Tippa Stryktipset – Förslag & resultat på veckans Stryktips!
MISSA INTE

Intressanta svar från lördagens matcher

Det är svårt att prata om något annat än Leicesters makalösa triumf mot Manchester City, men lördagen gav också några andra intressanta svar.

Positiva svar från Tottenham, Everton och Southampton. Och dessutom strimmor av hopp för Sunderland, Newcastle och Aston Villa. Kan det vara så att Crystal Palace är på väg att vakna till liv igen? Fritt fall just nu för Stoke och i viss mån Norwich.

Tottenham – Watford

Tottenham Hotspurs fortsätter att imponera och med Dele Alli inledningsvis på bänken genomförde laget ett dagsverke som slutade i tre poäng hemma mot starka Watford. Pochettinos mannar smyger med i toppstriden. Har gjort så hela tiden, men nu är det helt uppenbart att Spurs faktiskt är med och kämpar om ligatiteln. Kan Leicester så kan Tottenham. Det båda klubbarna har gemensamt just nu är en jämnhet i form av hög lägstanivå tillsammans med en vilja att springa hur länge och hur långt som helst för att vinna matcher.

Stoke – Everton

Stoke fortsätter sin kräftgång. Känns som om luften gått ur Mark Hughes lag. En manager som har mycket att bevisa och det såg ju så bra ut under en period. Inte bara det att The Potters plockade poäng, man gjorde det med stil och finess. Borta var den gamla Pulis-inställningen som ofta krävde att åtminstone halva laget bestod av mittbackstyper. Tre raka 0-3-förluster känns som ett lag i fritt fall. För tipparna blir det intressant att följa när eller om Hughes kan hejda fallet. Motståndarna Everton – däremot – har två raka 3-0-segrar. Visserligen mot svagt motstånd, men kan det vara så att Roberto Martinez fått ordning på sitt talangfulla gäng? Förlusten i ligacupsemifinalen blev lite av ett lågvattenmärke, men därefter har det gått bättre. Framåt är de lika vassa som vanligt och Ross Barkley gör en kanonsäsong. Men i och med att Phil Jagielka är åter i försvaret har man lyckas stabilisera de bakre regionerna. Den ytterst lovande, men store risktagaren John Stones är skadad, vilket nog är bra både för både spelaren och laget. Han behöver vila. En annan  skada som bidragit positivt är målvakten Tim Howard. Ersättaren Joel Robles har varit nästan felfri. Kanske kan Everton vara ett lag att räkna med i slutspurten? Åtminstone i kampen om platser till Europa League.

Newcastle – West Bromwich Albion

Newcastle tog tre blytunga poäng hemma mot svårspelade West Bromwich Albion. Den konstant pressade managern Steve McClaren fick Mike Ashley att öppna på plånboken i januarifönstret. Garanterat inte ett tecken på ambition, snarare i syfte att undvika den ekonomiska katastrof som nedflyttning skulle innebära. Newcastle är en penningko och reklamplats för Mike Ashley, vilket innebär att Premier League-spel är ett måste. Det såg dock inte alls bra ut mot Everton, men trepoängaren mot WBA värmer och ger hopp. Något som kommer behövas. Fortfarande letar Newcastle efter ett spel som kan rädda dem kvar. På senare tid har de glimtat till, men sedan åter fallit ihop, men kanske, kanske är man nu så sakteliga på rätt väg. Skulle dock inte sätta några pengar på det.

Aston Villa – Norwich

Om Newcastles poäng var blytunga så handlade Aston Villas trepoängare om nödvändig hjärt- och lungräddning. Till och med gamle Gabby Agbonlahor målade igen. Dock är Norwich ett rätt svagt lag. Särskilt försvarsmässigt. Anrika Villa har aldrig varit ute ur högstadivisionen sedan Premier League instiftades 1992. För att inte tala om klubbens pokaltunga historia från det att ligan startades 1888! En klassiker som hör hemma i Premier League: Det största laget i Englands näst största stad. De borde vara mycket bättre än så här. Helt klart är dock att båda lagen kommer vara inblandade i nedflyttningsstriden.

Liverpool – Sunderland

Publiken gick i en planerad protest mot det ocker som biljettkostnader numera kan definieras med. Liverpool var då i ledning med 2-0. Sunderland hade dock kraft kvar och matchen slutade 2-2. Jurgen Klopp var inte på plats på grund av problem med blindtarmen och det i kombination med att publiken lämnade kan mycket väl ha spelat in, då det inte går att lämna något bete till hård kämpande Sam Allardyce-lag. Svårt att dra några direkta slutsatser för kommande veckas tips, förutom att denna typ av upphämtning kan göra Sunderland extra svåra att tampas mot för Manchester United nästa lördag.

Swansea – Crystal Palace

Swansea och Crystal Palace delade på potten, vilket får ses som ett kraftigt fall framåt för Palace. Swansea har ju sett rätt bra ut på senare tid, medan det har gått riktigt uselt för Alan Pardews mannar. Nästa vecka möter Crystal Palace Watford hemma och med tanke på lördagens resultat kan det vara läge att tro på The Eagles snarare än Elton Johns gamla klubb. Swansea möter Southampton. Kan det vara läge för en tvåa där…

Southampton – West Ham

… med tanke på Southamptons seger mot West Ham som nog får ses som lite av en skräll och ett hack i Slaven Bilic fina säsong hittills. Southampton är ett lag man aldrig kan räkna bort, men deras form i år har varit rena rama ber- och dalbanan. Och då har det nog känts som om det är mer av dalbanan, men ändå är laget på sjunde plats..?

Du måste vara inloggad för att lämna en kommentar Login