Tippa Stryktipset – Förslag & resultat på veckans Stryktips!
MISSA INTE

AIK vs Malmö FF – Odds & Speltips

Toppmöte i Allsvenskan under måndagen då AIK tar emot regerande mästarna Malmö FF hemma på Friends Arena. Vind i seglet hos stockholmarna samtidigt som skåningarna har gått tungt den senaste tiden. Vi tar en titt på förutsättningarna och tänkte även bjud på ett speltips till fint odds. Ta rygg!

Relativt svag start på säsongen för AIK trots att laget hade fyra poäng på kontot efter två spelade omgångar. Kryss i premiären mot Häcken (0-0) följdes upp av en vinst mot Elfsborg (2-1) på bortaplan i omgång 2. Efter detta hamnade “gnaget” i en liten svacka med två raka förluster på kontot, först i derbyt mot Hammarby (1-2) och sedan på bortaplan mot Jönköping (1-2). Laget har dock repat sig ordentligt med fyra vinster och ett oavgjort resultat efter detta. Extra imponerande att de inte släppt in ett endaste mål på dessa fem matcher.

Försvarsspelet är nyckeln hos AIK och det blir extra viktigt i dagens match mot offensivt skickliga Malmö FF. AIK vill nog säkerligen spela lite mer offensivt inför de egna fansen men de gör nog bäst i att sätta det defensiva i första hand och utnyttja de chanser som dyker upp. Ska vi klaga på något hos AIK så är det utan tvekan det offensiva, en offensiv maskin som det är väldigt mycket grus i för tillfället. Mycket snack inför säsongen om nyförvärvet Sulejman Krpic, men det har visat sig vara just mycket snack. Bosniern har inte alls kommit in i det och sett väldigt statisk ut de gånger han spelat. I derbyvinsten mot Djurgården (1-0) senast kom Simon Thern in tidigt i matchen och fick spela anfallare tillsammans med Eero Markkanen, något liknande är att vänta här.

Bollar vi över mot de regerande mästarna Malmö FF så gjorde de ett litet ryck tidigt på säsongen och många trodde att Allsvenskan redan var avgjord efter 8 spelade omgångar. Laget verkar dock ha blivit lite bekväma och har nu endast en inspelad poäng på de två senaste matcherna. Oavgjort näst senast borta mot Hammarby (1-1) och en oväntad förlust i senaste omgången hemma mot Norrköping (1-2). Vi ska nog inte vara allt för oroliga trots allt då spelet sett väldigt bra ut. Två olyckliga minuter mot “Peking”, i övrigt så var Malmö det klart bättre laget matchen igenom.

Styrkan hos gästerna ligger, till skillnad från AIK, i det offensiva. Med spelare som Markus Rosenberg, Pawel Cibicki och Jo Inge Berget så har de väldigt bra med krut framåt i planen. Mer frågetecken kring det defensiva då laget ändå släppt in 9 mål så här långt, att jämföra med de 5 insläppta mål som AIK har. Till lagets försvar ska dock nämnas att Magnus Pehrsson tvingats pussla om ordentligt efter en del skador och framför allt massa avstängningar. Nu är både Anton Tinnerholm och Behrang Safari tillbaka i laget och det skapar en helt annan trygghet i backlinjen.

Skador & Avstängningar

Kikar vi till frånvarolistan hos de båda lagen så saknas Henok Goitom, Haukur Huaksson och Stipe Vrdoljak hos AIK. Dessutom sätter vi stora frågetecken för både Stefan Ishizaki och Per Karlsson som skadade sig i derbyt senast. Positivt dock att både Daniel Sundgren och Oscar Linnér är tillbaka från avstängningar.
Hos gästande Malmö FF stryker vi fortsatt avstängda Franz Brorsson och sedan sätter vi frågetecken för Tobias Sana, Pa Konate samt Rasmus Bengtsson.

Möjlig startelva AIK:

Linnér
Väisänen, Nyholm, Johansson, Sundgren, Olsson
Affane, Blomberg, Salétros
Thern, Markkanen

Möjlig startelva Malmö FF:

Wiland
Tinnerholm, Nielsen, Safari, Yotún
Rakip, Lewicki, Christiansen, Berget
Rosenberg, Cibicki

Odds & Speltips

Marknaden för odds har gjort Malmö FF till favoriter i det här mötet och det får ändå anses rätt. De har en helt annan tyngd i laget och får nu tillbaka viktiga spelare i det defensiva. AIK må ha fem raka nollor intakta men motståndet är av en helt annan kaliber nu. Betsson erbjuder 2,50 för en bortavinst och det är ett odds som vi hugger direkt.

Vårt tips: 0-1

Här hittar ni samtliga texter om Allsvenskan

Du måste vara inloggad för att lämna en kommentar Login