Tippa Stryktipset – Förslag & resultat på veckans Stryktips!
MISSA INTE

Man U och West Ham på värvningsstråt

Manchester U och West Ham gör båda bra ifrån sig under Silly Season, vilket inte minst klubbarnas senaste värvningar av Paul Pogba och Andre Ayew är ett bevis på. Frågan är vilken investering som är bäst?

Så var då Paul Pogba på plats i United efter en lång och utdragen väntan i stil med värvningen av Zlatan Ibrahimovic. Jose Mourinhos för säsongen fjärde nyförvärv blir den dyraste spelaren någonsin. Ett femårskontrakt och en övergångssumma som sägs ligga på runt 90 miljoner pund, det vill säga över en miljard kronor.

Pogba återvänder

På Uniteds hemsida strax efter midnatt står att läsa att Pogba är mycket nöjd över att återvända till klubben som har en alldeles speciell plats i hans hjärta. Han ser dessutom fram emot att få jobba med Jose Mourinho. Pogba har ett förflutet i Uniteds akademi och har faktiskt spelat tre ligamatcher med A-laget säsongen 2011/12. Nu hoppas han att flytten till Manchester ska leda till att högt ställda ambitioner uppnås. Bläckfisken – som han kallas – med de nästan tentakelliknande långa benen har länge ansetts som en av de allra mest lovande, men haft svårt att visa jämnhet på högsta nivå. Nu är det Jose Mourinhos uppgift att göra en stabil världsklasspelare av Pogba.

Eric Bailly, Henrikh Mkhitaryan, Zlatan Ibrahimovic och Paul Pogba är namn som kräver omedelbar framgång för ett United som kanske inte direkt glänste i Community Shield senast.

Nu börjar också diskussionen om Pogba verkligen är värd så mycket pengar, vilket kommer vara ett ok han måste bära från och med nu och många år framöver. Bland annat konstaterar den gamle Liverpool-legendaren Graeme Souness:

”Oavsett vad han åstadkommer, jag tycker inte han är värd 89 miljoner pund”, enligt Sky Sport.

Och Souness fortsätter:

”För den typen av pengar letar du efter en färdig produkt, någon som förändrar matchbilder på en mer reguljär basis – jag har inte sett det från Pogba ännu.”

West Ham värvar Ayew

Samtidigt – och kanske lite i skymundan – fortsätter West Ham att värva smart och högprofilerat. Igår blev det klart att Swanseas ytter Andre Ayew går till The Hammers för hela 20,5 miljoner pund, vilket är klubbrekord i övergångssummor för West Hams del.

”Klubben har stora ambitioner och en mycket bra manager. De vill bli en allt större klubb för varje år som går och med det nya arenaprojektet och en ny träningsanläggning, så förstår man att de nu rör sig mot nästa nivå och jag vill vara en del av detta projekt”, sa Ayew på West Hams hemsida.

Ayew har dessutom spelat tillsammans med Dimitri Payet i Olympique Marseille, vilket ger förhoppningar om en dödlig duo för motståndarförsvaren i Premier League. Den 67-faldige landslagsmannen för Ghana ansluter till ett West Ham som ser allt starkare ut och kan ta den nya arenan med storm.

I måndags skrev även den 22-årige vänsterbacken Arthur Masuaku på för 6,2 miljoner pund. Lägg därtill förvärv som argentinskfödde Manuel Lanzini från Al Jazira, den algeriska landslagsmannen Sofiane Feghouli, Håvard Nordtveit från Borussia Mönchengladbach, Toni Martinez från Valencia, Gokhan Tore från Besiktas, Domingos Quina från Chelsea och den lovande anfallaren Ashley Fletcher, så ser det rätt bra ut för The Hammers och sannolikt har de inte värvat färdigt ännu. Feghouli har för övrigt hela 40 landskamper för Algeriet och gick under den något krävande beteckningen ”den nye Zidane”.

West Ham och Manchester United är onekligen två lag som hittills ligger bra till i årets Silly Season, sedan får vi väl se hur det slutar när väl fönstret har stängt. För The Hammers del är det ju rätt avgörande att Dimitri Payet blir kvar och kan fortsätta briljera på samma sätt som ifjol och dessutom länka upp med sin gamle lagkamrat från tiden i Marseille – Andre Ayew. I United handlar mycket om att kunna förse Zlatan Ibrahimovic med rätt stöd, utan att svensken ska behöva gå ned i plan för att hämta boll och där blir bläckfisken Pogba en av de viktiga nycklarna.

Du måste vara inloggad för att lämna en kommentar Login