Tippa Stryktipset – Förslag & resultat på veckans Stryktips!
MISSA INTE

Inför UEFA Super Cup – Odds & Speltips

Det börjar närma sig avspark i de stora ligorna runtom i Europa men innan detta sker ska vi avverka UEFA Super Cup. Det är Champions League-vinnaren Real Madrid som drabbar samman med Europa League-vinnaren Manchester United på Philip II Arena i Skopje, Makedonien. Vi ger er allt som är värt att veta inför den här finalen och vi tar även en koll på marknaden för odds i hopp om att finna ett bra speltips.

20:45   Real Madrid – Manchester United   2,24   3,45   3,50

Real Madrid har inte alls övertygat på försäsongen i de fyra träningsmatcher som laget spelat hittills. Förlust mot Manchester United (1-2 efter straffar), Manchester City (1-4) och Barcelona (0-1) i Champions Cup. Nu senast blev det seger efter straffar i en uppvisningsmatch mot MLS All-Stars (2-1 efter straffar) men det var inte heller någon övertygande insats. Nu börjar det på allvar och frågan är om Zidane hunnit fått ordning på sitt manskap inför denna uppgift. Han har dock sin store fixstjärna tillbaka i spel och det betyder otroligt mycket för hela gruppen.

Kikar vi till skadekollen hos spanjorerna så ser det dock väldigt bra ut. Cristiano Ronaldo är tillbaka i matchtruppen efter att ha missat lagets fyra träningsmatcher. Han har dock inte haft några skadekänningar utan bara fått lite extra ledigt efter Confederations Cup. Värt att notera är även att målvakten Luca Zidane finns med i matchtruppen, son till tränare Zinedine Zidane. Han fick känna på hetluften mot MLS All-Stars men det känns tveksamt om han får någon speltid i kvällens möte. Keylor Navas är förstavalet och han kommer troligtvis vakta buren i afton.

Manchester United har hunnit med hela sju träningsmatcher på försäsongen och laget lär komma stärkta efter facit 5-1-1 på dessa matcher. En del svaga motståndare i form av Vålerenga (3-0) och Real Salt Lake (2-1) men spelet har övertygat, både i det defensiva samt i det offensiva. Nu fick de jobba onödigt hårt för att besegra Sampdoria i senaste matchen men Mourinho gjorde en hel del byten i mötet så det ska vi inte dra några större växlar på. I kväll blir det starkast möjliga startelva från portugisen och då lär de ge Real Madrid en ordentlig match.

Lite större bekymmer hos engelsmännen som först och främst saknar mittback Eric Bailly på grund av en avstängning på tre matcher. Detta efter sitt röda kort mot Anderlecht på Old Trafford i april. Vidare så saknas även Phil Jones på grund av ett UEFA-förbud på två matcher. Detta för att han förolämpat en dopingkontrollant vid Europa League-finalen. Kikar vi till skador så kommer inte Luke Shaw, Marcos Rojo eller Ashley Young till spel. Positivt dock att båda Juan Mata och Ander Herrera är tillbaka efter lite småskavanker.

Odds & Speltips

Kikar vi till marknaden för odds så är Real Madrid favoriter till strax över 2 gånger pengarna. Konstigt kan tyckas med tanke på resultaten i träningsmatcherna men det känns ändå rätt. Ronaldo är nu tillbaka och dessutom har Manchester United en hel del bekymmer i de bakre leden. Vi testar ettan till fina 2,24 hos Betsson!

Vårt tips: 2-1

Här hittar ni samtliga artiklar om europeisk fotboll

Du måste vara inloggad för att lämna en kommentar Login