Tippa Stryktipset – Förslag & resultat på veckans Stryktips!
MISSA INTE

Martinez fick sparken

Roberto Martinez fick sparken i torsdags efter ännu en usel insats av Everton i förlusten mot Sunderland på onsdagen. Kanske öppnar det upp för tre poäng för The Toffees i stryktipsmatch 3.

Ståndaktigt, fast som kejsaren utan kläder har katalanen ihärdigt hävdat att lagbygget fortsätter och att klubben är på rätt väg. Ord som ingen längre tog på allvar och nästan gav ett löjets skimmer. Tyvärr var det alldeles uppenbart att Martinez tappat greppet. Inte minst märktes det på hans alltmer slitna utseende. Tröttare, tunnhårigare, blekare och ett ansikte som såg alltmer utmärglat ut.

Hopp och håglöshet

Han kom till Everton, nästan rosenkindad och full av energi. Drog sin vision om den magiska fotboll laget skulle spela och hävdade att Champions League var det självklara målet. Sällan har någon skapat så mycket hopp, vilket tyvärr också blev hans fall. Efter en succéartad första säsong har det gått utför. Håglösheten under de senaste matcherna tyder dessutom på att han även tappat spelarnas förtroende. Insatserna har varit usla. Lovande och begåvade spelare har förvandlats till halvfigurer som gör juniormisstag. Om och om igen.

Orden från Martinez stämde till slut inte alls överens med verkligheten, något som var till allmän beskådan och i ett sådant läge blir den som skapat så mycket hopp också totalt avklädd. Vägen tillbaka till nytt förtroende bli omöjlig. Han fick först fansen emot sig och när det var uppenbart att han tappat omklädningsrummet, blev det en tidsfråga innan allt skulle vara över. Insatsen mot Sunderland i onsdags blev den slutgiltiga spiken i kistan, men många menar att den spiken slogs in redan när man förlorade derbyt mot Liverpool den 20 april, men han fick vara kvar för att leda laget i FA-cupens semifinal mot Manchester United. En av få matcher där Everton lyfte sig över medelmåttigheten under våren. Men det räckte ändå inte och därefter är det ett lagbygge i spillror.

I torsdags tog det slut

I torsdags dök inte Martinez upp på träningen och ganska snart kom ett pressmeddelande från klubben där man tackade katalanen för hans insatser under tre år. En svår uppgift, då Martinez alltid varit extremt professionell och lagt stor möda på Evertons fantastiska ungdomsverksamhet. En populär gentleman.

Dessutom ställdes den stora årliga galan in på kort varsel. Faktum var att allt var förberett, då den skulle gå av stapeln redan samma kväll. Det var till och med färdigdukat. Normalt sett delas det ut priser och säsongen avslutas på ett festligt vis. Frågan är om den kommer att genomföras överhuvudtaget? Sannolikt, då det också är en viktig tillställning för att hylla alla de som gör tunga ideella insatser för klubben, men hyllningsnivån till laget, lär nog bli rätt återhållen. Frågan är om det blir något traditionsenligt ärevarv i sista hemmamatchen? Det känns rätt malplacerat.

Unsworth och Royle tar över

På söndag är det U21-coachen David Unsworth som leder laget tillsammans med gamle managern Joe Royle. Den senare en legendar inom klubben. Var med och vann ligan 1970 och ledde klubben som manager senast man tog hem en pokal – FA-cupen 1995.

För tipparna finns därmed visst fog att sätta en etta i stryktipsmatch 3 mellan Everton och Norwich. Bilder från träningen i torsdags tyder på ett uppsluppet gäng, där det återigen fanns tecken på glädje. Norwich vann visserligen senast, men på grund av Sunderlands seger mot Everton i onsdags, finns där inte längre något hopp om överlevnad i Premier League. The Canaries får ta steget ned och se fram emot Old Farm derbyn mot Ipswich Town.

Troligtvis kommer dock Norwich Steven Naismith att hälsas välkommen med varma applåder från Goodison Park, då skotten alltid varit en omtyckt person hos de blå. Men det blir nog det enda som andas någon form av glädje i ett möte mellan två lag som har en hel del att tänka på och jobba med inför nästa säsong. Kejsaren utan kläder har dock lämnat Goodison Park och kanske finns där en strimma liv som spelarna vill visa innan säsongen stänger för denna gång. Lutar med andra ord åt en etta i stryktipsmatch 3.

Du måste vara inloggad för att lämna en kommentar Login