Tippa Stryktipset – Förslag & resultat på veckans Stryktips!
MISSA INTE

Inför söndagens toppfighter

Visserligen utanför stryktipset, men det går inte att undvika de två stora matcherna i helgen. Arsenal tar emot Leicester och Manchester City går en fight mot Tottenham.

Vi får hålla oss till på söndag, men då smäller man av vårsäsongens stora ligafyrverkeri. Hittills. Så oerhört viktiga är de tu matcherna. Inte avgörande, men väldigt fingervisande.

Leicester kan rycka

Om Leicester lyckas ta hem ytterligare en trepoängare mot en toppkonkurrent rycker man till ett försprång som faktiskt kan vara rätt knepigt att ta igen, särskilt mot ett lag som The Foxes. Grundspelet med ett tryggt och lågt försvarsspel kommer inte att krackelera om inte flertalet spelare drabbas av en fotbollsmässig kollaps. Under några svårare stunder tidigare denna säsong har Claudio Ranieris lag med fördel kunnat falla tillbaka och klämma ur ett 0-0 eller uddamålsseger. Framförallt mot svagt motstånd. Därmed kan deras försprång bli förödande för konkurrenterna i toppen. Ja, sedan kan det ju vara så att Mahrez, Vardy och Company bara trampar på längs autostradan av självförtroende utan ett rödljus i sikte.

Skärpning för The Gunners

Arsenal måste nästan ta hem alla tre poäng, vilket i så fall skulle innebära att gapet krymper till två poäng och då handlar det mycket om hur The Gunners kan hålla uppe jämnheten. Arsene Wengers lag har alltid varit bra på att studsa tillbaka när det sett som mest illa ut, men å andra sidan har de under snart tolv år inte varit i närheten av att bibehålla ett initiativ, dra ifrån och avrunda med att lyfta ligabucklan. I år hade man chansen och har den visserligen fortfarande, men det är än så länge alldeles för många gupp på vägen. Rejäl skärpning i norra London och Arsene Wenger kan gå till historien som managern som skapade ytterligare en helt ny generation ligamästare, vilket i sig är extremt ovanligt i den engelska fotbollshistorien.

Spurs imponerar

Tottenham har hela tiden tuffat på och är nog – förutom, eller kanske tillsammans med Leicester – det lag som har högst lägstanivå och ett stabilt lagbygge som inte bara kan ge framgångar i år, utan för lång tid framöver. Här finns inte alls samma gupp som rivalen Arsenal ideligen springer på. Istället finns ett lugn och ett självförtroende som mycket väl kan ta laget hela vägen. Och då handlar det inte bara om Dele Alli och Harry Kane. Lagbygget är nästan komplett. Exempelvis har Verthongens skada knappt märkts. Även om det är bortaplan som gäller mot ett normalt sett oerhört starkt hemmalag, kanske det allra starkaste, så känns nästan Spurs som lite av favoriter på söndag.

Pellegrini en lame duck?

Manchester City föll ihop hemma mot Leicester senast. Underläge 0-3 så pass tidigt i matchen är inte bara dåligt, det är en katastrof med tanke på vilka världsspelare City mönstrar på plan i en viktig match för ligatiteln. Kanske tynger det digra spelschemat, då laget är kvar i alla turneringar och nyligen gick en hård semifinaldust mot Everton i bäst av två matcher, där man dessutom körde med en stark uppställning? Kanske håller Manuell Pellegrini på att bli en så kallad lame duck, då alla nu vet att hans tid är över? Men trots alla dessa frågor och bortförklaringar ska Manchester City vara bättre. På samma sätt som för Arsenal har vägen till ligatiteln legat öppen. Det har bara handlat om att dessa storspelare ska nå upp till sin rätta kapacitet. Något som ännu inte inträffat. Men, som för The Gunners, är det fortfarande inte kört. En förlust mot Spurs innebär dock att man snarare får se upp bakom sig för lag som Manchester United, West Ham och Southampton, än att sikta på pokalen.

Hur som helst väntar en oerhört intressant söndag, så det är bara att ta fram popcorn, chips eller vad snacks man önskar och följa den rafflande toppstriden.

 

Du måste vara inloggad för att lämna en kommentar Login