Tippa Stryktipset – Förslag & resultat på veckans Stryktips!
MISSA INTE

Lördagens stryktipsmatcher i Premier League

Snart avspark inför en ny rafflande stryktipsomgång. Tippa stryktipset kan inte låta bli att lämna några kommentarer i sista stund.

Aston Villa står med båda fötterna i cement. Tyvärr är de inte på kajen längre utan på botten av sjön. Inför säsongen fanns där sju klubbar som varit med varje säsong sedan Premier League startades. Villa var en av dem. Snart är det bara sex kvar… Dessutom var ju Aston Villa med och startade ligan från allra första början 1888 och det första riktiga storlaget i slutet på 1800-talet och början på 1900-talet. En gigant lämnar Premier League.

Aston Villa vs AFC Bournemouth

I stryktipsmatch nummer 1 tar Villa emot AFC Bournemouth på Villa Park. Sydkustlaget har så gått som säkerställt fortsatt spel i Premier League, men det saknas två poäng för att det ska vara ett faktum. Men frågan är om de kommer på Villa Park? Bournemouth har åkt på två riktiga knockouter i de två senaste matcherna mot Spurs och manchester City. Mycket lutar åt ett kryss eller att Aston Villa faktiskt kan ge hemmapubliken lite glädje i all bedrövelse med en trepoängare.

Crystal Palace vs Norwich

Crystal Palace tar emot Norwich i stryktipsmatch 2. För Palace del har det sett lite bättre ut på sistone. Även om resan nedåt i tabellen fortsatt. Nu måste Alan Pardew och company sätta stopp, då man bara har Norwich mellan sig och nedflyttningsstrecket. Tre skulle innebära 37 poäng för Crystal Palace, vilket i sig kan bli svårt att nå för de fyra lagen i botten.

Känner fortfarande skalven efter Martin Olsson avgörande mål mot Newcastle senast. The Canaries är på gång och mycket tyder på att de kommer ge Crystal Palace en hård fight och att det slutar med att lagen är på samma poäng när slutsignalen blåses.

Southampton vs Newcastle

Rafa Benitez Newcastle ligger näst sist och måste ta tre poäng på St Marys i stryktipsmatch 3. Annars är nog hoppet att klara sig kvar rätt så dött. The Magpies motivation kan bli avgörande här. De ligger risigare till och är mer desperata i jämförelse med Southamptons kamp för Europaplaceringar. Också ett viktigt test för Rafa Benitez och hans färdigheter att motivera spelare till stordåd i prekära lägen.

Swansea vs Chelsea

I stryktipsmatch 4 tar Swansea emot ett nyfrälst Chelsea. Jag, eller nyfrälst och nyfrälst… Det går åtminstone som det bör gå i ligan för närvarande. Nu när tränarfrågan inför nästa säsong är avklarad, så finns där inget att oroa sig för. Bara att köra på, vilket de kommer att göra och Swansea lär förlora denna match.

Watford vs Everton

I en repris av FA-cupfinalen 1984 möts Watford och Everton i stryktipsmatch 5. Faktum är att de kan också mötas i en ny FA-cupfinal i år, då båda lag är i varsin semifinal. Men just nu handlar det om att återfå formen, vilken tycks vara som bortblåst för båda klubbarna. En helt oviss match, där nog ändå Troy Deeneys tunga kropp kan ställa till det för Evertons rätt svaga försvar. I och för sig råder samma situation för Watford som måste tampas med Romelu Lukaku. Sannolik etta dock, vilket innebär att Roberto Martinez lag hamnar på fyra förluster på raken och krisen fortsätter.

West Ham vs Arsenal

Kan också vara läge att slänga ett getöga på den tidiga matchen West Ham mot Arsenal. Visserligen utanför stryktipset, men ack så viktig för båda lagen. För The Hammers handlar det om hoppet att nå Champions League och för Arsenal det sista (ännu ett…) halmstrået att hänga på Leicester och Tottenham i kampen om ligatiteln.

Middlesborough vs Preston North End

I The Championship blir det viktigt för Middlesborough som tar emot Preston i stryktipsmatch 9. Boro bör ta tag i detta, dels för att skapa lite lucka till Brighton i kampen om direktuppflyttning, men också för att hänga på ettan Burnley, vilka spelar lunchmatchen mot Leeds. Det har gått lite tuffare för Burnley på slutet med tre oavgjorda medan Boro åter vaknat till liv efter ett par tunga omgångar i mitten av mars.

En härlig lördag ligger framför oss!

Du måste vara inloggad för att lämna en kommentar Login