Tippa Stryktipset – Förslag & resultat på veckans Stryktips!
MISSA INTE

Inför europatipset 5 oktober

europatipset
Landslagsuppehåll innebär att europatipset är fullmatad med matcher från VM-kvalet. Tyvärr ser kupongen otroligt favoritbetonad ut och det luktar därmed svag utdelning för full pott. Men 13 rätt är alltid 13 rätt så vi gör ett försök. Låt oss dra igång!

Match 1. England – Slovenien

Vi inleder europatipset med det engelska landslaget som tar emot Slovenien på hemmaplan. England har satt sig själva i en mycket bra position som ettor med hela fem poäng till godo på tvåan Slovakien. Har dock inte imponerat allt för mycket i spelet och har Dele Alli avstängd i det här mötet. Slovenien stod upp bra mot England på hemmaplan men formen är något tveksam och spelet på bortaplan har inte varit lyckat detta kval. Ettan är en stabil spik!

Match 2. Malta – Litauen

Vi håller oss kvar i Grupp F och kikar till nedre skiktet av tabellen där Malta tar emot Litauen. Malta är en av de svagaste nationerna i världen och det har man visat med åtta raka förluster tillsammans med en målskillnad på 2-21. Lite mer passade motstånd nu men någon hemmaseger tror vi inte på. Litauen är ingen stor fotbollsnation men de dominerade stort i hemmamötet mot Malta och måste se med goda vinstchanser även här.  35% på tvåan är ett fynd och spikas!

Match 3. Skottland – Slovakien

Sista matchen från Grupp F och ett otroligt viktigt sådant då Skottland tar emot Slovakien. Två lag som jagar England i toppen av tabellen och även fast de inte når hela vägen fram gäller det att vara den bästa tvåan för att få spela playoff. Räkna därför med två lag som går hårt för segern och det enda rätta är att strecka 1 2 på kupongen!

Match 4. Montenegro – Danmark

Toppen av Grupp E är otroligt jämn där Montenegro och Danmark skuggar Polen bara tre poäng bakom. Det är även två lag med mycket fin form med tre raka vinster i ryggen och en hel del mål på kontot. Räkna med en målrik match mellan två lag som desperat söker en seger. Även här ska 1 2 räcka långt!

Match 5. Rumänien – Kazakstan

Vi hittar en stor favorit i match 5 på europatipset där Rumänien just nu är streckade på hela 88% mot Kazakstan. Visst ska de vara favoriter men rumänerna har inte imponerat hittills detta kval och är avhängda. Kazakstan har inte heller visat något extra men ett oavgjort resultat till låga 8% är inte otänkbart. Vi streckar 1x!

Match 6. Nordirland – Tyskland

Ytterligare en stor favorit hittar vi i Tyskland som gästar Nordirland i match nummer 6 på kupongen. Seriefinal i Grupp C men det är inget snack om att tyskarna ska väga tyngre här. De har åtta vinster på lika många kval-matcher och kan ta ett jättesteg mot VM-spel vid seger här. Vann även första mötet lagen emellan med klara 2-0. Tyskland vinner bara!

Match 7. Armenien – Polen

Vi fortsätter med de stora favoriterna på kupongen då Polen gästar Armenien. Hemmalaget är avhängda i kampen om en VM-plats och inte heller formen är på topp med tre raka förluster på kontot. Polen åkte på en storförlust mot Danmark näst senast men repade sig fort och gjorde processen kort med Kazakstan. Gästerna har både motivationen och klassen i detta möte. Spik på tvåan!

Match 8. Azerbajdzjan – Tjeckien

Sista matchen från det europeiska kvalet på europatipset och ganska svalt möte mellan två lag som redan är avhängda. Azerbajdzjan har gjort ett fint kval hittills men har hela nio poäng upp till tvåan Nordirland och kan därför glömma VM-spel med två omgångar kvar. Vill dock avsluta snyggt inför de egna fansen och lär gå för seger. Tjeckien har stått för ett väldigt svagt kvalspel och är också avhängda från avancemang. Har ett stort kunnande i sina bästa dagar men har slarvat för mycket i det defensiva spelet hittills. Vi helgarderar!

Match 9. Argentina – Peru

Över till det Sydamerikanska VM-kvalet och ett mycket pressat Argentina som just nu befinner sig på en playoff-plats. Har dessutom flera lag jagandes bakom så detta är verkligen en nyckelmatch. Har ett världslag på många positioner och en Lionel Messi i storform men det vill sig inte riktigt. Peru har förvisso tre raka segrar på kontot men det är mot ganska behagligt motstånd så det ska vi inte bry oss allt för mycket i. Peru är dock ett starkt bortalag så till 67% känns det vanskligt att spika ettan. Vi plockar även med krysset till 24%!

Match 10. Bolivia – Brasilien

Brasilien är redan klara för VM då laget toppar tabellen med hela 14 poäng ner till Chile utanför avancemang. Lär därför bli en hel del rotation här men frågan är om det verkligen försämrar laget. “Bara” oavgjort mot Colombia senast men det är betydligt enklare motstånd nu. Bolivia har ingen chans att ta sig till VM så motivationen bör inte vara på topp här. Fin hemmaform dock med tre raka vinster och 6% är av intresse med förutsättningarna. Vi måste hitta skrällar och helgarderar därför!

Match 11. Chile – Ecuador

Två lag som helt enkelt måste gå för seger när Chile gästas av Ecuador. Chiles form är otroligt svag med tre förluster på de fyra senaste omgångarna och de har nu en poäng upp till Argentina på playoff-plats med endast två matcher kvar. Samma gäller Ecuador som placerar sig fyra poäng bakom Argentina. De måste vinna båda sina återstående matcher och sedan ha mycket tur på vägen. Förvänta er en mycket öppen match och det ska räcka långt med 1 2 på kupongen här!

Match 12. Colombia – Paraguay

Colombia placerar sig på en tredjeplats i gruppen men kan fortfarande missa avancemang om de inte knyter ihop säcken här. De har tre poäng till godo på Chile och det innebär att det räcker med en vinst här för avancemang. Paraguay har fortfarande chans på avancemang men efter förlusten mot Uruguay senast så är det en brant uppförsbacke. Har inte heller imponerat på bortaplan mot de tyngre lagen. Ettan spikas!

Match 13. Venezuela – Uruguay

Vi avslutar europatipset med Venezuela – Uruguay och här tycker vi att det luktar lite skräll. Venezuela placerar sig förvisso i botten av tabellen men kapaciteten är hög och de har plockat poäng i fyra av de fem senaste hemmamatcherna. Bland annat mot Argentina, Peru och Colombia. Uruguay skuggar Brasilien placerar sig på en andraplats i tabellen och det ska väldigt mycket till för att de ska missa VM. Kan nog nöja sig med ett oavgjort resultat här. Vi streckar fullt och lämnar in kupongen!

Du måste vara inloggad för att lämna en kommentar Login