Tippa Stryktipset – Förslag & resultat på veckans Stryktips!
MISSA INTE

Kvällens matcher i Premier League

Alan-Pardew

Full omgång tisdag och onsdag, vilket kan ge flera fina fingervisningar inför helgen stryktipsmatcher, förutom magisk veckounderhållning förstås. Tippa Stryktipset går igenom kvällens fighter.

West Ham har värvat rätt bra under januarifönstret och ser än starkare ut inför vårens slutspurt och Aston Villas besök på Upton Park lär inte utgöra något större hot, särskilt inte med tanke på att de i FA-cupen gick på ännu en tuff nit mot Manchester City med hela 0-4 hemma på Villa Park.

Manchester Citys fina form uppeldad av Sergio Aguero lär också hålla i sig när de beger sig nordost mot Sunderland, vilket gör att man nyfiket riktar blicken mot Leicester – Liverpool. Kan Jürgen Klopps mannar hota vad som för närvarande ser ut som ett mästarlokomotiv. När de andra topplagen tappar med jämna mellanrum ser The Foxes fortfarande oerhört starka ut. Antingen mejslar man ut viktiga uddamålssegrar eller åtminstone får med sig en pinne när det inte flyter. Till matchen mot Liverpool kommer man dock med en stark 3-0 seger mot Stoke i bagaget. Dessutom utvilade eftersom laget är utslagna ur FA-cupen sedan tidigare. Liverpool tog sig ganska enkelt till femte omgången i FA-cupen. Bakom sig har man tätt matchande med urladdningar som avancemanget till ligacupfinalen efter straffar mot Stoke samt 5-4 segern borta mot  Norwich i en match som svängde både hit och dit ända till slutet. Kanske kan Liverpool segla vidare i denna ljuva vind eller så har vi ett litet bakslag att vänta för en svårt skadedrabbad trupp.

Naismith som levererade och ett ifrågasatt Man U

Norwich City kämpar. Nyförvärvet Steven Naismith levererade direkt med mål och fixad straff, men laget är fortfarande rätt svagt och det kommer bli en kamp in på mållinjen. De senaste matcherna har knappast stärkt självförtroendet. Först 0-3 mot Bournemouth och därefter bakslaget med 4-5 mot Liverpool där Norwich var så nära en succé och moralisk boost, men som slutade precis tvärtom. Mot Spurs hemma lär det bli än svårare och det gäller att all gnutta tveksamhet arbetats bort och den senaste tidens matcher raderats ur spelarnas sinnen för att orka med en kraftmätning mot Pochettinos unga och ambitiösa lag. Tveksamt om det kommer att fungera.  

Kraftigt ifrågasatt Manchester United tog sig kanske lite förvånande enkelt förbi Derby County i FA-cupen och de tar sina poäng med jämna mellanrum, även om spelet inte värmer mer än ett tomtebloss i Sibirien. Motståndaren Stoke blandar och ger, men haft det svårare nu på slutet. En helt öppen match som mycket handlar om vilket humör Stokes stjärnspelare visar upp. Man vet aldrig och är de på topp blir det svårt för Manchester United att stå emot. Mycket tyder dock på en oavgjord tillställning.

Tyngre nu för Pulis och Pardew

Tony Pulis West Bromwich Albion tar emot Swansea på The Hawthornes i en kamp att ta ett ytterligare steg upp mot övre halvan. Swansea har två raka segrar i ligan bakom sig och i bortasegern senast mot Everton imponerade The Swans taktiskt. WBA har fått lite grus i maskineriet, men kan mycket väl studsa tillbaka ikväll. Återigen en oviss tillställning som dock innebär en hel del för klubbarna. Swansea hamnar på samma poäng som WBA vid seger.

Sist ut under tisdagskvällen är Crystal Palace och Bournemouth. Intressant att se hur sydkustlaget tålmodigt anpassar sig till Premier League. Dessutom vidare i FA-cupen efter en fin insats senast. Det kan mycket väl sluta bra för den välspelande nykomlingen, särskilt mot ett Crystal Palace helt ur form. Det som flöt på så bra har nu utmynnat i en makalös utförslöpa. Lite som det brukar vara med klubbar som tränas av Alan Pardew. Upp som en pannkaka och ned som en sol, vilket i sig ofta resulterar i en plats strax ovanför bottenskiktet. Bournemouth har med andra ord en jättechans att ta ytterligare ett kliv mot säkerhet. Bollen i Premier League rullar vidare. Spelschemat är oerhört tufft för spelarna, men mumma för alla hängivna fans.

Du måste vara inloggad för att lämna en kommentar Login