Tippa Stryktipset – Förslag & resultat på veckans Stryktips!
MISSA INTE

Få men intressanta Premier League-matcher på stryktipset

Få matcher från Premier League på veckans stryktips, men Newcastle spelar med kniven mot strupen. Sorg i Birmingham och Bournemouths prestation. Dessutom Liverpool och Manchester City i kanonform.

Det råder sorg i Birmingham. I stryktipsmatch ett tar Aston Villa emot Southampton och det går inte nog att understryka hur sorgligt Villas öde är denna säsong. Eller snarare ett öde de starkt bidragit till själva då ägaren Randy Lerner låtit förfallet pågå under en längre tid utan att ha kraft eller vilja att förändra till det bättre. Nu är en av Englands mest klassiska klubbar för första gången någonsin degraderad till The Championship. Aston Villa var en av sju klubbar som aldrig åkt ur Premier League sedan starten 1992. Nu är det bara sex klubbar kvar i det sällskapet. Lägg därtill att Villa var med om bildade ligan 1888 och det första storlaget i engelsk fotboll. Det är dessutom ganska långt ifrån en kväll i maj 1982 då Peter Withe satte 1-0 mot FC Bayern München, vilket resulterade i att Villa fick lyfta Europacuppokalen. Villas mittback Joleon Lescott har återigen blivit inblandad i trams på sociala medier. Denna gång ett gräl med gamle storspelaren Stan Collymore. Tidigare la han ju ”av misstag” ut en bild på en lyxbil strax efter en tuff förlust. Flera spelare har dessutom fotograferats i samband med vilt festande, vilket givetvis upprört supportrar och omvärld i ett för klubben prekärt läge. Aston Villa är i spillror. Ronald Koemans Southampton ska inte missa möjligheten till tre nya poäng i kampen om en Europaplats.

Bournemouths succé

Om Aston Villa är säsongens största flopp, så är AFC Bournemouth definitivt topp tre avseende säsongens succé. Egentligen är det makalöst att ett lag utan stjärnor och erfarenhet att spela på den allra högsta nivån klarat sig kvar på ett sådant lysande sätt som sydkustlaget. Med lysande inbegrips även sättet de spelar fotboll. Det ska normalt sett vara omöjligt med underhållande possessionfotboll i ett lag utan stjärnor och som strävar efter att klara sig kvar i Premier League. Receptet brukar vara tufft och direkt spel med grovarbetare. Men den unge och ack så lovande managern Eddie Howe har visat att fördomar kan krossas och frågan är bara om han kan ta laget en nivå till? Det ska vara omöjligt. Men när man ser på Leicesters och Bournemouths prestationer denna säsong… Ja, då början man åter tro på att det omöjliga är möjligt.

I stryktipsmatch två är det därmed helt ovisst mellan hemmalaget Bournemouth och Chelsea. Gus Hiddinks mannar blandar och ger, vilket nog avspeglar inställningen att säsongen är över för deras del. Nu inväntas Antonio Conte och en ny era samtidigt som ingen riktigt förstår vad det är som händer med Eden Hazard som verkar vara i ett formmässigt och mentalt fritt fall utan botten.

Liverpool och Manchester City i fin form

I stryktipsmatch tre tar ett formstarkt Liverpool emot ett Newcastle som kämpar för sitt liv i Premier League. The Magpies måste nästan få med sig någon poäng från Anfield, kanske till och med tre. De fightade dock till sig en pinne mot formstarka Manchester City, men Liverpool är i finfin form, har häng på toppen och är framme i semifinal i Europa League efter att överraskande besegrat Borussia Dortmund. Rafa Benitez står inför ett oerhört tufft test och det är mycket tveksamt om han kommer klara av det.

I lunchmatchen utanför stryktipset tar Manchester City tar emot Stoke, vilket väl bara kan sluta på ett sätt..? Stoke ser väldigt omotiverade ut, medan City åter vaknat till liv och går in i en härlig slutspurt. För tippare är just denna tid lika intressant som frustrerande. Omotiverade lag som underpresterar eller kanske till och med överraskar då de kan slappna av mot klubbar som kämpar för titlar, Europaplatser eller mot nedflyttning, med allt vad det innebär i form av kollapser, hjälteinsatser, sorg och glädjeyra. Det blir inte intressantare än så här.

Du måste vara inloggad för att lämna en kommentar Login