Tippa Stryktipset – Förslag & resultat på veckans Stryktips!
MISSA INTE

Nyckelmatcher på stryktipset

Adam Johnson of Sunderland celebrates scoring their first goal during the Barclays Premier League match between Sunderland and Newcastle United played at Stadium of Light, Sunderland, on the 25th October 2015

Hela tretton Premier League-lag inblandade i veckans ligacup, vilket kan få konsekvenser för lördagens stryktipsmatcher.

I stryktipsmatch nummer 1 tar Crystal Palace emot Manchester United. Efter att Alan Pardews Palace haft bra flyt i inledningen av ligan, så har de gått på pumpen mot toppformskonkurrenterna West Ham och Leicester i ligan. I ligacupen blev man dessutom överkörda av Manchester City. Lite symptomatiskt för Pardew är att antingen är det flow och Eriksgata eller så är det glashal nedförsbacke. Finns sällan något mellanting. Manchester United gick en hård ligacup-fight mot Middlesborough, vilken man förlorade på straffar efter att rutinerade Rooney, Carrick och Young bommat. Har även blandat och gett rätt bra på slutet. Borta mot Everton genomförde man en nästan perfekt match, medan hemma i derbyt mot Manchester City lyckades man inte alls uppbåda passion eller effektivitet i vad som kanske blev det svalaste Manchester-derbyt i mannaminne. Louis van Gaal börjar dock få lite ordning på laget och vi lär inte få uppleva något skönspel, utan mer av vad vi sett på slutet, en igel som suger sig United fast i toppen. Svårslagna och taktiska. Crystal Palace lär därmed fortsätta ned för utförsbacken, men räkna inte med något sambalir från van Gaals mannar.

Det finns inget som tyder på att Norwich kan hota Manchester City på Etihad i stryktipsmatch 2. Norwich gjorde en bra match mot Everton i ligacupen, men förlorade – kanske lite orättvist – efter straffar. Debaclet med 2-6 mot Newcastle får väl därför ses som glömt, men ska City ha någon trovärdighet i sin ambition att vinna ligan, så är en seger hemma mot ett instabilt Norwich ett måste. Och det kommer nog inte bli några problem, även om City har en förmåga att falla igenom när man minst anar det.

Det fanns egentligen ingenting. Absolut ingenting, som tydde på att Newcastle skulle få stryk med 3-0 mot rivalen Sunderland. Inte ens en bit in i matchen, men en tveksamt dömd straff ändrade allt och ligans kanske just nu sämsta lag kunde ro hem en siffermässigt överlägsen seger mot – vad vi trodde – ett nyuppvaknat Newcastle, efter den imponerande segern mot Norwich. Men icke. Och nu möter man dessutom Stoke, vilka har en tendens att kunna knipa bortasegrar. Vinst i de två senaste bortamatcherna plus avancemang i ligacupen mot Chelsea i veckan. Onekligen en mycket oviss match. Dessutom finns det en rad mycket intressanta offensiva spelare i båda lagen. Men nog borde väl ändå Newcastle med Wijnaldum, Perez och company kunna ta ytterligare ett steg mot säkrare marker i ligan?

I stryktipsmatch 4 finns det tecken på att Swansea kanske är på väg att räta upp formen, men det kommer inte att hjälpa mot ett Arsenal som flyger fram och dessutom börjar visa tendens på stabilitet. Något som saknats de senaste åren. Arsene Wenger är fullt medveten om att just denna säsong kan vara en gyllene möjlighet för den gamle managern att kröna sin karriär med en ligatitel. Dels för att motståndet ser mänskligt ut, dels för att laget är redo. Swansea lär dock inte hota på lördag.

Watford tar emot West Ham i stryktipsmatch 5 och även om The Hornets vann borta mot Stoke senaste, så blir det svårt att stoppa Slaven Bilics lag. De har något mycket intressant på gång i West Ham. En karismatisk manager och flertalet riktigt begåvade fotbollsspelare gör att de äntligen kan ta det definitiva steget bort från Sam Allardyce dagar av fotbollskreativt mörker, vilket inte alls passat en klubb som genom historien gjort sig känd som ett spelande lag. Det som talar emot är en tendens för The Irons att falla igenom i matcher där de har favoritskapet. Skulle inte ta något för givet, men tror på West Ham i en av de mest intressanta matcherna på stryktipset.

West Bromwich avslutar Premier League på stryktipskupongen i en match mot Leicester. The Foxes åkte visserligen ur ligacupen i veckan, men i ligan håller de i formen. Även WBA har rätt bra form, så det är en helt oviss tillställning som väntar på The Hawthornes. Oerhört intressant för fortsättningen i ligan för dessa båda lag. Med andra ord en riktigt viktig match.

 

 

 

Du måste vara inloggad för att lämna en kommentar Login

Lämna en kommentar