Tippa Stryktipset – Förslag & resultat på veckans Stryktips!
MISSA INTE

Inför europatipset 6 december

europatipset
Fin omgång av europatipset under onsdagen där fokus ligger på den sista omgången av Champions League och Europa League. Många stora favoriter på kupongen men vi hoppas kunna fälla ett par i jakten på de stora pengarna. Låt oss dra igång!

Match 1. Liverpool – Spartak Moskva

Vi inleder i Grupp E och hittar en mycket stor favorit i form av Liverpool. Laget toppar gruppen och behöver endast en poäng här för att säkra avancemang. Laget brukar ha bekymmer med att föra matcher så några 75% är vi inte villiga att spika ettan till. Spartak Moskva är fortfarande med i racet om avancemang men då krävs det seger här samtidigt som Sevilla strular till det mot Maribor. Inte så stora chanser med andra ord men ryssarna har tagit poäng i fyra av fem matcher så här långt. 1x på kupongen!

Match 2. Maribor – Sevilla

Vi håller oss kvar i Grupp E och hittar ytterligare en stor favorit i form av Sevilla borta mot Maribor. Just nu är tvåan streckad på 80% av kupongerna. Maribor har ingenting att spela för längre och har sett bleka ut mot topplagen men nu spelar de helt utan press på sig och vill nog avsluta snyggt inför hemmafansen. För Sevilla kan det räcka med ett kryss för avancemang och står det lika på resultattavlan i slutet av matchen lär de inte gambla för mycket framåt i planen. Tvåan är utan tvekan utgångstipset men vi väljer att gardera upp med krysset.

Match 3. Feyenoord – Napoli

Vi rör oss vidare mot Grupp F där Napoli är väldigt illa ut från sin tredjeplats. Laget måste vinna här samtidigt som Manchester City måste plocka ner Shakhtar på bortaplan. De lär åtminstone gå hårt för seger här och i grund och botten är det klasskillnad mellan lagen. Feyenoord hamnade i en mycket svår grupp och har inte alls kunnat hävda sig. Fem förluster på lika många försök med 3-13 i målskillnad säger egentligen det mesta. Vi spikar tvåan här!

Match 4. Shakhtar – Napoli

Manchester City är redan klara för avancemang i Champions League och dessutom är de redan klara ettor i Grupp F. De har med andra ord ingenting att spela för och lär vila spelare här. Har dessutom sett lite tröga ut mot slutet med två raka sistaminuten-segrar i ligan. Shakhtar har laddat för den här uppgiften hela veckan och är vidare vid ett kryss här. Hade absolut ingenting att sätta emot Manchester City på bortaplan men förutsättningarna är nå helt annat nu. Motivation slår klass och därför streckar vi 1x på kupongen.

Match 5. Leipzig – Besiktas

Leipzig placerar sig på en tredjeplats i Grupp G och det kommer troligtvis behövas en seger här för att laget ska kunna gå vidare. Dessutom måste de ösa in mål för att få ett övertag på Porto. Tyskarna slog Monaco på bortaplan med hela 4-1 i senaste omgången men genrepet inför denna match var inte bra när det blev storförlust mot Hoffenheim i ligaspelet. Favorit i fara enligt oss. Besiktas är förvisso redan klara för avancemang i turneringen men det finns en fin bredd i det här laget som har värvat starkt inför säsongen. Senaste omgången satt spelare som Alvaro Negredo och Gary Medel på bänken bland annat. De kan lösa en pinne här och vi känner att krysset är ett måste till låga 20%. 1x streckas!

Match 6. Porto – Monaco

Porto har gått lite tungt så här långt i turneringen men laget har stor rutin från tidigare spel i Champions League och det tror vi är en stor fördel här. De har även fördel av hemmaplan där de alltid är vassa. Möter dessutom ett avsågat Monaco som inte lär komma med allt för mycket motivation i kroppen. Monaco har endast skrapat ihop två poäng så här långt och har utan tvekan tankarna på ligaspelet nu. Gästerna brottas dessutom med stora skadebekymmer. Porto spikas!

Match 7. Real Madrid – Dortmund

Grupp H är redan avgjord och det blir Tottenham och Real Madrid som avancerar vidare. Real lär dock inte ställa ut skorna inför de egna fansen utan vill gärna vinna den här matchen. Dortmund har grepp om en plats till Europa League men frågan är hur mycket jobb tyskarna är villiga att lägga ner för att nå dit. Prio ett verkar vara att hamna på rätt köl i ligaspelet igen. Dessutom har gästerna en välfylld skadelista. Vi spikar marängerna!

Match 8. Tottenham – APOEL

Tottenham är redan klara för avancemang och nu räcker det med en poäng för att laget ska säkra gruppseger framför Real Madrid. Laget har sett slitna ut mot slutet och lär säkerligen rotera en hel del i startelvan inför detta. APOEL har trots allt gjort det bra i den här tuffa gruppen då laget spelat två oavgjorda matcher mot Dortmund. Kan räcka med en poäng för spel i Europa League och det lär nog vara lagets uppdrag inför match. Ettan är utgångstipset men vi måste hitta skrällar för att vinna stora pengar och krysset i match 8 kan vara en sådan till låga 8%. 1x!

Match 9. Slavia Prag – Astana

Vi rör oss vidare mot Europa League och börjar med ett högintressant möte i Grupp A där Slavia Prag tar emot Astana. Tjeckerna placera sig på en andraplats i gruppen och med Astana en poäng bakom räcker det därför med ett kryss för hemmalaget för att de ska avancera vidare. Astana måste däremot gå hårt för segern om det ska bli fortsatt spel i turneringen. Upplaget för offensivt spel och då känns det helt rätt att strecka 1 2 på kupongen.

Match 10. Dynamo Kiev – Partizan

Grupp B är redan avgjord då båda dessa lag kommer gå vidare i turneringen. Nu handlar det om att knipa förstaplatsen i gruppen och frågan är om något av lagen är jättesugna på detta. Ettan är just nu streckad på hela 62% av kupongerna och det känns helt klart för mycket med tanke på förutsättningarna. Partizan har två raka segrar på kontot och besitter utan tvekan kapacitet för att vinna här. Vi tar med samtliga tecken och hoppas på tvåan till låga 8%!

Match 11. Hoffenheim – Ludogorets

Hoffenheim har gått starkt hemma i ligaspelet på slutet men det står redan nu klart att det inte blir någon fortsättning i Europa League. Laget placerar sig på en jumboplats i Grupp C och har för långt upp till Ludogorets på andraplatsen. Lär vilas en hel del nyckelspelare i detta möte. Ludogorets har fortfarande allt att spela för och det räcker med ett oavgjort resultat för att kliva vidare. De har tagit poäng i samtliga bortamatcher så här långt och vi tror på nya poäng även nu. Stort värde i x2 som streckas!

Match 12. Basaksehir – Braga

Den bästa spiken på europatipset denna omgång hittar vi i match nummer 12 där turkiska Basaksehir tar emot Braga. Gästerna från Portugal är redan klara för fortsatt spel och är förmodligen inte beredda att offra allt för mycket för att behålla förstaplatsen i gruppen. För hemmalaget är det endast seger som räknas och de har gått otroligt starkt på hemmaplan den här säsongen inför fanatiska fans. Räkna med tryck på Basaksehir Fatih Terim Stadium i Istanbul under onsdagskvällen och då ska ettan ligga när till hand. Vi spikar ettan till låga 47%!

Match 13. Atalanta – Lyon

Vi avslutar sedan europatipset med en ganska sval drabbning där Atalanta tar emot Lyon på hemmaplan. Båda lagen är redan klara för fortsatt spel och nu handlar det om vilket lag som ska ta hand om förstaplatsen. Det är Lyon som måste kliva på för seger och laget har visat en mycket fin form den senaste tiden. De dominerade även det första mötet lagen emellan trots att det slutade med delad pott till slut. Med förutsättningarna tror vi dock inte på delad pott här utan streckar 1 2. Det borde bli en jakt på gruppsegern från fransmännen!

Du måste vara inloggad för att lämna en kommentar Login