Tippa Stryktipset – Förslag & resultat på veckans Stryktips!
MISSA INTE

Topplagen förlorade

När man trodde att Leicester tappat två poäng mot West Bromwich, så visade det sig att de istället vann två pinnar eftersom både Arsenal, Spurs och Manchester City förlorade.

Det är svårt att bli klok på denna upplaga av Premier League. Fast på ett positivt vis, eftersom den bryter också mot tidigare fastlagda och oskrivna regler som att är du inte rik så har du inget bland de fyra främsta att göra. Oskrivna regler som på många sätt lagt en sordin på känslorna för världens härligaste och traditionsrikaste liga. Kan bara minnas att Everton 2005 lyckades ta sig till Champions League-kval med hjälp av en i dessa sammanhang så kallad svältbudget. Annars har Spurs och Liverpool försökt utmana, men de är å andra sidan semirika, det vill säga – översatt – jätterika, men inte obscent rika. Nu är det istället Leicester City som i den 28:e omgången leder ligan med 57 poäng. Tre pinnar före Tottenham och hela sex före Arsenal. Ned till fyran Manchester City och femman Manchester United har The Foxes hela tio poäng. Tio poäng! Hur ofta har ett lag i toppen tappat ett försprång på tio poäng med endast lika många omgångar kvar att spela? Vet inte, men har det hänt, så kan det inte vara ofta.  Dessutom att tappa ett sexpoängsförsprång för att släppa förbi Arsenal är också rätt mycket i detta skede av säsongen. Särskilt eftersom Leicester spel är så stabilt att de för det mesta ser till att få med sig minst en poäng, oavsett motstånd.

Uselt av Arsenal och Manchester City

Arsenal är det desto sämre med. Maken till dålig insats får man leta efter av det lag som borde ha bäst möjlighet att spela hem titeln nu när Manchester-lagen och Chelsea har det minst sagt stökigt med spel och ledarfrågor. Det blir allt svårare för Arsene Wenger att hävda en framtid som manager för The Gunners om man ser till sportsliga resultat i förhållande till spelartrupp. Den makalösa vändningen mot just Leicester i mitten av februari, borde varit signalen som fick Arsenal att ta mentala kliv mot titeln. Men icke. Nu finns där en chans, men då får det inte se ut som under de två senaste matcherna. Det börjar bli ont om tid och allt färre poäng att spela om. I vart fall får man inte förlora mot Swansea hemma!

Manchester City föll ihop på Anfield Road och förlorade med hela 0-3. Ofattbart med tanke på att det kanske var sista chansen att få häng på Leicester. Det känns nästan som Manuel Pellegrini inte riktigt bryr sig om ligan och fokuserar helt på ligacup och Champions League. Kanske skulle det till och med bli en fin liten hälsning till ledningen som sparkat honom i stil med: ”En femteplats och inget spel i Champions League. Varsågoda. Hälsningar Manuel.”

Ytterligare en spik i Newcastles kista

Stoke satte ytterligare satte ytterligare en spik i Newcastle kista, medan Manchester Uniteds uppryckning ser ut att hålla i sig tack vare en väl kämpad 1-0 seger hemma mot Watford. Den stora utmanaren blir därmed Tottenham, vilka gick på ett bakslag mot starka West Ham igår, men det var onekligen en svår match, eftersom The Hammers också är ett lag som är på god väg att slå sig in bland de fyra främsta. Nu bara en poäng bakom fjärdeplatsen. Leicester och Spurs gör upp om ligatiteln. West Ham har goda chanser att slå sig in bland de fyra främsta. Ur led är tiden, och så mycket skojigare! Särskilt sett mot bakgrund av att de rika klubbarna nu börjar sammansvärja i syfte att skapa en stängd superliga i Europa, där givetvis ekonomiska resurser över en längre tid blir avgörande. Än så länge lär UEFA och fotbollsvärlden hålla emot, men det finns stora behov av att exempelvis Premier League luckras upp med nya lag som når framgång. Lite som det varit under fotbollens första drygt hundra år till dess att Premier League instiftades 1992.

Matcherna:

Arsenal – Swansea 1-2

West Ham – Tottenham 1-0

Stoke – Newcastle 1-0

Liverpool – Manchester City 3-0

Manchester United – Watford 1-0

Du måste vara inloggad för att lämna en kommentar Login