Tippa Stryktipset – Förslag & resultat på veckans Stryktips!
MISSA INTE

Helgens Premier League på Stryktipset

Åter med Premier League-matcher på stryktipset. Ordningen är återställd och matcherna är intressanta. Minst sagt.

Lagen har mellan sju och nio matcher kvar att spela så vi är nu inne i ligans slutfas. Fortfarande kan mycket hända och för de klubbar som kämpar för något – ligatitel, Champions League, Europa League eller att undvika nedflyttning – blir varje match såsom en brännande het cupfinal, för just i detta skede får inga större fel begås.

Liverpool – Tottenham

Liverpool tar emot Tottenham på Anfield Road i stryktipsmatch 1 som är en fight där London-laget måste plocka hem alla tre poängen för att inte tappa mark mot Leicester. För varje omgång som passerar blir det allt tydligare att Tottenham är Leicesters enda utmanare om titeln. Endast ett markant formtapp från båda lagen öppnar upp för Arsenal. Oberäkneliga Liverpool med det knappt påbörjade Klopska lagbygget är dock en marig match för alla lag, särskilt om det börjar smyga in lite ligavinnarfrossa i det unga Spurs-laget. Det är ju det där med att verkligen vilja vinna en titel som egentligen kräver att man redan har vunnit minst en… Fotbollens moment 22 eller vad man nu vill kalla det för, som ändå rätt många lag genom historien lyckats lösa. Ska Tottenhams ungdomar bli ännu ett av lagen som löst gåtan? Faktum är ju att klubben har bara två ligatitlar genom dess ärorika historia (1951 och 1961), så någon paradgren är det inte. Å andra sidan hade Chelsea bara en ligatitel (1955) innan de började hämta hem flera under 2000-talet. Klart Tottenham tar med sig tre poäng från Anfield Road.

Arsenal – Watford

Om Spurs måste vinna borta mot Liverpool så är det ingenting mot den måstestämpel som hänger över Arsenal hemma mot Watford i stryktipsmatch 2. Kampen om titeln är definitivt över vid ett poängtapp för The Gunners. Watford är i det närmaste klara för nytt kontrakt. En seger till och det är ett faktum och den segern tar de nog inte mot Arsenal. Dessutom lär en hel del fokus ligga på kommande FA-cupsemifinal mot Crystal Palace, där The Hornets har chansen att för andra gången i klubbens historia nå en cupfinal. Förra gången det begav sig var 1984.

Bournemouth – Manchester City

Hur fritt faller Manchester City i ligan? Nja, kanske inte så mycket. Trots alla brister i år och att Manuel Pellegrini är lite av en lame duck när alla vet att han byts ut i sommar, så är laget för bra för att tappa helt och hållet. Dessutom vore det väl nästan lite av en katastrof ifall de skulle missa en Champions League-plats. Däremot har Bournemouth gjort en magisk säsong och är endast två poäng från det berömda 40-strecket, vilket brukar garantera fortsatt spel i Premier League även kommande säsong. I skuggan av Leicesters framfart, så har en av de största prestationerna på mången år hamnat lite i skymundan, för i praktiken är det klart att Eddie Howes AFC Bournemouth klarar sig kvar och det finns en del som tyder på att de skulle kunna ta åtminstone en poäng hemma mot Manchester City i stryktipsmatch 3.

Norwich – Newcastle

Stryktipsmatch 4 handlar om en oerhört viktigt kamp mot nedflyttning. Norwich tar emot Newcastle med utgångsläget att The Canaries ligger strax ovanför strecket med 28 poäng och Newcastle näst sist på 25 poäng. Norwich har dessutom en match mer spelad, vilket gör detta till en äkta sexpoängsmatch. Frågan är om Rafa Benitez lyckas samla sina mannar för att uppbåda samma frenesi som i slutet av derbyt mot Sunderland? Liknande adrenalininsats kommer att krävas då Norwich form ser ut att vara något på uppåtgående efter 0-0 hemma mot Manchester City och vinst borta mot West Bromwich. Mycket tyder på ytterligare en spik i Newcastle-kistan. Men det kan gå hur som.

Stoke – Swansea

Stoke och Swansea drabbar samman i stryktipsmatch 5. Båda lagen har hyfsad form, men kämpar mot helt olika mål. Swansea är ännu inte på helt säker mark i bottenstriden, även om det är rätt nära, medan Stoke gärna vill utmana om en Europaplats, vilket nog gör att de tar hem alla tre poäng denna gång.

Sunderland – West Bromwich

Sunderland måste vinna mot West Bromwich. Ja, eller för Sunderlands del är varje match en cupfinal mot nedflyttning. Sam Allardyce har fått in lite stabilitet, men laget är egentligen för dåligt för Premier League, så det kommer krävas kamp till sista blodsdroppen. WBA har inte mycket att spela för, då de lite halvtaffligt ligger riktningslöst i mittenträsket. Tony Pulis har än en gång lyckats med bedriften att klara ett lag från nedflyttning med en vettig marginal, dock finns inget i detta gäng som tyder på en existens av någon övre växel att lägga in för att aspirera på bättre placeringar. Allardyce mot Pulis. Då handlar det om kamp! Allardyce tar nog poängen tack vare mer motivation.

West Ham – Crystal Palace

Den sista matchen från Premier League på stryktipskupongen är London-derbyt mellan West Ham och Crystal Palace. Ett Palace som måste skärpa sig rejält då de är på väg mot bottenträsket i rasande fart. West Ham ligger och pressar för en plats i Champions League och storstjärnan Dimitri Payets form fortsätter att vara helt lysande. Båda lagen har dubbla fokus, då man är kvar i FA-cupen, men här vinner West Ham enkelt.

I dessa dagar sitter dock alla managers och fans och håller tummarna för att de pågående landskamperna inte ska resultera i onödiga skador inför slutspurten av ligan.

Du måste vara inloggad för att lämna en kommentar Login