Tippa Stryktipset – Förslag & resultat på veckans Stryktips!
MISSA INTE

Inför europatipset 11 oktober

Landskamper är huvudämnet även på europatipset denna helg och sedan fyller vi på med en match från damallsvenskan och ett gäng matcher från div 1. Vi har ett par starka favoriter som lär göra sitt, men i övrigt ser det svårlöst ut. Stora pengar på gång!

europatipset

1. Polen – Irland 1

Två lag som spelade i torsdags där Polen räddade en poäng på övertid borta mot Skottland (2-2). Båda målen från Robert Lewandowski där som befinner sig i en otrolig målform för tillfället. Irland överraskade många genom att hemmaslå självaste Tyskland med 1-0. Nyckelmatch om vilket lag som ska knipa den andra direktplatsen, då tyskarna spelar hemma mot Georgien och lär vinna. Vi ger Polen tipset med fördel av hemmaplan, men det är inte fel att slänga med krysset på kupongen.

2. Finland – Nordirland x

Finland såg ut att plocka tre blytunga poäng i Grupp F då laget hade en 1-0 ledning borta mot Rumänien. Men på övertid kvitterade rumänerna och Finland har nu en brant uppförsbacke framför sig på fjärdeplatsen. Nordirland fortsätter tåga på och tog en säker 3-1 vinst hemma mot Grekland senast. Kan säkra avancemang till EM vid seger här. Öppet!

3. Färöarna – Rumänien 2

Färöarna höll på att skrälla ordentligt borta mot Ungern senast då laget hade en 1-0 ledning med halvtimmen kvar. Men laget inkasserade ännu en förlust och var duktigt utspelade i matchen. Hemmaplan nu men gästerna ska vara ett par snäpp bättre och dessutom åkte mittback Gregersen på ett rött kort senast. Rumänerna jagar en EM-plats och ska motivationsvinna detta. Spik!

4. Grekland – Ungern 2

Grekland lär ha varit nöjda från början med att hamna i den här ganska svaga gruppen, men oj så grekerna underpresterat. Segerlösa så här långt med endast tre inkasserade poäng, vilket innebär att laget är långt borta från EM. Ungern parkerar på en tredjeplats och bör ha större motivation här. Vi nöjer oss med x2!

5. Armenien – Albanien x

Albanien hade en gyllene chans att säkra en EM-plats mot Serbien senast, men fick se sig besegrade trots en fin insats. Ny chans att gå om Danmark nu när Armenien står för motståndet. Jumbon Armenien har bara två poäng så här långt, men är långt ifrån någon slagpåse. Har stått upp bra mot samtliga lag i gruppen och kan ställa till det för albanerna här. Gardera!

6. Serbien – Portugal 1

Serbien fick ingen smakstart på kvalet då laget fick poängavdrag efter skandalmatchen mot Albanien. Men laget har kommit igång nu och har två raka 2-0 vinster på kontot. Borta från EM men vill säkerligen avsluta snyggt inför hemmafansen. Portugal har fem raka segrar i kvalet men har inte alls imponerat spelmässigt. Ett överskattat landslag med många enskilt duktiga spelare, som sällan kommer ihop som ett lag. Redan klara för EM lär sänka motivationen och vi chansspikar Serbien till fina 19% i skrivande stund.

7. Danmark – Frankrike 2

Träningsmatch då Danmark spelat klart i kvalet och får hoppas på Armenien eller playoff för att ta sig till EM. Lär bli en hel del rotation i startelvorna och då får vi se till bredden hos lagen. Frankrike utklassar danskarna på den fronten och får självfallet tipset här. Men vi slänger med krysset för att vara på den säkra sidan.

8. Linköping – Eskilstuna 1

Två guldjagande lag i damallsvenskan där Linköping ligger på en tredjeplats i tabellen, tre poäng bakom Eskilstuna. Linköping är seriens bästa hemmalag med facit 9-0-1 denna säsong tillsammans med en målskillnad på förkrossande 28-5. Eskilstuna darrade näst senast med en bortaförlust mot Piteå och har haft jämna matcher på bortagräs mot svagare motstånd. Nu är det tuffare emot och ett jagande Linköping får tipset. Spik!

9. Akropolis – Piteå 1

Över till Div 1 där Akropolis placerar sig som tvåa, långt bakom Dalkurd, och siktar på kvalspel. Hårt streckade på kupongen och det är lite oväntat då laget bara har en vinst på de fyra senaste hemmamatcherna. Självklart lär motivationen finnas där, men det är inget lag som plockar segrar på beställning. Piteå ligger sjua i tabellen men har bara sex poäng till godo på Västerås under strecket, så motivation lär finnas. Har dock varit väldigt svaga på bortagräs under säsongen vilket ger hemmalaget tipset. Men vi jagar pengar och garderar med krysset!

10. Huddinge – Västerås 1

Huddinge har sju poäng upp till Carlstad ovanför strecket och måste börja plocka segrar nu. Anledningen till den usla tabellpositionen är bortaspelet där laget endast plockat en pinne på 12 matcher. Betydligt piggare på hemmaplan med raden 5-1-4. Västerås med poäng i fyra av de fem senaste matcherna och lite på gång. Gästerna är också ute efter segern här. 1 2 räcker?

11. Motala – Luleå 1

Motala jagar nytt kontrakt och har trepoäng upp till säker mark. Helt ok på hemmaplan denna säsong där 17 av lagets 21 poäng hämtats hem. Luleå har fortfarande chans att nå kvalplats men formen är tveksam med två raka kryss mot svagt motstånd. Åkte dessutom på ett par jobbiga avstängningar senast mot Västerås. 27% just nu på ettan och vi sticker ut hakan och spikar!

12. Kristianstad – Qviding 1

Kristianstad bröt sin negativa trend senast då Höllviken besegrades på bortagräs med 2-1. Har bara fem poäng till godo på Norrby under strecket och behöver fler poäng för att säkra kontrakt. Qviding har tappat allt på slutet med bara en inspelad poäng på de fem senaste omgångarna. Tre raka bortaförluster med totalt 10 insläppta mål. Ettan känns bra!

13. Örgryte – Eskilsminne 1

ÖIS är seriens formstarkaste lag och kommer till match med fyra raka segrar i ryggen. Dessutom ett av seriens bästa hemmalag med raden 8-2-1 och målskillnad 30-10. Eskilsminne kämpar för nytt kontrakt men formen är tveksam med fyra förluster på de fem senaste omgångarna. Dessutom är laget väldigt svaga på bortagräs med endast en vinst på 11 försök. Örgryte blir hårt streckade och med all rätt. Bombsäker spik!

Du måste vara inloggad för att lämna en kommentar Login

Lämna en kommentar