Tippa Stryktipset – Förslag & resultat på veckans Stryktips!
MISSA INTE

Hela tio PL-matcher på stryktipset

Hela tio matcher från Premier League på stryktipset i den sista omgången för denna säsong. Tippa stryktipset går igenom och blickar framåt.

Arsenal tar emot Aston Villa i stryktipsmatch 1 i vad som knappast kan sluta med något annat än en seger för The Gunners, vilka faktiskt kan halka ned på fjärdeplats om det vill sig illa. Arsene Wenger vill garanterat undvika ett kval till Champions League.

Aston Villa är ett lagbygge i spillror och har en hel del att ta tag i under nästa säsong i The Championship. På många sätt handlar det om att börja om från början och förhoppningsvis kan man även få in en ny ägare med hjärta och ambitioner. Men mot Arsenal på The Emirates är de inte göra många knop.

Bakfulla Foxes, sparkad Martinez och United vinner

I stryktipsmatch 2 åker ligamästarna Leicester till Chelsea, där det egentligen mest handlar om hur utfestade och motiverade The Foxes är. Gus Hiddinks Chelsea blandar och ger, vilket är ganska naturligt då man inte har något att spela för och går i väntans tider på en ny manager och en ny säsong. Med andra ord en helt oviss tillställning, men Leicester går för närvarande på vatten (ja, och säkert en del annat…) och kan tänka mig att det avgör tillställningen.

Roberto Martinez fick i torsdags sparken och Everton leds istället av U21-tränaren David Unsworth och gamle managern Joe Royle. Allt i väntan på en ny manager under sommaren. Norwich kommer att spela nästa säsong i The Championship och i stryktipsmatch 3 så får det väl ändå bli en etta med tanke på den nya energi som kan strömma till från Royle och Unsworth. I övrigt handlar det om en ytterligt dyster säsong för båda klubbarna, vilken äntligen är över.

Manchester United tappade ett gyllene läge att ta greppet om den fjärde Champions Leagueplatsen när Slaven Bilic West Ham vände och vann senast. Men chansen finns fortfarande kvar och inget tyder på något annat än en etta i stryktipsmatch nummer 4 mot omotiverade AFC Bournemouth.

Newcastles värdighet, Koemans framtid och The Hammers på feel good-våg

Newcastle är klara för nedflyttning och avslutet i stryktipsmatch 5 mot Tottenham kan inte annat än bli en dyster tillställning. Helt omöjligt att sia om resultatet. Antingen tar sig The Magpies i kragen och vill avsluta värdigt inför hemmapubliken eller så klarar de inte av att stå emot välspelande Spurs, vilka kan glädjas åt en riktigt bra säsong. En helgardering är på sin plats här.

Det går rykten om att Ronald Koeman kan var på väg bort från Southampton till Everton, men det är endast spekulationer än så länge och hemma mot Crystal Palace kan Southampton i stryktipsmatch 6 avsluta en riktigt fin säsong med seger. Alan Pardews lag har nog tankarna någon helt annanstans, då en FA-cupfinal mot Manchester United väntar på Wembley.

Stoke tar emot West Ham i stryktipsmatch 7 och Bilic mannar kan nog rida vidare på feel good-vågen från senaste kalaset när man vände mot Manchester United i den sista matchen någonsin på Upton Park.

Pellegrinis eftermäle, Sunderlands lycka och Klopps svänggäng

Manuell Pellegrini vill nog inte avsluta sin managertid i Manchester City med att missa Champions League, så i stryktipsmatch 8 kommer City att ta sig i kragen för att besegra Swansea.

Watford möter Sunderland i stryktipsmatch 9, vilket också är en sådan där oviss historia. Ingen av laget har något att spela för, men Sunderland är nog lyckligast eftersom kontraktet blev klart först i onsdags. Watford är minst sagt instabila, men har de en bra dag är de svåra att besegra. Helt ovisst.

I stryktipsmatch 10 tar West Bromwich Albion emot Liverpool. Frågan är hur mycket fokus Jurgen Klopp har på den kommande Europa League-finalen? Seger mot WBA kan dock vara viktig för att nå en Europa League-plats även nästa år (ifall de inte vinner finalen). Men då är det flera resultat i andra matcher som ska gå i rätt riktning. Dessutom är ju Liverpool lite av ett svänggäng, då de kan tappa till synes säkra ledningar och ett ständigt kämpande WBA under Tony Pulis ska man aldrig underskatta.

Därmed stänger vi Premier League för i år och börjar längta till nästaa säsong.

Du måste vara inloggad för att lämna en kommentar Login