Tippa Stryktipset – Förslag & resultat på veckans Stryktips!
MISSA INTE

Tungt möte för Liverpool i stryktipsmatch 1

Stryktipset kanske mest intressanta fight går av stapeln som nummer 1 på stryktipskupongen och blir en kamp mellan Jürgen Klopp och Claudio Ranieri.

Liverpool rätade upp debaclet mot Burnley med en gedigen insats mot Tottenham i en match där Klopps lag kändes vassare än Spurs, men orkade inte riktigt knyta ihop säcken. Efter ett klart övertag i första halvlek mattades Liverpool något och Tottenham kunde jobba sig in i matchen. Resultatet blev oavgjort och ytterligare ett tecken på att Spurs är långt ifrån fjolårsnivåerna, men svåra att besegra, medan Liverpool inspirerar och kan också dominera under stunder, men faller sedan lätt ihop och visar än så länge inga tecken på att vara ett lag som kan utmana om Champions League-platserna.

Tillbaka i Liverpool är brassen Lucas Leiva, men frågan är om han kommer att spela någon större roll i Klopps lag framöver. Kanske kan det vara en spelare att skicka in i detta läge för att stabilisera. Nyckelspelare i övrigt är förstå Philippe Coutinho. Är han i slag kan det bli åka av, men man vet ju aldrig med honom. Adam Lallana gjorde mål för England på övertid mot Slovakien och verkar nu vara på väg att få samma betydelse för Liverpool i anfallsspelet som han en gång hade i Southampton.

Stabilt Leicester

I Leicester ser det rätt stabilt ut. Egentligen raka motsatsen mot Liverpool. Förutom förlusten i första omgången så går det ändå hyfsat och man hänger med som en aspirant till en topplacering, även om Claudio Ranieri menar att det är större chans att ET nedstiger på Trafalgar Square än att The Foxes vinner ligan igen.

Jamie Vardy har gjort mål, man har endast tappat Ngolo Kanté och värvningarna ser onekligen ganska intressanta ut och förstärker truppen. Det enda orosmomentet är väl Riyad Mahrez form som inte glöder på samma sätt som ifjol.  Mittfältsmotorn Danny Drinkwater fann Vardy med en magisk passning senast mot Swansea och belönades med en plats i Sam Allardyce landslagstrupp. Onekligen en nyckelfigur för Leicester som verkar vara på gång.

I premiären fick Shinji Okazaki börja på bänken, men saknades, då farten blev lägre och Premier League-debutanten Ahmed Musa hade en tendens att stanna upp farten i en obändlig vilja att göra bra ifrån sig. Musa behöver tid för att anpassa sig till Leicester och ligans tempo, medan Okazaki bidrar med en direkthet och fart som gynnar Jamie Vardy såväl som hela laget. Daniel Amartey debuterade också mot Swansea och gjorde bra ifrån sig på det inre mittfältet, där det nu finns hård konkurrens mellan honom och Nampalys Mendy. Kanske inte samma nivå som Ngolo Kanté, men inte oävna ersättare.

Gegenpress vs lågt försvarsspel

Ett mycket intressant möte med tanke på de båda lagens intensitet när de väl sätter igång. Skillnaden är väl Klopps mer offensiva gegenpress mot Leicesters något mer sittande försvar, men när det väl ska ställas om så går det snabbt för The Foxes och Liverpools inte alltför kassaskåpssäkra backlinje kan få stora problem. För Leicesters del handlar det om länken mellan Drinkwater, Okazaki och Vardy i omställningsspelet, medan Liverpool sätter tilliten till Coutinho och Lallana.

Om det finns tveksamhet över Liverpools försvar, så ser ser Leicesters backlinje stabila ut även i år. Mot Arsenal och Burnley höll det inte medan man faktiskt mötte ett rätt anfallstrött Tottenham i 1-1 mötet dem emellan.

Egentligen en helt omöjlig match att tippa, men om man ska sticka ut hakan lite kan Leicesters harmoni bli lite för svår för Liverpool. Åtminstone till att bärga en trepoängare. Det är en av dessa matcher som Liverpool förväntas föra, men ändå möter ett riktigt vasst lag. Minst oavgjort för Leicesters del och kanske till och med vinst. Jamie Vardy lär göra en balja mot ett försvar som behöver stadgas upp.

Tre frågor inför Liverpool och Leicester:

  1. Klarar Liverpool att ta initiativet, utan att bli bestraffade av Leicesters omställningar?
  2. Och som vanligt: på vilket humör är Coutinho?
  3. Gör Jamie Vardy ett eller två mål?

 

Du måste vara inloggad för att lämna en kommentar Login