Tippa Stryktipset – Förslag & resultat på veckans Stryktips!
MISSA INTE

Hårdrocksfotboll på Turf Moor

Burnleys återkomst i engelsk fotbolls finrum slutade med en något neslig förlust hemma mot Swansea och i stryktipsmatch 2 på lördag väntar ingen mindre än för närvarande högtflygande Jürgen Klopps Liverpool, men nu är The Clarets stärkta av nyförvärvet Steven Defour.

Ett Lancashire-derby som det kan slå gnistor om. Inte minst om man ser till den härliga föreställning Liverpool bjöd på i premiären mot Arsenal. Underläge 0-1 på Emirates som efter makalös energi från Philippe Coutinho vänds till en nästan overklig 4-1-ledning, vilken Arsenal i sin tur nästan hämtar upp i en fight som slutar 3-4 och med andan i halsen för alla åskådare, framför tv:n såväl som på The Emirates.

Klopps vilda segerfirande slog bakut

Fotbollen på Emirates påminde mycket om gammal god anfallsfotboll enligt brittiskt snitt. Full fart framåt utan ens en liten tå på bromsen. Vissa matcher utvecklar sig så och när väl korken gått går det inte att hindra champagnen som svämmar över. Inte minst för Klopp själv som i efterhand tog på sig ansvaret för Arsenals upphämtning, då han insåg att hans eget vilda segerfirande efter 1-4-målet var i överkant med tanke på hur länge det var kvar av matchen. Det skickade fel signaler till spelarna på plan som därmed mentalt slappnade av och höll på att tappa segern. För åskådaren var det dock en sådan där härlig tillställning som Premier League kan bjuda på med jämna mellanrum.

Det kan också vara en fingervisning om både Liverpool och Arsenal. Ett Arsenal med ett fortfarande tveksamt försvarsspel, mycket på grund av skador, men det krävs nog ändå en eller två värvningar på backfronten för The Gunners. Ett Liverpool med så mycket energi att de inte kan bromsa. En energi som i så fall blir oerhört svår att hålla säsongen ut om man vill ligga i den absoluta toppen, särskilt när toppkonkurrenter inte alls kommer vara lika generösa som Arsenal i försvarsspelet. Faktum är att med tanke på vilka managers som nu strömmar in i Premier League är det ingen vågad gissning att vi kommer få se flera lag där riskminimering blir huvudmetoden snarare än full fart framåt. Risken att straffas med för mycket och för intensiv gegenpressing kan då bli överhängande. Klopp har visserligen höjt träningsdosen och hans hårdrocksideal – i jämförelse med exempelvis Arsenals mer orkesterlika spel – lever så länge passionen och orken hänger med. Frågan är bara hur länge? Kan det hålla hela säsongen?

Defour klar för Burnley

När Klopps mannar anländer Turf Moor på lördag kommer frågan att hänga i luften. Kan samma energinivåer återskapas på en arena som få lag önskar besöka och som ofta bjuder på obehagliga överraskningar?

Burnleys store målskytt Andre Gray fick inte göra något mål mot Swansea, men betygen från diverse håll var rätt bra och han kommer definitivt att vara ett hot mot Liverpools för närvarande inte så supertäta backlinje. Burnley är en klubb som fortfarande behöver några värvningar innan de kan se ligans fortsättning an med någon form av tillförsikt.

Idag blev dock belgiske mittfältsdirigenten Steven Defour klar, vilket är en näst intill nödvändig värvning, då innermittfältet är svagt och saknaden efter Joey Barton stor. The Clarets pungade ut klubbrekordet 7,35 miljoner pund, vilket säger en del om hur viktig värvningen var för managern Sean Dyche.

Burnley lyckades inte göra hål på Swansea senast. Två klubbar som båda är rätt nederlagstippade av de flesta experterna, särskilt The Clarets placeras i nästan samma bottenkategori som Hull, vilka knappt har några spelare, än mindre en manager eller en ägare som vill vara kvar. Hull vann dock premiären mot regerande mästarna Leicester, så än är mirakel möjliga.

Högtflygande Liverpool och en målsugen Gray

Men det blir onekligen tufft att möta ett taggat Liverpool som flyger högt efter att ha vunnit förra helgens mest underhållande match borta mot The Gunners. Eller så är det precis nu som Burnley ska kliva fram och göra livet surt för ett Liverpool vars försvar känns allt annat än stabilt. Vänsterbacken Alberto Moreno blandar och ger på ett sätt som en bra back inte ska göra och Simone Mignolet är ej heller den stabilaste av målvakter. Mycket talar för att Andre Gray öppnar sitt målprotokoll i Premier League, men med anfallsvapen som Philippe Coutinho och Adam Lallana i storform blir det ändå svårt att stoppa Klopps pojkar. En 2-2-match alternativt Liverpool-seger med 2-3 känns inte omöjligt.

Tre frågor inför Burnley vs Liverpool:

  1. Håller Liverpools försvar?
  2. Får vi se mål av Andre Gray?
  3. Är Coutinho lika het mot Burnley som senast mot Arsenal?

 

Du måste vara inloggad för att lämna en kommentar Login