Tippa Stryktipset – Förslag & resultat på veckans Stryktips!
MISSA INTE

VM-speltips 2018

Lika mycket som VM är en fotbollsfest är det också en oddsfest. Många intressanta och luriga matcher ska spelas innan en vinnare slutligen koras den 15 juli och vi ser framemot varenda en av dem. Här kan du ta del av vårt detaljerade VM-tips 2018 med både skrällar och säkra kort att spela på.
Hur går det för Sverige? Vilka vinner VM Ryssland? Och vem blir turneringens främsta målskytt? Det är bara några av de frågor vi försöker besvara genom att stirra in i spåkulan med statistisk och magkänsla som underlag.

Gruppspelets största överraskningar – och mest intressanta spel

Många givna lag kommer dansa sig genom gruppspelet utan några större konstigheter. Vilka ska till exempel sätta stopp för stjärnspäckade lag som Spanien, Frankrike, Brasilien och Tyskland? Inga, tror vi.

I grupp A finner vi värdnationen Ryssland, Uruguay, Egypten och Saudiarabien. Ryssland kommer ha stort hemmastöd och kanske kommer tvivelaktiga domslut att fattas när fullsatta läktare skanderar för rysk framgång. Vi tror dock inte det räcker. Uruguay kniper förstaplatsen, Egypten andraplatsen och Ryssland får nöja sig med en tredjeplats. Anledningen stavas Mohamed Salah, säsongens främste virtuos. Han har inte lika starkt uppbackad här som i Liverpool men nog finns det tillräckligt med defensiv styrka i Egypten för att han ska få friheten att sänka baljor i allmänhet och Ryssland i synnerhet.

Andra intressanta resultat i gruppspelet tror vi att vi kommer få se i Grupp H, där Senegal kniper förstaplatsen och därmed lämnar Polen och Lewandowski utanför sverigeautomatenspel vilket är en skräll. Det är en på förhand jämn grupp och VM är inte sällan synonymt med skrällar.

Bästa spelbolagen för VM i Ryssland 2018

Grupp – A

Lag

Datum

Ryssland Saudiarabien 14/6 2 1
Egypten Uruguay 15/6 2 2
Ryssland Egypten 19/6 1 1
Uruguay Saudiarabien 20/6 4 0
Uruguay Ryssland 25/6 3 1
Saudiarabien Egypten 25/6 0 2
Grupp – B
Marocko Iran 15/6 1 1
Portugal Spanien 15/6 1 2
Portugal Marocko 20/6 2 0
Iran Spanien 20/6 1 3
Iran Portugal 25/6 0 1
Spanien Marocko 25/6 3 0
Grupp – C
Frankrike Australien 16/6 3 1
Peru Danmark 16/6 2 2
Danmark Australien 21/6 1 0
Frankrike Peru 21/6 2 0
Danmark Frankrike 26/6 1 3
Australien Peru 26/6 0 2
Grupp – D
Argentina Island 16/6 3 2
Kroatien Nigeria 16/6 3 1
Argentina Kroatien 21/6 1 1
Nigeria Island 22/6 1 1
Nigeria Argentina 26/6 0 2
Island Kroatien 26/6 1 2
Grupp – E
Costa Rica Serbien 17/6 0 2
Brasilien Schweiz 17/6 4 2
Brasilien Costa Rica 22/6 3 0
Serbien Schweiz 22/6 0 1
Serbien Brasilien 27/6 1 3
Schweiz Costa Rica 27/6 2 0
Grupp – F
Tyskland Mexiko 17/6 2 0
Sverige Sydkorea 18/6 2 2
Sydkorea Mexiko 23/6 1 1
Tyskland Sverige 23/6 1 1
Sydkorea Tyskland 27/6 0 1
Mexiko Sverige 27/6 1 1
Grupp – G
Belgien Panama 18/6 3 0
Tunisien England 18/6 2 2
Belgien Tunisien 23/6 1 0
England Panama 24/6 2 0
England Belgien 28/6 2 2
Panama Tunisien 28/6 1 2
Grupp – H
Colombia Japan 19/6 1 0
Polen Senegal 19/6 1 1
Japan Senegal 24/6 0 2
Polen Colombia 24/6 2 2
Japan Polen 28/6 1 1
Senegal Colombia 28/6 2 2

Bästa spelbolagen för VM i Ryssland 2018

Hur går det för Sverige i VM Ryssland?

Vi fixar det. Vi kniper andraplatsen bakom Tyskland. Inga problem. Det är i varje fall vad vi vill och tänker tro. Sveriges grupp är svår men den är inte omöjlig. Mexiko har värmt upp med relativt enkla vänskapsmatcher men har ändå bara lyckats vinna en match och det var mot mindre imponerande Skottland. Sydkorea har inte heller visat framfötterna inför turneringen men har en spets i Tottenham-spelaren Heung-Min Son som alla måste se upp med. På klassiskt svenskt manér gör vi lagom mycket och kryssar oss hela vägen till åttondelsfinal. Där tar det dock stopp när Brasilien troligtvis står för motståndet och vi faller med flaggan i topp – åtminstone enligt vårt VM-tips 2018, men vi hoppas på mer.

Kvarts- och semifinalerna i VM

Till kvartsfinalerna har alla duvungar städats undan – inget illa menat. Vi tror att det blir namnkunniga kvartsfinaler med lag som Uruguay, Frankrike, Brasilien, Belgien, Spanien, Kroatien, Tyskland och England. Inga stora skrällar egentligen. De största skrällarna är väl i så fall att vi inte finner Argentina och europamästarna Portugal här.
England har ett bra lag men skjuter sig själva i foten genom att driva ett mediekrig med den inhemska pressen. Trycket blir för högt. Belgien är ett annat bra lag vars resa slutar redan i kvartsfinalen, men det beror mer på att Brasilien kommer vara ett övermäktigt motstånd.
I semifinalerna tror vi på Frankrike mot Brasilien och Spanien mot Tyskland. Två klassiska semifinaler. Brasilien kommer för första gången i turneringen få känna på riktigt motstånd och det blir en jämn kamp, även om vi tror att Brasilien löser det och tar sig vidare till fransmännens stora förtret. Tyskland har gjort ett svagt genrep inför VM och har bara vunnit mot Saudiarabien. Du ska ha i åtanke att Frankrike, Spanien och Brasilien har stått för motståndet i tre av de fem vänskapsmatcherna, och vi tror att tyskarna smyger sig hela vägen till finalen. De kommer inte göra mycket väsen av sig på vägen dit men de regerande världsmästarna kommer göra vad som krävs.

Vilket lag spelar

Åttondelsfinal?

Kvartsfinal?

Semifinal?

Final?

Uruguay Uruguay Frankrike Brasilien
Portugal Frankrike Brasilien Tyskland
Frankrike Brasilien Spanien
Argentina Belgien Tyskland
Brasilien Spanien
Sverige Kroatien
Belgien Tyskland
Colombia England
Spanien
Egypten
Kroatien
Peru
Tyskland
Schweiz
Senegal
England

Vilka vinner VM Ryssland?

Som du redan räknat ut tror vi att vi kommer få se en final mellan Brasilien och Tyskland. Dansant sambafotboll mot ett metodiskt maskineri. Det finns mycket talang i de brasilianska fötterna, inte minst i världens dyraste fotbollsspelare genom alla tider – Neymar. Men det gör det i Tyskland också.
Brasilianarna känns mer oberäkneliga medan tyskarna känns strukturerade, och vid det här skedet har de tidigare puttrande tyskarna fått i högsta växeln. Tyskland vinner. Igen. På pappret är det Brasilien som är favoriterna hos de flesta bettingbolag, men fotboll är inte en exakt vetenskap, och vi går emot oddsen. Även om det inte är någon större skräll känns det kittlande med en final mellan Brasilien och Tyskland, eller hur? Vi längtar.

Specialspel – bästa målskytt, flest gjorda mål och turneringens såll
Som vi nämnde i inledningen är VM inte bara en fotbollsfest utan en oddsfest också. Förutom klassiska 1X2 kryllar det av roliga och intressanta specialspel som betalar bra. När vi ska spela på vilket lag som gör flest mål kan vi inte bara stirra oss blinda på vilka som spelar mest offensiv fotboll, vi måste också tänka på hur långt lagen kommer gå i turneringen. Eftersom vi tror på ett Brasilien i final känns det också som ett relativt säkert kort att det är just dem som gör flest mål i turneringen. Vi tror på ett passivare Tyskland som gör vad som krävs men inte så mycket mer än det, och därför faller valet på brassarna.

När det kommer till turneringens största såll sträcker vi ut hakan och säger England. Detta är lite mer av en högoddsare men vi tror att ett av slutspelslagen blir de som släpper in flest mål. Enligt vårt VM-tips 2018 har engelsmännen redan släppt in många mål i gruppspelet och det blir säkert ett gäng till under turneringen, inte minst mot ett eventuellt Tyskland i kvartsfinalen.
Målkungen i VM Ryssland kommer rimligtvis från laget som gör flest mål och rimligtvis är det världens dyraste spelare. Vi tror att Neymar blir turneringens målkung. Som alltid när det gäller fotbolls-VM kommer nya stjärnor att födas och det är svårt att på förhand rikta blicken åt rätt håll och upptäcka det innan det har skett. Skulle vi gissa, vilket är lite vad betting går ut på, tror vi att Timo Werner kan vara en av de hetaste spelarna när turneringen är slut. Den tyska anfallaren är bara 22 år gammal och spelar tillsammans med Emil Forsberg i RB Leipzig. Mycket talar för att båda de spelarna har bytt klubbadress innan sommaren är slut – särskilt om de gör bra ifrån sig under turneringen. Söker du alltså efter en målkung som ger bättre odds är Werner vårt bästa tips.

Marknad

Val

Spelbolag

Vem vinner finalen? Tyskland
Vem blir målkung? Neymar
Vilket lag gör mest mål? Brasilien
Vilket lag släpper in mest mål? England

Nu är det din tur att tippa VM-2018

Hur tror du att fotbolls-VM kommer gå? Är vi helt ute och cyklar eller är vi något på spåren? Låt magkänslan, statistiken och vårt VM-tips 2018 visa dig vägen. Här kan du också hitta de bästa spelbolagen på VM Ryssland. Lycka till!

Bästa spelbolagen för VM i Ryssland 2018

Du måste vara inloggad för att lämna en kommentar Login