Tippa Stryktipset – Förslag & resultat på veckans Stryktips!
MISSA INTE

Mörka moln över Wenger i stryktipsmatch 7

Walter Mazzarri kunde inte överlista Antonio Conte, men kanske blir det lättare med Arsene Wenger när Watford tar emot Arsenal i stryktipsmatch 7.

Nysatsande Watford tar emot trötta Arsenal. Walter Mazzarri känner stödet från sin ägare Gino Pozzo och det råder en optimism som knappast setts sedan storhetstiden när The Hornets hamnade tvåa efter då överlägsna Liverpool i ligan 1982/83 och tog sig till final i FA-cupen 1984, där dock Everton blev för svåra.

Hopp om framtiden i Watford

Värvningarna av Younes Kabul och Roberto Pereyra markerar tydligt ägaren Gino Pozzos mål att ta The Hornets ut i Europa. Om Kabul kanske mer ses som ett starkt tillskott i truppen för att öka konkurrensen i backlinjen, så är argentinaren Roberto Pereyra desto mer intressant. Juventus-spelaren är en prestigevärvning och Watfords dyraste spelare genom tiderna.

Det råder någon form av orädd optimism i Watford med omnejd, vilket inte minst syntes mot Chelsea senast. Mazzarris mannar gjorde definitivt inte bort sig och höll storstjärnorna från västra London stången rätt länge. The Hornets tog till och med ledningen genom Etiennie Capoue, som därmed gjort Watfords båda mål hittills på säsongen. Även i inledningsmatchen mot Southampton tog man ledningen, men orkade inte stå emot efter en utvisning och det slutade 1-1. Mot Chelsea handlade det mer om motståndarnas briljans från enskilda spelare, såsom Michu Batshuayis exemplariska goalgetter-förmåga när han stöter in 1-1 och Cesc Fabregas makalösa framspelning till 2-1, vilket dessutom avslutades perfekt av Diego Costa.

Moln över Emirates

På The Emirates råder allt annat än framtidsoptimism. Visserligen har The Gunners lika många poäng som Watford efter de två inledande matcherna, men kravbilden är ju något högre ställd. Dessutom får inledningsmatchen med 3-4 hemma mot Liverpool ses som ett försvars-debacle av sällan skådat slag. En mållös uppföljning mot Leicester värmer knappast Arsenal-fansens hjärtan, även om det var ett försiktigt steg framåt. Men vad värre är – Arsene Wenger ser trött ut, och inte bara trött, smått uppgiven. Nästan så han gett upp tanken på att få in några riktiga storspelare, vilket krävs för att klubben ska utmana om titeln. Mycket tyder också på att The Gunners stött på problem avseende den förväntande värvningen av Skhodran Mustafi. Valencia hävdar nu att tysken stannar i Spanien.

Alla som följt Wengers karriär i Arsenal vet dock att det är precis i dessa lägen, när det ser som mest dystert ut, som han har en förmåga att få laget att skärpa till sig och visa på takter som ånyo ger fansen förhoppningar. En tendens som nu hållit i sig alltför länge och resulterar i tredjeplatser i ligan och cupsegrar, men aldrig den så eftertraktade ligatiteln.

Uppryckning eller dödsryckning?

Så mycket talar för en uppryckning mot Watford som möter Arsenal i fel läge, vilket kanske inte är det Walter Mazzarri önskar sig, då han redan har två matcher med stolpe ut bakom sig. Å andra sidan kanske det inte blir så… Kanske Wenger nu är på väg ned i ett mörkt hål, vilket skulle vara ett ovärdigt sätt att – i så fall – avsluta en av de mest lysande karriärerna genom tiderna? Ödestonerna som lär ljuda i norra London vid en Arsenal-förlust kommer inte bli roliga, men å andra sidan kanske inte en vinst lyser upp särskilt mycket heller. Arsene Wenger har en uppförsbacke som sannolikt är den längsta och brantaste under hans tid som Arsenal-manager. Visst, det har ännu bara spelats två matcher, men under en längre tid har mörka moln hopat sig och tålamodet med Wenger börjar sina rätt rejält.

Onekligen en intressant föreställning att se fram emot och även denna gång riktas blickarna mot de tu på bänken. Det handlar om managers i år. Hjärnornas kamp, olika taktiska filosofier samt extremt starka karaktärer och för Wengers del handlar det om uppryckning eller dödsryckning.

Tre frågor att studera under matchen:

  1. Kan Capue göra mål igen mot ett inte alltför starkt Arsenal-försvar?
  2. Hur bekymrad – och sur – kommer Arsene Wenger att se ut?
  3. Finns det någon av Arsenals offensiva krafter som kan kliva fram och visa vägen?

 

Du måste vara inloggad för att lämna en kommentar Login