Tippa Stryktipset – Förslag & resultat på veckans Stryktips!
MISSA INTE

Tuffa tider i nordost

Middlesbrough Manager Steve Mcclaren And Bolton Counterpart Sam Allardyce Shake Hands At Full Time. Football: Barclays Premiership: Bolton V Middlesbrough (1-1

Det är dystert i den nordöstra delen av England. Sunderland och Newcastle trampar allt längre ned i kvicksand. Rivalerna står båda utan en seger och parkerar på näst sista respektive sista plats i tabellen.

Sam Allardyce har i sin nyutkomna biografi konstaterat att han nog borde blivit förbundskapten i England efter Sven- Göran Eriksson som avgick 2006. Han ansåg sig ha meriterna och utan att på något sätt slå sig för bröstet ett naturligt val. Men det blev istället Newcastles nuvarande manager Steve McClaren som fick chansen.

Allardyce i kamp mot spöket hopplösheten

Vem som var mest lämpad att ta över efter Svennis kan man ju tvista länge om, men jobbet Allardyce gjorde med Bolton var imponerande. Däremot fick inte Big Sam någon fason på Newcastle när han fick chansen efter Bolton-tiden. Även tiden i West Ham har kantats med mer missnöje än succé. Kan mycket väl hända att Allardyce relativt raka och okomplicerade syn på hur fotboll ska spelas aldrig riktigt lyckats fälla ut ett rotsystem i dessa två klubbar. Främst West Ham har ju en lång tradition av en helt annan typ av fotboll, vilka lirare som Trevor Brooking personifierat. Nu ska Big Sam försöka väcka liv i Newcastles värsta rival Sunderland, och det är en helt annan uppgift, vilken handlar om att forma kraft av en blöt fläck. På papperet finns där ganska så bra fotbollsspelare, men många är dyrt förvärvade och har passerat bäst-före-datum för länge sedan. Dick Advocaat behövde inte mycket tid för att konstatera att det bästa var att slänga in handduken. I Bolton var dock Allardyce en mästare att väcka avdankade storspelare till nytt liv.

Spöket hopplösheten är den svåraste motståndaren som Big Sam måste ta tag i, vilket inte bör vara orimligt med tanke på att han är en klassisk engelsk manager som har förmågan att tighta till laget och få spelare att jobba för varandra. Dessutom lär det bli verksamhet i januarifönstret i syfte att köpa in några spelare som han kan räkna med. Det sägs att en stor budget frigjorts för att locka in honom i projektet.

Steve McClaren står inför sin svåraste uppgift

Steve McClaren kanske gick sin hårdaste match som engelsk förbundskapten. En uppgift han inte mäktade med, trots lång erfarenhet som assisterande på högsta nivå och i landslaget. Starten i Newcastle har varit allt annat än positiv. Jumboplats i ligan och inte en seger på åtta matcher. Vissa goda tecken syntes i samband med matchen mot Manchester City, men efter att ha tagit ledning och spelat rätt bra, så satte firma Sergio Aguero och David Silva igång med att på det mesta förnedrande sett pulvrisera The Magpies. Newcastles ägare Mike Ashley verkar vara mer intresserad av en samarbetsvänlig manager som passar in i Ashleys egen agenda, så även om Steve McClaren bör ligga rätt nära att få lämna sin arbetsplats, så vet man aldrig med Mike Ashley.

Sunderland åker till The Hawthorns för att möta West Bromwich Albion på lördag, medan Newcastle tar emot Norwich hemma på St James´Park på söndag. För stryktipparna kan det faktiskt vara ett alternativ att hoppas på en Big Sam-effekt i stryktipsmatch nummer 6, då WBA har haft det rätt tungt på sistone. Gjorde en bra match mot Everton och ledde med 2-0, men The Toffees vände och vann med 3-2 i West Bromwich. Och veckan efter blev det 0-2 på Selhurst Park mot formstarka Crystal Palace. Sunderland fick trots allt 2-2 mot West Ham senast och injektionen med en ny manager kan vara avgörande. Newcastle måste besegra Norwich. Allt annat vore en katastrof. Steve McClaren stirrar praktfiaskot rakt in i ögonen och det finns inte mycket tid för att räta upp skutan. Norwich har de facto inte förlorat sedan i slutet av augusti, framförallt är de svårslagna med två raka oavgjorda bakom sig.

Även om Steve McClaren snodde förbundskaptenplatsen framför näsan på Sam Allardyce så är det ju ingen tvekan om att de flesta hyser större hopp om att Big Sam ska kunna stabilisera situationen i Sunderland än att McClaren ska lyckas med samma bedrift i Newcastle. Och visst behövs nordost i Premier League med all den passion som finns till fotbollen, men just nu ser hoppet ut att stå till Middlesbrough som för närvarande ligger på uppflyttningsplats i The Championship. En klubb där Steve McClaren kanske hade sin bästa tid, då han tog laget till en ligacuptitel och till en UEFA-cupfinal. Kommande helg blir en intressant fingervisare om vart det barkar hän.

 

Du måste vara inloggad för att lämna en kommentar Login