Tippa Stryktipset – Förslag & resultat på veckans Stryktips!
MISSA INTE

The Foxes drar och The Hammers imponerar

Vi stänger helgens fotboll i Premier League med några slutsatser inför kommande omgångar, där den mest centrala nog är att Leicester City fortfarande är laget som är stabilast och rycker ytterligare lite i toppen. Och hatten av för West Ham och Dimitri Payet.

North London Derby brukar nästan alltid vara underhållande, men ofta gäller det inte så mycket mer än stenhård rivalitet och rätten att skryta till nästa möte. I lördags handlade det dock om en ligatitel, eller åtminstone att ta sig närmare titeln och i så måtto misslyckades båda lagen eftersom det slutade oavgjort. Arsenal visade dock moral när man kvitterade trots utvisningen av Francis Coquelin redan i den 55:e minuten, varefter Spurs kvitterade till 1-1 och Harry Kane gjorde ett mycket vackert 2-2 i den 62:a minuten. Kvitteringen av Alexis Sanchez i den 76:e minuten får därmed ses som ett styrkebesked från Arsenals sida. Men frågan är om det är rätt styrkebesked och att det inte är något som räcker till för att ta hem ligan.

Leicester ångar på och Liverpools vändning

Leicester City ångar nämligen på rätt bra. Riyad Mahrez drömmål som gav segern mot svårspelade Watford på Vicarage Road är ett riktigt tungt styrkebesked. Visst, det kanske inte är samma flyt i The Foxes spel längre, men det verkar ju inte stoppa dom från att ta både en och tre poäng, medan konkurrenterna ofta tappar. Föregående vecka drog Leicester ifrån ytterligare. Kan det räcka hela vägen?

Liverpools makalösa vändning mot Crystal Palace på söndagen bör också lyftas fram. Christian Benteke avgör i den 96:e matchminuten på straff. Detta efter att Crystal Palace tidigare tagit ledningen och kvitteringen kom först i den 72:a minuten av Firmino. Fler segrar av detta slag och Jürgen Klopps mannar tilldelas ny energi, vilket i sig kan ge en klättring i tabellen och hopp inför nästa säsong.

Payet och West Ham imponerar

Djupaste bugningen bör dock göras för West Ham och Dimitri Payet. I veckan blev Payet vald till Londons bäste spelare denna säsong och tidigare under veckan avfärdade man Tottenham rätt enkelt, men borta mot Everton såg det extremt dystert ut. Trots att Everton hade en man mindre efter Kevin Mirallas hårresande gula kort, vilket kastar stor skugga över belgaren som redan bränt en del broar genom sitt agerande på plan de två senaste säsongerna, så såg West Ham helt harmlösa ut och Martinez mannar ledde med 2-0 och i den 69:e minuten får Everton straff. En straff som Romelu Lukaku missar, vilket ger en signal om en helt förändrad matchbild. I den 81:a minuten står det 2-2 och i den 91:a minuten avgör Dimitri Payet och försätter Goodison Park i chock. Onekligen ett fantastiskt styrkebesked för The Hammers. Kan det leda ända till en Champions League-plats?

Hack i Uniteds formkurva

De två formstarka lagen Chelsea och Stoke delade på poängen, såsom Southampton och Sunderland. The Saints form mojnar rätt ordentligt, men en väg tillbaka kan ändå vara ett poäng mot ett vilt fightande Sunderland.

Det blev proppen ur för Manchester City mot Aston Villa och även Bournemouth imponerade med övertygande en bortaseger mot Newcastle. Swansea såg till att hålla i den fina trenden på senare tid i och med uddamålsvinsten mot Norwich. The Canaries har lite av en nedflyttningsstämpel tryckt i pannan, då man ofta förlorar, trots att laget spelar bra eller lyfter sig. Ofta ett olycksaligt tecken.

Manchester Uniteds uppåtgående formkurva fick sig ett rejält hack efter förlusten mot West Bromwich på The Hawthornes. Juan Mata tog en vansinnig utvisning, vilket i sig blev den avgörande faktorn för förlusten.

Matcherna:

Tottenham – Arsenal 2-2

Chelsea – Stoke 1-1

Everton – West Ham 2-3

Manchester City – Aston Villa 4-0

Newcastle – Bournemouth 1-3

Southampton – Sunderland 1-1

Swansea – Norwich 1-0

Watford – Leicester 0-1

Crystal Palace – Liverpool 1-2

West Bromwich – Manchester United 1-0

Du måste vara inloggad för att lämna en kommentar Login