvakt, vilket kan bli avgörande för Boros möjligheter att klara nytt kontrakt. Valdes behandlades väl aldrig särskilt väl i Manchester United och vid 34 års ålder finns där ännu flera år kvar på toppnivå.

Intressanta nyförvärv i Boro

Negredo floppade rejält under sin förra sejour i Premier League. Då var han den store stjärnan som anlände till Tottenham med pukor och trumpeter. Nu har han ingen press på sig och den gamle måltjuven kan mycket väl bli en obehaglig överraskning för många försvar.

Mittbacken Bernard Espinosa från Sporting Gijon och tacklingsstarke mittfältaren Marten De Roon är också intressanta nyförvärv att följa, men mycket kommer kretsa kring Gaston Ramirez som anlänt på fri transfer och ska stå för det kreativa spelet i anfallsväg. Unge Viktor Fischer från Ajax kan också bli en injektion.

Förhoppningsvis vaknar även Stewart Downing till och lyfter sig ett snäpp från fjolåret, då han inte var dålig, men han kan så mycket bättre. Viss oro finns över skador på rutinerade Daniel Ayala och lagkaptenen Grant Leadbitter

Mittfältsmotorn och de ojämna eleganterna

Joe Allen är ett utmärkt nyförvärv. Kanske till och med ett riktigt fynd. Allen var magnifik spelmotor i Swansea, men i Liverpool såg han ibland både bortkommen och medioker ut. Han fann aldrig sin plats i ett Liverpool som inte var i närheten av forna tiders storhet. Detta trots att Brendan Rodgers handplockat walesaren eftersom han var Rodgers store stjärna i Swansea. Men ändå… Det gick åt skogen och en en lovande karriär såg ut att vara över eller åtminstone inte ta den fart som många trodde.

Tills i juni i år då hela Europa fick se en Joe Allen i finfin form för ett Wales som gick till semifinal i EM. En spelmotor i toppklass. Trummandes nästan i stil med Luca Modric. Obönhörligt. Födande det flytande spelet.

Det finns en oerhört stark ryggrad i Stoke. En sådan som säkerligen många klubbar önskar sig. I mål Jack Butland, i försvaret Ryan Shawcross, på mitten Joe Allen och längst fram Marko Arnautovic. Komplettera detta med den alltid lika oberäknelige men stundom lysande – Xherdan Shaqiri. För att inte tala om Bojan Krkic. De tre ”musketörerna” är ett magiskt anfallsvapen när de alla är friska och i form, något som dock händer allt för sällan. Och tänk om övergången av Saido Berahino blir verklighet…

Superlöftet och ett intressant lagbygge

Superlöftet Ramadam Sobhi från Al Ahly kan bli en joker i leken för The Potters. Blott 19-årige Sobhi spås en lysande framtid, men behöver nog lite tid för att anpassa sig till Premier League.

Stoke är ett av de mer intressanta lagen i årets Premier League, vilka endast belastas av en manager vars oförmåga att lyfta sina klubbar till högre nivåer tyvärr sedan länge är fastställd. Mark Hughes har vid flertalet tillfällen varit nära framgång, men aldrig lyckats nå dit.

I Stoke blir det extra intressant att se vilket humör Shaqiri är på. Kanske kan han ta ytterligare ett steg på den någorlunda jämnhetens stege, vilket vore guld värt för The Potters. Dessutom ska det bli spännande att se om Joe Allen kan trumma igång spelet för Stoke på samma fina sätt som han gjorde för Wales i EM. I Boro blir Negredo hyperintressant att följa. Mål i premiären och vi har en gammal målskytt av högsta klass.

Aldrig lätt att möta en nykomling på bortaplan i första matchen, men Mark Hughes Stoke har ett intressant lagbygge på gång och kan mycket väl få till ett kryss. Minst.

Håll ögonen på:

  1. Joe Allen som mittfältsmotor
  2. Negredos målaptit
  3. Shaqiris form

Du måste vara inloggad för att lämna en kommentar Login