Tippa Stryktipset – Förslag & resultat på veckans Stryktips!
MISSA INTE

Inför europatipset 5 september – Speltips

europatipset
Europatipset rivstartar denna vecka och kör en omgång redan under tisdagskvällen. Det är VM-kvalet som står i fokus och täcker alla 13 matcher över kupongen. Jackpott på hela 3,5 miljoner kronor ger oss en självklar anledning till att spela. Låt oss analysera och påbörja jakten mot miljonerna!

Match 1. Irland – Serbien   1

Irland fick bara en poäng i senaste omgången borta mot Georgien och tappade därmed mark på serieledande Serbien. Otroligt skickliga defensivt men det ser ganska blekt ut framåt i planen. Borde dock greja minst en pinne med den fanatiska hemmapubliken i ryggen. Serbien är obesegrade i kvalet så här långt och hade inga större bekymmer med att plocka ned Moldavien i den senaste omgången. Mycket tuffare motstånd den här gången och eftersom Serbien är mer än nöjda med delad pott så inleder vi europatipset med att strecka 1x.

Match 2. Moldavien – Wales   2

Moldavien är avhängda i botten av Grupp D och såg inte allt för intresserade ut i senaste förlusten mot Serbien. Lär plocka fram lite mer motivation inför de egna fansen men det lär inte räcka långt. Wales är faktiskt obesegrade hittills i kvalet men facit 2-5-0 räcker endast till en tredjeplats. Slog Österrike på hemmaplan senast och måste gå stenhårt för seger även här om det ska bli något spel i VM. Bale är tillbaka och det betyder otroligt mycket för gästerna. Vi spikar!

Match 3. Österrike – Georgien   1

Österrike har blivit otroligt stora favoriter i match nummer 3 där de tar emot Georgien på hemmaplan. Inget lyckat kval från Österrike så här långt och ska de ha någon som helst chans på playoff så gäller det att vinna här. Det om något borde vara motiverande inför de egna fansen. Georgien gör det bra och har faktiskt tagit poäng i 4 av 7 matcher i det här kvalet. Är dock utan vinst fortfarande och på bortaplan har de haft en hel del problem. Vi känner oss trygga med ettan och spikar!

Match 4. Makedonien – Albanien   1

Hett och framförallt väldigt jämnt möte i Grupp G där vi kan förvänta oss två lag som verkligen går för seger. Albanien har fortfarande en liten chans på playoff men det är fyra poäng upp till Italien så seger är ett måste. Makedonien har stått för många fina insatser i detta kval men försvarsspelet har sviktat och därmed har de endast 6 poäng på kontot. Lär knappast lägga sig och då dock utan här går de stenhårt för seger. I och med förutsättningarna borde 1 2 på kupongen räcka väldigt långt!

Match 5. Italien – Israel   1

Den största favoriten på europatipset hittar vi i Italien som tar emot Israel på hemmaplan. Italien hade ingenting att sätta emot Spanien senast och föll med klara 3-0. Motståndet nu är dock något helt annat och det är ett offensivt skickligt lag italienarna har på papperet. Fortfarande avbräck i mittback Chiellini men det ska inte spela allt för stor roll här. Israel har fortfarande en liten möjlighet till playoff men måste då vinna här och gå rent i resterande matcher i kvalet. De åker dock till Italien med tre raka förluster på kontot och ska inte ha något som helst att hämta här. Solklar spik!

Match 6. Island – Ukraina   x

Island åkte på en mycket onödig förlust i senaste bortamatchen där de ställdes mot ett uppretat Finland. Island hade mycket boll men både flest och bäst chanser hade Finland så förlusten är inget att snacka om. Nu är det seger som gäller för att återta andraplatsen och ta upp kampen mot Kroatien. Ukraina pulvriserade Turkiet i senaste omgången och hade ledningen med 2-0 redan i halvtid, detta efter två mål från Yarmolenko. Åker till Island för att plocka tre poäng och hänga på Kroatien, men är nog inte allt för missnöjda med ett oavgjort resultat. Vi plockar med samtliga tecken i ett svårlöst möte.

Match 7. Kosovo – Finland   1

Två lag som är avhängda från kampen om en VM-plats och det kan därför finnas brist på motivation, framför allt hos Finland som stod för en urladdning mot Island. Kosovo är nya på scenen och kommer sälja sig dyrt inför de egna fansen, det kan vi räkna med. Har inte haft någon större lycka i kvalet så här långt men nu är det läge för första vinsten. Finland blåste en hel del krut mot Island senast där det handlade om revansch från den snöpliga förlusten på bortaplan. Lär bli en reaktion på den matchen och tvåan är helt klart överstreckad här. Vi nöjer oss med 1x på kupongen.

Match 8. Turkiet – Kroatien   2

Den sista matchen från det europeiska kvalet på europatipset där ett pressat Turkiet tar emot Kroatien. Turkarna förlorade med klara 2-0 borta mot Ukraina senast och måste nu vinna för att hänga på topplagen i Grupp I. Får tillbaka ett par nyckelspelare till den här matchen men det känns inte som de räcker till här oavsett. Kroatien har ett riktigt topplag på papperet och har imponerat stort i kvalet så här långt. Föll förvisso på bortaplan mot Island näst senast och fick kämpa hårt för segern mot Kosovo. Men spelare som Modric, Kovacic och Rakitic löser detta. Vi spikar tvåan!

Match 9. Argentina – Venezuela   1

Över till det sydamerikanska VM-kvalet som täcker restande fem matcher på europatipset. Först ut en mycket stor favorit i Argentina som tar emot Venezuela. Just nu streckad på över 80% av kupongerna. Höga procent men Argentina har allt att spela för i jakten på VM och det har inte jumbon Venezuela. Att det dessutom är fördel av hemmaplan för Messi och co. gör inte saken sämre. Fick bara en pinne i bortamötet mot Venezuela men de tar revansch här. Bombsäker etta!

Match 10. Paraguay – Uruguay   x

Mycket intressant möte i match nummer 10 på europatipset där Paraguay tar emot Uruguay. Hemmalaget tog en tung skalp borta mot Chile i senaste omgången och har nu bara två poäng upp till en VM-plats. Behöver inte alls be om ursäkt för den vinsten och ska räknas igen om de kommer upp i samma nivå. Uruguay spelade en mållös match mot Argentina senast och formen har inte alls varit bra den senaste tiden. Endast en poäng på de fyra senaste matcherna säger en del. Har dock skyhög kapacitet i truppen även fast Luis Suarez är tveksam till spel. Vi streckar fullt!

Match 11. Bolivia – Chile   2

Bolivia har stått för en del fina prestationer på slutet där de bland annat tvålade dit Argentina på hemmaplan näst senast. Laget är dock otroligt ojämnt och motivationen lär inte vara på topp här då laget inte har några som helst chanser på VM-spel. Chile föll blytung i senaste matchen mot Paraguay och spelarna lär ha fått höra en hel del efter den insatsen. Har ett superlag på papperet och ska givetvis plocka ned Bolivia här om de kommer upp i normal standard. x2 ska räcka långt!

Match 12. Colombia – Brasilien   1

Europatipset bjuder på ett riktigt toppmöte i match nummer 10 där Colombia tar emot Brasilien. Gästerna är redan klara för spel i VM och kommer säkerligen rotera på en hel del poster här. Ett stort frågetecken för motivationen också givetvis. Colombia lär ha full motivation då laget endast har fyra poäng till godo på Peru utanför avancemang. Endast en poäng i bortamötet mot jumbon Venezuela senast men de är betydligt starkare på hemmaplan. Värdet ligger helt klart i 1x här!

Match 13. Ecuador – Peru   1

Ecuador har ingen rolig rad på slutet med fyra förluster på de fem senaste matcherna. Motståndet har dock varit stenhårt så vi ska inte klanka ned på laget allt för mycket. Är allt som oftast otroligt starka på hemmaplan där den höga höjden spelar in mycket. Peru har toppform med två raka vinster men det är hemmamatcher och motståndet har inte varit det bästa. Sämre facit på bortaplan där laget förlorat 4 av 7 matcher så här långt. Vi avslutar europatipset med en spik på Ecuador och lämnar in kupongen.

Stort lycka till!

Här hittar ni samtliga inför-texter

Du måste vara inloggad för att lämna en kommentar Login