Tippa Stryktipset – Förslag & resultat på veckans Stryktips!
MISSA INTE

Kval till Champions League – Odds & Speltips

Onsdagen bjuder på returmöten i kvalet till Champions League och det är hela 14 matcher som ska avverkas. Två av dessa som sticker ut lite är Ajax – Nice och Rosenborg – Celtic. Matcher som lever i allra högsta grad inför möte nummer 2. Vi ger er förutsättningarna inför dessa två matcher och har även två speltips till trevligt odds att bjuda på. Ta rygg!

20:45   Ajax – Nice   1,70   3,60   4,70

Det gamla storlaget Ajax tog sig till final i Europa League förra säsongen men räckte inte hela vägen fram då Manchester United blev för svår på Friends Arena. Laget laddar dock om och nu gäller det att ta sig in till gruppspelet av Champions League. De ställs mot en väldigt tuff motståndare men ett 1-1 resultat inför denna retur tror jag holländarna är väldigt nöjda med. Balotelli satte fransmännen i förarsätet men kvitteringen, som kom tidigt i andra halvlek, från Van de Beek var mycket rättvis sett till hur matchbilden såg ut. Hemma på Johan Cruijff Arena borde skillnaden vara ännu större och frånvarolistan hos hemmalaget ser väldigt bra ut för stunden. Vi måste bara gilla det odds som presenteras på ettan här.

Skador/avstängningar Ajax: Daley Sinkgraven

Nice överraskade väldigt många förra säsongen då laget slutade på en 3:e plats i franska Ligue 1. De har förvisso en mycket stark spelartrupp men det är inte alla gånger som man får ihop det på plan trots detta. Fransmännen har sett vassa ut på försäsongen men de var en liten besvikelse i första mötet med Ajax. I returen lär de krypa hem lite mer och försöka kontraslå Ajax, vilket inte är lagets melodi riktigt. Dessutom har de två mycket tunga avbräck offensivt i form av Balotelli och Cyprien. Den sistnämnda har varit borta med ett brutet ben en längre period men den italienska anfallaren är ny på skadelistan sedan förra matchen, där han klev av med dryga 20 minuter kvar. Utan dessa två kan det bli svårt för gästerna att ta sig till de riktigt heta lägena.

Skador/avstängningar Nice: Mario Balotelli, Wylan Cyprien, Mickael Le Bihan

Vårt tips: 2-0


20:45   Rosenborg – Celtic   2,80   3,20   2,45

Norska Rosenborg är tillbaka i finrummet efter några misslyckande säsonger bakom sig. De går som tåget hemma i norska högstaligan och vi antar även att de är mycket nöjda efter första matchen på bortaplan mot Celtic. Nu blev det inget bortamål, vilket är otroligt viktigt, men det faktum att de även höll sin egna nolla intakt är ännu viktigare. Sett till bollinnehav och målchanser var Celtic det bättre laget men faktum är att Rosenborg tog sig till fler heta lägen än vad skottarna gjorde. Det lär bli lite annat spel på Lerkendal men Rosenborg har utan tvekan kvalité i truppen för att störa detta Celtic. Ett odds på runt 2,80 för hemmaseger just nu och det är väldigt lockande.

Skador/avstängningar Rosenborg: Andre Helland, Tore Reginiussen, Magnus Stamnestro

Celtic har varit med i kvalet till Champions League väldigt många år men det beror nog främst på kvaliteten i egna ligan hemma i Skottland. Celtic har där varit dominanta i många år och de plockade faktiskt hem liga med hela 30 poäng till godo på tvåan Aberdeen förra säsongen. Det säger väl egentligen allt. Skottarna är dock inte uppe i säsong just nu och det brukar kunna ställa till det ordentligt. Vi såg att Östersund drog nytta av detta mot Galatasaray och det kan även våra grannar i väst göra här. Gästerna har även ett par kännbara avbräck i den här matchen då den sylvasse anfallarne Moussa Dembele inte kommer till spel. Utan honom saknar Celtic fart i anfallet och det kan ställa till det. Ett odds på 2,45 för tvåan hos Betsson är vi inte intresserade av.

Skador/avstängningar Celtic: Dedryck Boyata, Moussa Dembele, Erik Sviatchenko

Vårt tips: 1-0


Här hittar ni samtliga texter inför Champions League

Du måste vara inloggad för att lämna en kommentar Login