Tippa Stryktipset – Förslag & resultat på veckans Stryktips!
MISSA INTE

Inför europatipset 3 september – Speltips

europatipset
Ny omgång av europatipset under söndagen där hela 4 miljoner kronor ligger i potten. Matcherna hämtas denna gång från VM-kvalet, Superettan, Division 1 Södra samt Division 1 Norra. Tyvärr väldigt många stora och starka favoriter över kupongen men vi gör trots allt ett försök mot 13 rätt. Häng på!

Match 1. Vitryssland – Sverige   2

Sverige var en klar besvikelse mot Bulgarien i torsdags men har fortfarande ett vettigt utgångsläge inför fortsättningen. Är dock pressade att vinna här och måste förbättra sitt försvarsspel från senaste matchen där Robin Olsen fick släppta tre bollar bakom sig. Vitryssland stod för en ordentlig plattmatch mot ett sargat Luxemburg senast där de blev nollade. Skapade en hel del lägen men hade för dålig skärpa i avgörande lägen. Möter betydligt tuffare motstånd nu och borde få det tufft trots fördel av hemmaplan. Vi inleder europatipset med en spik på Sverige!

Match 2. Holland – Bulgarien   x

Holland hade det riktigt tufft mot Frankrike senast där de föll med klara 4-0 till slut. En bidragande orsak var givetvis det röda kortet de åkte på med dryga halvtimmen kvar men det såg inte bra ut innan det heller. Strootman avstängd här vilket är ett tungt avbräck. Bulgarien såg pigga ut mot Sverige och har nu chansen att faktiskt nå andraplatsen i gruppen som kan innebära spela i VM. Giftiga i kontringarna och kan ställa till det för Holland här. Vi plockar med samtliga tecken då Bulgarien kan vara den stora skrällen på europatipset denna omgång.

Match 3. Grekland – Belgien   2

Grekland hade som väntat problem i senaste omgången hemma mot Estland. Hade en hel del boll och kom till en del lägen men grekerna är inte ett landslag som ska föra spelet. Får en bättre matchbild denna gång men frågan är om de har vad som krävs för att störa den här typen av motstånd. Belgien hade ren lekstuga mot Gibraltar och vann med klara 9-0 till slut. De ställs mot en tuffare defensiv denna gång men förr eller senare lär de komma igenom. Har gjort hela 26 mål på de fem senaste kvalmatcherna. Solklar spik på Belgien!

Match 4. Estland – Cypern   x

Svårlöst möte där Estland kommer stärkta från ett 0-0 resultat på bortaplan mot Grekland. De ansträngde sig inte allt för mycket i det offensiva i den matchen och var nöjda med en poäng. Mer offensivt upplägg att vänta den här gången och det innebär även att de kommer blotta sig mer bakåt. Cypern stod för en grym vändning mot Bosnien i senaste omgången. Låg under med 2-0 inför andra halvlek men vände till seger med 3-2. Otroligt ojämna i sina prestationer och det innebär att vi utnyttjar oss av en helgardering.

Match 5. Lettland – Schweiz   2

Lettland hade stora bekymmer mot Ungern tidigare i veckan där de föll med klara 3-1. Hade förvisso en del nyckelspelare borta i den matchen men de borde göra det bättre mot den typen av motstånd. Hemmaplan nu men även ett tuffare lag på andra sidan planhalvan. Schweiz stod för ett lättare träningspass mot Andorra där de vann med komfortabla 3-0 till slut. Ingen sprudlande offensiv men defensivt har de gjort det betydligt bättre med fyra raka nollor. Tvåan är en solklar spik för oss på europatipset, just nu streckad på 76% av kupongerna.

Match 6. Ungern – Portugal   2

Ungern stod för en solid insats mot Lettland senast men de får vara betydligt bättre för att kunna störa Portugal. Har dock ett ljust skadeläge och med hemmapubliken kan det kanske räcka till en poäng, men inget mer. Portugal har tillsammans med Schweiz gjort ett ryck i gruppen och nu är varje match otroligt viktig. Stod inte för någon större insats mot Färöarna men det räckte till en 5-1 seger i slutändan där Ronaldo stod för ett hattrick. Måste dock komma upp i en högre nivå nu om de ska hämta tre poäng i Ungern. x2 ska dock räcka långt!

Match 7. Syrianska – Trelleborg   x

En match från Superettan på europatipset och en mycket svårlöst sådan då Syrianska tar emot Trelleborg. Syrianska brukar vara väldigt starka på hemmaplan men de har varit väldigt ojämna den senaste tiden. Drog på sig två straffar i senaste omgången mot Varberg och då blir det svårt att vinna matcher. Trelleborg stod för en fin insats mot Helsingborg senast men fick nöja sig med en poäng efter en riktig målvaktstavla. Dock tre raka förluster på kontot innan detta så tvåan är inget som vi lutar oss mot. Alla tecken ska med!

Match 8. Mjällby – Karlskrona   x

Vi rör oss vidare mot Division 1 som avslutar europatipset denna omgång med hela sex matcher. Först ut ett överstreckat Mjällby som tar emot Karlskrona på hemmaplan. Mjällby kommer närmast från en svag insats mot Skövde och har nu tappat sin kvalplats i toppen av tabellen. Helt klart en favorit i fara! Karlskrona vann med tennissiffror mot Ljungskile senast och lär ha ett ordentligt självförtroende just nu. Svajar en del bakåt men har gjort hela 17 mål på de fem senaste matcherna. Vi helgarderar och hoppas på en bortaseger!

Match 9. Akropolis – Enskede   1

En av de största favoriterna på europatipset hittar vi i match nummer 9 där Akropolis tar emot bottenlaget Enskede. Ettan är just nu streckad på hela 83% av kupongerna. Dock inget konstigt med det då Akropolis imponerat på slutet och har en av ligans vassaste offensiv. Vann med klara 4-0 senast mot betydligt tuffare motstånd. Enskede stod för en stark insats senast trots att de hade en lång cupmatch mot Gefle i benen. Är dock inte som bäst på bortaplan och ska helt enkelt inte räcka till nu. Ettan är bombsäker!

Match 10. Brage – Arameiska Syrianska   1

Brage toppar fortfarande tabellen i överlägsen stil men de har stått för en del plattmatcher mot slutet där de haft en del tur. Kan givetvis bli svårt med motivationen med stor serieledning men de måste nu komma upp i nivå för att inte detta ska bli onödigt spännande. Fina vinstchanser men vi kan inte spika till skyhöga 85%. Arameiska Syrianska brukar kunna bjuda upp till dans men de var helt utspelade mot Akropolis senast i 4-0 förlusten. Det blir inte lättare här men har de vaknat på rätt sida kan det finnas skrällchans. Vi garderar upp Brage och hoppas på krysset till löjligt låga 11%.

Match 11. IFK Luleå – Assyriska   x

IFK Luleå har det otroligt tufft just nu då laget placerar sig på en jumboplats i tabellen. Spelat många jämna matcher den senaste tiden men har en förmåga att alltid vika ner sig. Tappade viktiga tre poäng till bottenkollegan Nyköping senast. Är i desperat behov av seger och kommer gå hårt för det. Assyriska är otroligt ojämna och vi vet aldrig var vi har laget. Fin insats mot Vasalund senast men det var på hemmaplan där laget är betydligt vassare. Vi tar det säkra före det osäkra och tar med samtliga tecken.

Match 12. Vasalund – Nyköping   2

Vasalund hade 2-0 mot Assyriska senast men klappade ihop ordentligt och föll med 4-2 till slut. Har innan det haft stora bekymmer med målskyttet och därför helt klart överstreckad på europatipset med hela 50% på sig just nu. Nyköping tog viktiga poäng mot IFK Luleå senast och laget har stått för många bra insatser den senaste tiden. Är i större behov av poäng än Vasalund och den motivationen tror vi räcker till minst en pinne. Värdet ligger i x2 som streckas!

Match 13. Västerås – Carlstad   1

Vi avslutar europatipset i Västerås där hemmalaget har bedrövlig form för tillfället med tre raka förluster. Stod dock för en grym insats mot serieledande Brage senast och borde vunnit matchen. Nu blev det noll poäng men revanschlustan lär räcka till en seger här istället. Carlstad har tre raka vinster på kontot men laget har inte alls sett bra ut. Har en tunn trupp och det börjar sätta sina spår efter hårt matchande. Tre raka vinster på bortaplan men det är inte mot den här typen av motstånd. Vi avslutar med spik på Västerås och lämnar sedan in kupongen.

Stort lycka till!

Här hittar ni samtliga texter inför spelstopp

Du måste vara inloggad för att lämna en kommentar Login