Tippa Stryktipset – Förslag & resultat på veckans Stryktips!
MISSA INTE

McClarens tid är snart ute

Steve McClarens tid i Newcastle ser ut att vara över inom kort. Det kan röra sig om dagar. Nu har även fansen ledsnat och kräver engelsmannens avgång i ett öppet brev till Newcastles ledning.

Ögonbryn höjdes när den lysande coachen men kanske inte alltför meriterade managern Steve McClaren fick jobbet att lyfta Newcastle till nya höjder. Faktum är att själva utnämningen av McClaren menar många är Mike Ashleys signal att han inte är intresserad av att lyfta Newcastle mot några framgångar. Till och med den tydligaste markeringen att Ashley kanske inte är så intresserad av framgång mer än att The Magpies ska befinna sig i Premier League och därmed fortsätta vara reklampelare för Ashleys eget företagsimperium. Däremot att åka ur Premier League är en katastrof, särskilt inför nästa säsong då det kommer regna pengar över klubbarna. Sannolikt därför Ashley grävt rejält i kassakistan för att värva dyrt på senare tid. Det verkar dock inte hjälpa och nu är nog McClarens dagar räknade.

Så pass räknade att de flesta numera lägger all fokus på vem ersättaren kommer att bli. Nigel Pearson, David Moyes, Brendan Rodgers, Rafa Benitez och Harry Redknapp har alla nämnts, där nog skotten David Moyes får ses som lite av en favorit.

Moyes eller Benitez

Moyes är ju sedan tiden i Everton van att jobba med finansiellt strikta ramar, men kräver att ha full kontroll på alla delar i klubben. Något Mike Ashley i så fall måste gå med på. Dessutom har Moyes stjärna falnat en hel del efter debaclen i Manchester United och Real Sociedad och valet av nästa klubb och resultaten som där följer blir avgörande för Moyes framtid som manager.

Även Rafa Benitez nämns rätt ofta, men då handlar det om en kortare period såsom övergångsmanager i stil med Guus Hiddink i Chelsea. Men det är ju bara ett rykte, det kan tänkas att Benitez är intresserad av att fortsätta om han får erbjudandet. Mike Ashley brukar dock föredra brittiska managers.

Pearson, Rodgers eller Redknapp

Nigel Pearson är en annan kandidat och han kan ju faktiskt ta åt sig en viss del av äran för Leicester framgångar, då de visade fina resultat redan under slutet av förra säsongen. Pearson tog The Foxes upp från The Championship och satte ryggraden i det Claudio Ranieri fått fram glädjen och smartness ur. Med andra ord en manager som är mycket väl lämpad för en nedflyttningsstrid. Pearson var också coach på den tiden Sam Allardyce ledde Newcastle.

Kan Newcastle bli nästa jobb för Brendan Rodgers? Tveksamt, men han nämns. På samma sätt som för David Moyes så blir nästa val av jobb oerhört viktigt för Rodgers och han kommer också att kräva full kontroll.

Eller är det den karismatiske Harry Redknapp som kommer att ta över? En gång i tiden var han nära en övergång till The Magpies och skulle sannolikt vara ett populärt val, men frågan är väl om Redknapp är en framtidens manager eller endast en föredetting med förmågan att motivera sin spelare, men oförmågan att utveckla lagets taktiskt eller med passion för att fokusera på varje enskilt träningspass.

Nästa nivå – Moyes eller Pearson?

För närvarande får nog David Moyes ses som lite av en favorit strax före Nigel Pearson, vilket i det korta perspektivet kanske inte är så tokigt med tanke på den kraft och disciplin som krävs för att klara sig kvar i Premier League.

På lång sikt är det också två lagbyggare, men frågan är om de har förmågan att ta en klubb till de allra högsta höjderna. Båda kan nog skrämma upp spelarna i omklädningsrummet och få dem att ge det där lilla extra i kampen om varje centimeter gräs som en nedflyttningsstrid handlar om. Å andra sidan kanske inte de högsta höjderna är ett krav från Mike Ashleys sida.

Men i varje fall David Moyes anser nog att han är redo att ta en klubb till de högre nivåerna, då det i Everton saknades resurser och han överpresterade i förhållande till detta, men att han aldrig fick något riktig chans i Manchester United där resurserna fanns. Nigel Pearson har aldrig haft chansen. Ja, eller det går ju inte så pjåkigt för Leicester sedan han lämnade. Frågan är om Pearson hade klarat av det Ranieri nu är på väg att genomföra.

Det lär i vart fall spekuleras kommande dagar.

 

 

Du måste vara inloggad för att lämna en kommentar Login