Tippa Stryktipset – Förslag & resultat på veckans Stryktips!
MISSA INTE

Alan Pardews sista strid börjar nu

Hur länge har Alan Pardew på sig att få ordning på Crystal Palace? Nu ställs man i stryktipsmatch 3 hemma på Selhurst Park mot AFC Bournemouth i vad som nog får ses som en tidig nyckelfight för båda lagen.

Kanske är rubriken missvisande. Kanske tar jag i lite. Men det är helt uppenbart att det inte står rätt till i Crystal Palace. Att ligga näst sist efter endast två omgångar är inte hela världen, men när man inte lyckats göra mål, förlorat hemma mot ett inte alltför starkt West Bromwich och knappt fått låna boll mot Tottenham, så börjar det kännas alarmerande. Lägg därtill att Silly Season inte gått som det var tänkt. Att man tappat nyckelspelare, men först nu fått in en profilvärvning i form av en Christian Benteke vars form är minst sagt oprövad, gör inte saken bättre. Faktum var att Benteke knappt visste att han gick till Crystal Palace, då han tweetade ut att han nu var en Burnley-spelare… Nå, det kan väl vara förlåtliga misstag, men ändå en fingervisning om att det där med att spela för klubbemblemet, det får komma lite senare när han bekantat sig med miljön i Crystal Palace. Det är också en fingervisning som pekar i fel riktning för The Eagles.

Alan Pardew är ju en av de där coacherna som ofta får så mycket kritik att man undrar hur han kan erbjudas nya jobb över huvudtaget, men denna säsong är nog den viktigaste i hans manager-karriär. Om han lyckas stabilisera Crystal Palace så får det ses som en prestation, annars kan Pardews närvaro som manager i Premier League vara över för lång tid framåt. Om inte för alltid. Å andra sidan pratar vi om en person som tidigare visat att han likt katten har nio liv… Och kanske några till.

Mer positivt på sydkusten

Även om Bournemouth faktiskt ligger sämre till än Crystal Palace, det vill säga sist i ligan, så råder betydligt större optimism på sydkusten. Den unge managern Eddie Howe vet att för varje år han kan rädda ett Premier League-kontrakt är han en hjälte. Resurserna är försvinnande små i jämförelse med konkurrenterna och ändå envisas unge Howe med en frisk och sevärd fotboll som enligt tradition – och kanske gamla fördomar – knappast brukar anses görligt om man ska stanna kvar i högsta divisionen.

Förlusten i premiären med 1-3 mot Manchester United var inte alls en så dyster tillställning som siffrorna indikerar. Visserligen tog United ledningen med 3-0, men Bournemouth spelade riktigt bra i långa stunder och det är inte mot klubbar som The Red Devils med så pass individuellt skickliga spelare att de knappast går att stoppa för sydkustlaget som man ska prestera de viktiga resultaten, utan det är i matcher mot just Crystal Palace man ska kliva fram och visa vad man går för. Även senast borta mot West Ham höll Eddie Howes mannar ihop laget riktigt bra i en alldeles för tempofattig match för att West Ham-fansen skulle känna sig riktigt nöjda med festen på den nya arenan. Men ett mål i den 85:e minuten av The Hammers Michael Antonio satt guldkant för West Ham och sordin för Bournemouth.

Två tuffa inledande matcher kan bli ett ok att bära inför matchen mot The Eagles, men det är å andra sidan precis detta den så noggranne Eddie Howe ska förbereda sina spelare för. Förmågan att tända till mot konkurrenter på den nedre halvan och teflonmässigt låta matcher mot svårare lag bara rinna av, såsom de aldrig inträffat.

Det lär bli en nervig holmgång och mycket tyder ändå på en liten fördel för bortalaget Bournemouth.

Tre frågor att fundera över under matchen:

1. Kan Bournemouth förvalta eventuellt spelövertag med att göra mål?

2. Kommer Pardew att satsa på en klassisk brittisk och frenetisk inledande kvart?

3. Får vi se Christian Bentekes första mål i The Eagles tröja?

Du måste vara inloggad för att lämna en kommentar Login