Tippa Stryktipset – Förslag & resultat på veckans Stryktips!
MISSA INTE

Helgens Premier League – från katastrof till succé

Tippa stryktipset sammanfattar veckans omgång med några ord under vilka de olika klubbarnas insatser kan sorteras. Alltifrån katastrof till succé.

Onekligen en oerhört underhållande omgång. Dessutom kryddad med en del överraskningar. Börjar från den absoluta botten för att klättra uppåt i glädjebeskedsskalan.

Katastrof

Det är svårt att hamna djupare än dagens Aston Villa. Förnedringen hemma med 0-6 mot ett Liverpool som knappt behövde anstränga sig är inte bara uselt, utan också så oerhört bottenlöst sorgligt. Aston Villa är ett av de lag som aldrig varit utanför Premier League sedan starten 1992, men också det första riktiga storlaget i slutet av 1800-talet och början av 1900-talet. En gigant vars utförslöpa är sorglig att skåda.

Oro

Swansea och Crystal Palace åkte ånyo på förlust och deras färd nedåt i tabellen blir alltmer oroande, frågan är när och om de kan vända. Swansea har lyckats införskaffa lite fler poäng på slutet, men ligger ändå riktigt risigt till. Crystal Palace rasar nedåt. Finns också stor anledning för Norwich City att känna oro. Man värvade aktivt i januari och har dessutom gått några riktigt tunga fighter, där man tömt all energi, bara för att bli besvikna. Senast mot West Ham blev inget undantag, då man tappade en 2-0 ledning till 2-2 och var rätt nära att förlora matchen. Laget är helt enkelt för dåligt, särskilt bakåt och det ska mycket till om The Canaries ska klara nytt kontrakt. Bournemouth är lätt att gilla, men de är också ett lag som åker på onödiga baklängesmål, trots fint spel. Aldrig en bra egenskap om man vill hålla sig kvar i Premier League.

Underprestationer

Vad är det med Roberto Martinez Everton? Det finns så mycket talang i laget och de kan dominera matcher, men ändå släpper man en hemmamatch mot ett West Bromwich helt ur slag och som dessutom tvingats till en straffläggning mot Peterborough tidigare under veckan. Förlusten var bara ännu ett tecken på att Martinez lagbygge ännu har långt kvar, om det någonsin kommer att nå fram. Manchester City är ett lag med en så kallad lame duck som manager och där spelarna helt enkelt inte har tillräcklig fokus. Tottenham löpte och kämpade. City joggade eller stod stilla. Klart att Tottenham till slut tar hela poängen. Yaya Touré börjar bli en belastning för laget, då han gör ett alldeles för dåligt vardagsjobb på mitten. Det räcker inte att glimta till med något lysande skott då och då om man bara joggar omkring på plan däremellan. Även Manchester United fortsätter att underprestera. Gnistan finns inte där och en Champions League-plats blir en allt mer avlägsen dröm. Newcastle är väl inte det stabilaste klubben, men i vissa matcher tar de sig i kragen. Problemet är bara dessa genomklappningar som kommer med jämna mellanrum, såsom 1-5 mot Chelsea. Visst, The Magpies är ett lag som kommer att få kämpa hårt för överlevnad, men så här dåliga är de inte.

På gång

Jurgen Klopp satt helt lugnt och stilla tillbakalutad på bänken i 6-0 segern mot Aston Villa. Sannolikt insåg han att seger inte betyder så mycket såsom finger visare för om formen är på väg upp eller ned. Helt enkelt en bisarr match mot ett lag nere på mental bottennivå. Men ändå kul att Kolo Touré fick näta! Kanske är ändå Liverpool lite på gång. Det är inte så fasligt många poäng upp till toppen. Chelsea har nu vaknat till och marschen uppåt ser allt stabilare ut. De kan mycket väl bli en utmanare till en plats i Europa League.

Revansch

Oh, vad sköna tre poäng Sunderland fick mot Manchester United. Och så viktiga. För att inte tala om West Bromwich skrällseger efter en extrem arbetsinsats på Goodison Park. Eller för den delen Watford och Stoke som studsade tillbaka efter några tunga omgångar. West Hams upphämtning mot Norwich imponerade. Det finns en moral i laget som gör att de kommer hänga kvar i toppen.

Väl kämpat

Leicester City får en egen rubrik. Det går liksom inte att säga att deras förlust mot Arsenal var ett steg bakåt. De gjorde en lysande match och hade det inte varit för den idiotiska utvisningen av klantige Danny Simpson, så hade de kanske orkat hela vägen. Arsenal var under andra halvan av andra halvlek helt enkelt för bra för att inte avgöra, även om det satt långt inne och Kasper Schmeichel gjorde en jättematch tillsammans med ett på knäa-försvarande Leicester. Efter Jamie Vardys 1-0 mål kändes det som om sagan kunde bli sann, nu får vi vänta ytterligare ett tag.

Succé

Arsenals avslutning mot Leicester var mäktig. De tog fram det där lilla extra som gör att ett lag med deras förmågor inte går att stoppa. Egenskaper de så sällan lyckats ta fram denna säsong. Ja, sedan flera år tillbaka. Få saker har känts som en tydligare finger visare att ligaguldet kan hamna i norra London som The Gunners insats mot Leicester. Eller så hamnar titeln i en annan del av norra London, då Spurs genomförde ännu en lysande och stabil insats. Denna gång borta på Etihad mot Manchester City. Fastän City stundtals pressade kändes det hela tiden som att Tottenham skulle ta hem matchen. De springer mer, är mer harmoniska och är ett stabilare lagbygge än Manchester City. Och nu är klubben en allvarlig utmanare till ligatiteln, vilket i så fall skulle bli blott dess tredje. Trots att det är en så klassisk klubb är det endast 1951 och 1961 som man lyckats ro hem ligan. Ronald Koeman gör ett jättejobb i Southampton. Oavsett spelarmaterial ser han till att laget är med i kampen om Europaplatser. Så även i år. Det är bara att lyfta på hatten och buga djupt.

Helgens resultat:

Sunderland – Manchester United 2-1

Swansea – Southampton 0-1

Everton – West Bromwich 0-1

Crystal Palace – Watford 1-2

Bournemouth – Stoke 1-3

Norwich – West Ham 2-2

Chelsea – Newcastle 5-1

Arsenal – Leicester 2-1

Aston Villa – Liverpool 0-6

Manchester C – Tottenham 1-2

 

Du måste vara inloggad för att lämna en kommentar Login