Tippa Stryktipset – Förslag & resultat på veckans Stryktips!
MISSA INTE

Inför europatipset 6 augusti

europatipset
Europatipset under söndagen med Community Shield som huvudnummer där Arsenal och Chelsea gör upp om säsongens första titel. I övrigt hämtar vi matcherna från Allsvenskan, Superettan, Championship, Superligan i Danmark och Ligue 1. Vi har en klurig kupong framför oss så det luktar fin utdelning för full pott. Låt oss dra igång!

Match 1. Arsenal – Chelsea   x

Community Shield där de engelska ligamästarna Chelsea tar sig an cupmästarna Arsenal. Lagen stötte på varandra tidigare på försäsongen och då vann Chelsea med klara 3-0 till slut. Det är dock den enda matchen som Chelsea vunnit på försäsongen så här långt. Spelet har inte alls stämt och Conte har en hel del att fundera på inför kommande säsong. Chelsea är streckfavoriter i detta möte men vi ger ändå Arsenal en hyfsad chans till vinst. Vi inleder europatipset med en helgardering!

Match 2. Sirius – AIK   x

Vi rör oss vidare mot Allsvenskan som har fyra matcher med på europatipset denna gång. Först ut ett toppmöte där Sirius tar emot AIK hemma i Uppsala. Sirius fortsätter imponera stort och placerar sig på en 3:e plats i tabellen på samma poäng som 2:an Djurgården. De tog en fin skalp i senaste omgången där de besegrade Elfsborg på bortaplan med klara 2-0. En förlust kryper dock allt närmre då spelet inte övertygat allt för mycket. AIK stod för en slätstruken insats hemma mot Kalmar senast och föll tungt. Sett till chanserna som skapades var det inte helt orättvist. AIK har fortfarande stora bekymmer med målskyttet och det gör detta möte väldigt öppet. Vi streckar på.

Match 3. Hammarby – Häcken   2

Hammarby åkte på en oväntad förlust i senaste omgången borta mot Jönköping. Det ska dock sägas att “bajen” spelade med en man mindre under en lång period. Har Pa Dibba avstängd i det här mötet efter det röda kortet senast och det är ett tungt avbräck. Häcken har samlat på sig poäng i fyra av de fem senaste matcherna men spelet har inte alls övertygat. Tog ledningen hemma mot Örebro senast men fick nöja sig med en poäng till slut. Får tillbaka ett par startspelare till det här mötet och ska ses med god chans trots Hammarbys fina hemmafacit. Vi ser värde i x2 och streckar därefter.

Match 4. Kalmar FF – IFK Göteborg   1

Kalmar tog en livsviktig seger borta mot AIK senast och har nu kontakt med Sundsvall ovanför strecket. Två raka segrar på kontot och noll insläppta mål lär ge en hel del självförtroende inför fortsättningen. Göteborg har gått väldigt tungt på slutet men tog en viktig trepoängare hemma mot Norrköping senast. Segersiffrorna skrevs till hela 4-1 och det vill till att Göteborg fortsätter producera i det offensiva om det ska bli nya segrar. Två lag som gärna vill åt en seger borde innebära att 1 2 ska räcka på kupongen.

Match 5. GIF Sundsvall – Östersund   1

Lite av ett derby uppe i norr där Sundsvall tar emot Östersund på hemmagräs. Giffarna placerar sig på säker mark i tabellen just nu men har Kalmar flåsandes i nacken och måste nu känna trycket. Fin insats hemma mot Malmö senast men dryga 12 minuter före slutet kom segermålet för skåningarna. Måste få igång målskyttet igen om det ska bli några segrar. Östersund har inte visat upp någon vidare form på slutet men samtidigt har laget matchats väldigt hårt i och med sitt äventyr i Europa League.

Match 6. Brommapojkarna – Trelleborg   1

Vi rör oss vidare i seriesystemet till Superettan som har tre matcher med på europatipset denna gång. Först ut ett skärrat Brommapojkarna som föll i senaste omgången hemma mot jumbon Frej. Sett till matchbilden var det inte ens ett orättvist resultat. Måste nu ta tag i grejerna igen och inse att de inte är klara för Allsvenskan ännu. Förutom plumpen senast är de otroligt starka hemma på Grimsta med facit 7-0-1 denna säsong. Trelleborg har tre raka segrar på kontot och jagar nu Helsingborg som placerar sig på en kvalplats till Allsvenskan. Slog BP med klara 3-1 på hemmaplan men det är siffror som inte alls speglar matchen. Det var otroligt jämnt även fast Trelleborg spelade med en man mer stora delar av matchen. BP får revansch nu och vi spikar!

Match 7. Värnamo – Gefle   x

Gefle besegrade GAIS i senaste omgången men placerar sig fortfarande i absoluta botten av tabellen. Har hela sju poäng upp till säker mark och måste därmed fortsätta vinna matcher. Tuff uppgift detta men vi kan inte räkna bort ett desperat Gefle mot den här typen av motstånd. Värnamo placerar sig i mitten av tabellen och är otroligt ojämna i sina prestationer. Slog Syrianska med hela 5-1 näst senast men fick sedan stryk mot Trelleborg senast. Är inte heller något särskilt utpräglat hemmalag med facit 2-3-3 denna säsong. Vi plockar med alla tecken!

Match 8. Åtvidaberg – Dalkurd   2

Dalkurd fick chansen att plocka in tre poäng på Brommapojkarna senast men fick endast ett oavgjort resultat hemma mot Degerfors. På bortaplan är inte Dalkurd lika vassa och framförallt inte när det vankas naturgräs. Detta kan vara en favorit i fara enligt oss. Åtvidaberg har det jobbigt i botten av tabellen och har nu två raka förluster på kontot. Motståndet har varit hårt i form av BP och Öster men målskillnad 0-8 är för dåligt. Seriens näst sämsta hemmalag så någon het segerkandidat tror vi inte att detta är. Men i och med Dalkurds svaga bortaspel garderar vi upp tvåan med ett kryss.

Match 9 Bolton – Leeds   2

Bolton är tillbaka i Championship efter att ha slutet på en 2:a plats i League One förra säsongen. Har inte värvat allt för många starka namn och borde nog få det svårt att räcka hela vägen till seger nu. Leeds var och nosade på en playoff-plats till Premier League förra säsongen men avslutade otroligt svagt och fick istället börja ladda om på nytt. Har ett starkare lag denna säsong och kommer tillhöra toppen av tabellen. Alltid lurigt i början på säsongen med nykomlingar men vi känner att x2 ska räcka långt här.

Match 10. Bröndby – FC Köpenhamn   1

Danska Superligan har en match med på europatipset och det är inte vilken match som helst då Bröndby gästas av FC Köpenhamn. Bröndby har två segrar och en förlust så här långt där förlusten kom mot serieledande Nordsjälland. Är i regel väldigt starka på hemmaplan och möter FCK vid rätt tidpunkt nu. Gästerna har ett äventyr i Champions League att fokusera på och de har inte alls övertygat inledningsvis på ligasäsongen. Obesegrade förvisso men oavgjorda resultat mot Hobro och Ålborg är inte godkänd. 1x ska räcka med tanke på att FCK har fokus på annat håll.

Match 11. Angers – Bordeaux   

Vi avslutar europatipset med tre matcher från Ligue 1 som har premiär i helgen. Först ut är Angers – Bordeaux. Hemmalaget hamnade på en blek 12:e plats under förra säsongen och ser väl egentligen inte starkare ut inför kommande säsong. Var dessutom svajiga på hemmaplan så ettan är inget för oss. Bordeaux såg otroligt starka ut förra säsongen då de landade på en 6:e plats i tabellen. Tog poäng i 29 av 38 matcher men det blev lite väl många oavgjorda resultat för att slåss högre upp. Ser lika starka ut denna gång och därför nöjer vi oss med x2 på kupongen.

Match 12. Lille – Nantes   x

Endast fem poäng skiljde dessa två lag åt under förra säsongen och vi har en ny tuff och tät match att vänta oss. Lille har förstärkt bra men är just nu streckade på hela 76% och det är helt snett. Nantes har fått behålla en del nyckelspelare från förra säsongen och är nog så bra som Lille. Vi helgarderar och hoppas på att gästerna kan skrälla här. Tvåan är ett måstestreck på europatipset till låga 6% i skrivande stund!

Match 13. Marseille – Dijon   1

Vi avslutar det hela i Marseille där hemmalaget tar emot Dijon. Marseille såg väldigt starka ut under förra säsongen och speciellt på hemmaplan där laget hade facit 13-4-2. Har spetsat till truppen ytterligare och ska ha goda chanser till en premiärvinst nu. Dijon var ett lag som höll till i den nedre regionen av tabellen förra säsongen och de klarade sig kvar med nöd och näppe. Ser inte särskilt starka ut denna säsong heller och de har gått svagt på försäsongen. Vi spikar ettan och lämnar sedan in europatipset.

Stort lycka till!

Här hittar ni samtliga texter inför europatipset

Du måste vara inloggad för att lämna en kommentar Login