Tippa Stryktipset – Förslag & resultat på veckans Stryktips!
MISSA INTE

Ikväll: Förväntningar på The Foxes och skrälläge för Villa

Ikväll förväntas nytt styrkebesked av Leicester. Kan Chelsea bygga vidare på sin fina form? Har Aston Villa chansen att ta hem tre poäng mot oförutsägbara Everton?

West Bromwich Albion beger sig till Leicester med en tung vinst mot Crystal Palace i bagaget, medan The Foxes långsamt kramade musten ur ett heroiskt kämpade Norwich i en match som gav två besked, dels att Norwich faktiskt har ett försvarsspel att tala om, dels att Leicester knappast går att räkna bort. Segrar som denna när det inte riktigt flyter och man måste vinna blir inte bara livsviktiga poängmässigt, utan den främsta effekten är nog att moralen stärks och självförtroendet hänger med. The Foxes har ett stabilt grundspel där alla sliter och jobbar för varandra, men de är också rätt beroende på att några få spelare ska utföra magi framåt tillräckligt många gånger för att målen ska komma. Senast mot Norwich var magin inte något som kom automatiskt, men trägen vann och till slut kunde man ro hem en meriterande 1-0 seger. WBA seglade iväg mot Crystal Palace och ledde med hela 3-0 i halvtid. The Eagles kom igen i andra med två mål, men det räckte inte. Allt pekar dock på att Leicester plockar hem alla tre poäng.

Chelsea klättrar vidare

Sunderland pressade West Ham rätt bra stundtals i helgens ligamatch, men förlorade ändå, vilket nog är symptomatiskt för The Black Cats just nu. Positivt var dock Jack Rodwells djupledslöpningar från mittfältet, vilket gav chanser och lite hopp för kommande matcher, såsom mot Crystal Palace. Två lag i desperat behov av poäng och en vändning i form av lite mer stolpe in. Viss fördel för Sam Allardyces Sunderland i denna match, men det kan bli strid på kniven.

Norwich tar emot Chelsea, vilket väl inte kan sluta på annat sätt än med tre poäng för London-laget. Eller? The Canaries försvarsspel mot Leicester imponerade på ett sätt vi inte skådat tidigare under säsongen. Inga svängdörrar och kan man hålla ihop på hemmaplan så finns det en chans att åtminstone hota Chelsea. Men Gus Hiddinks mannar visar fin form och klättringen uppåt i tabellen går i full fart. Saker och ting klickar nu som de inte gjort förr. Norwich måste genomföra en prickfri insats där alla höjer sig till högsta nivå, vilket i sig nog är rätt tveksamt om de klarar av.

Kan Villa skrälla

Bottenlaget Aston Villa tar emot ett Everton med ny ägare och i bra form. I Birmingham råder rena rama domedagsstämningen och de flesta känner nog att det är lika bra att spela av säsongen för att ta nya tag till hösten. Trots allt vad det innebär med förluster av gigantiska intäkter. Men så långt har det gått. Men är det något enda lag de kan hota så är det just Everton – ligans mest besynnerliga och oberäkneliga gäng. Ibland är det show och defilering, men så kan allt bara falla ihop och det blir krampaktigt och slarvigt, främst bakåt. Roberto Martinez största problem är att ett lag med så mycket talang ändå ligger så långt ned i tabellen, vilket inte är ok ur framförallt fansens perspektiv. Men nog ska man väl kunna ta tre poäng på Villa Park.

Det vill inte riktigt lossna för Bournemouth, trots fint spel. Men de klänger sig kvar än så länge. En seger hemma mot formstarka Southampton vore dock mer än välkommet. Ronald Koemans Saints åkte på en tung förlust senast mot Chelsea efter en fantastisk fin svit av matcher dessförinnan. Framförallt har man spikat igen bakåt och med tanke på Bournemouths ineffektivitet framför mål, så borde det vara tre klara poäng. Ja, om nu inte Chelsea-förlusten satt en kil i öppningen till boxen som var fylld av självförtroende.

Kvällens matcher:

Leicester – WBA

Sunderland – Crystal Palace

Norwich – Chelsea

Aston Villa – Everton

Bournemouth – Southampton

Du måste vara inloggad för att lämna en kommentar Login