Tippa Stryktipset – Förslag & resultat på veckans Stryktips!
MISSA INTE

Veckans stryktipsmatcher i Premier League

Kan Southampton stoppa Chelseas uppåtstigande formkurva? Är Leicester redo för en måste-vinna-match mot Norwich? Två av flera intressanta frågeställningar kring veckans stryktipsmatcher.

Lite i skuggan av ligacupfinalen på Wembley där Manchester City möter Liverpool, får deras ligamotstånd i till helgen – Newcastle och Everton – spelledigt. Sannolikt välkommet för båda lagen. Exempelvis Everton beger sig till varmare trakter för ett träningsläger. På hemmaplan tar Leicester på sig blåstället när de emot Norwich City i stryktipsmatch 1. Efter några hårda fighter mot svårast möjliga motstånd väntar nu en måste-vinna-match mot ett svagt Norwich. Kommer Claudio Ranieris mannar att klara återgången till en grå vardag efter ett antal urladdningar. Det finns mycket som tyder på det, då Leicester har ett oerhört stabilt spel och sällan tappar matcher, även om de skulle hacka lite i anfallsspelet. Några tecken på att Riyad Mahrez, Jamie Vardy och company skulle tappa fart framåt lyser med sin frånvaro. Mycket talar för att The Foxes tar alla tre poäng hemma mot Norwich.

Hyperintressant möte mellan Southampton och Chelsea

Stryktipsmatch 2 är hyperintressant. Två formstarka lag går i clinch och det kommer bli strid på kniven. Ronald Koeman siktar på att fortsätta på den inslagna vägen som kan säkra en plats i Europa. Även Chelsea har kapacitet att dit och lyckas man med konststycket att plocka med sig tre poäng från St Marys blir det också en signal till resten av ligan att man återigen är en klubb att räkna med. Stoke har vaknat till och tar i stryktipsmatch 3 emot slagpåsen Aston Villa. The Potters är oberäkneliga, men har de en normal dag på jobbet så ska de springa hem denna match ganska så enkelt. Aston Villas problem är så stora och grundläggande att de visserligen kan glimta till och skrälla någon match, men huvudriktningen är ned mot källaren. Lägg därtill Joleon Lescotts tweet med en lyxbil som gick ut strax efter en undermålig insats i ligan för ett par veckor sedan. Få saker går åt rätt håll i Remy Gardes Aston Villa. Även Stokes Mark Hughes har en del att bevisa, faktum är att han nu måste prestera med Stoke i så måtto att det krävs en hyfsat framskjuten placering i ligan som kan kryddas med semifinalen i ligacupen och en positiv känsla inför nästa säsong då det verkligen gäller. Tålamodet är inte evigt för Hughes och hans facit sedan förr tyder inte på att han har förmågan att bygga vinnande fotbollslag.

Watford och West Ham mot formbevis

Watford tar emot Bournemouth i stryktipsmatch 4. The Hornets får gälla som favoriter och mycket lite tyder på att man kommer släppa detta till sydkustlaget. I så fall etablerar sig Watford än mer på den övre halvan medan Bournemouths kamp för nytt kontrakt fortsätter. I den tidiga lördagsmatchen tar West Ham emot Sunderland och här kan det finnas fog för en liten skrällvarning. The Hammers är rätt jämna, men faller igenom då och då. Mot ett desperat kämpande Sunderland kan det blir svårt efter höjdpunkten i FA-cupen senast för West Ham.

West Bromwich tar emot Crystal Palace senare på kvällen. Två lag ur form, där Crystal Palace dock tog sig vidare till FA-cupsemifnal efter en meriterande seger borta mot Tottenham. Frågan är nu vilket av de två lagen som först kommer att ta sig i kragen i ligan? Helt ovisst, men det kommer bli en härlig kamp. På söndag ställs Arsenal mot Manchester United i en måste-vinna-match för The Gunners. Visserligen bortaplan, men Arsenal är så pass mycket bättre och insatsen i ligan mot Leicester förrförra helgen tyder på att vinnarinstinkten också håller på att vakna till liv. Tottenham tar emot Swansea i vad som med blotta ögat ser ut som toksäkra tre poäng för Spurs. En förlust skulle bli att svårt slag mot lagets ambitioner och dessutom helt emot deras formkurva. Visst förlorade man i FA-cupen mot Crystal Palace, men det handlade om att Spurs hade fokus på andra saker. Inget annat.

Du måste vara inloggad för att lämna en kommentar Login