Tippa Stryktipset – Förslag & resultat på veckans Stryktips!
MISSA INTE

Kval till Bundesliga – Odds & Speltips

Tyska Bundesliga håller på att förbereda sig inför en ny säsong till hösten. Det är redan klart att Ingolstadt och Darmstadt lämnar högstaligan till förmån för Stuttgart samt Hannover. En plats finns dock kvar i tysk fotbolls finrum, en plats som Wolfsburg och Braunschweig gör upp. Ett “motorvägs-derby” som blir ännu hetare med tanke på vad som ligger i potten.

Varken i La Liga, Premier League, Ligue 1 eller Serie A så spelas det något kval likt detta. Bundesliga har dock upplägget att trean från slutet får en extra livboj att hålla sig kvar genom ett dubbelmöte mot tabelltrean från 2. Bundesliga. Lite extra krydda till årets möte då det endast skiljer dryga 30 mil mellan Wolfsburg och Braunschweig, något som är väldigt unikt sett till hur stort Tyskland är.

Wolfsburg har haft en väldigt tung säsong men det såg ändå ut som att laget skulle säkra ett nytt kontrakt in i det sista. Avgörande bortamatch mot Hamburg i sista ligaomgången och det räckte med ett oavgjort resultat för att “vargarna” skulle klara sig kvar i högstaligan. I 87:e minuten stod det även 1-1 på resultattavlan. En minut senare skickas ett inlägg in i Wolfburgs straffområde som möts av Gian-Luca Waldschmidt i luftrummet. Nicken letade sig in i nätet och skickar alltså Wolfsburg till ett ovisst kval. Ett kval som blir en fråga om liv och död just när vi pratar om Wolfsburg.

Klubbens huvudsponsor är Volkswagen och även dem har haft ett mycket tufft år med tanke på dieselskandalen och allt runt omkring. Det blev en kostsam affär för biljätten och en degradering till andraligan lär innebär att sponsorpengarna stryps ordentligt. Trots en blygsam tabellplacering så har Wolfsburg många namnkunniga spelare i truppen som plockar ut en hög lön varje månad, spelare som klubben måste släppa om det blir förlust i det här dubbelmötet. Både Jakub Blaszczykowski och Mario Gomez börjar bli till åren men de har nog inte tänkt att trappa ner i andraligan redan nu.

Eintracht Braunschweig har tillhört toppen av 2. Bundesliga nästan hela säsongen och såg länge ut att gå mot en direktplats till högstaligan. Förlusten i näst sista omgången, borta mot Bielefeld, ställde dock till det ordentligt och laget missade en direktplats med minsta möjliga marginal. En 6-0 förlust i en sådan viktig match är under all kritik men nu måste laget glömma allt som varit och istället se till att fokusera på denna uppgift. Väldigt viktigt att få med sig ett gynnsamt resultat inför returen så vi får nog se ett Braunschweig som kryper hem och bevakar sitt mål till en början. Givetvis viktigt att få med sig ett bortamål till returen men det är skillnad på anfallskraft om vi ställer Mario Gomez och Christoffer Nyman mot varandra.

Braunschweig har chans att nå Bundesliga men de måste stå för två riktigt bra prestationer samtidigt som Wolfsburg har en dålig dag på jobbet. Det skiljer trots allt en division mellan klubbarna och jämför vi spelartrupperna så vinner Wolfsburg på knock. Men det ska spelas om det först och som bekant brukar motivation slå klass. Motivationen och hjärtat borde ändå vara hos Braunschweig som kommer underifrån och är underdogs.

Odds & Speltips

Marknaden för odds har satt Wolfsburg som väldigt stora favoriter och det kanske är rätt med fördel av hemmaplan. Första mötet brukar dock bli väldigt krampaktigt och “vargarna” får vara väldigt bra för att slå sig igenom försvarsmuren hos Braunschweig. Vi blickar istället mot marknaden över/under antal mål där det är fina odds för ett underspel. Betsson erbjuder 1,73 för under 2,5 mål i matchen och vi gör som boven – tar det direkt!

Vårt tips: 1-0

Samtliga texter inför Bundesliga hittar ni här

Du måste vara inloggad för att lämna en kommentar Login