Tippa Stryktipset – Förslag & resultat på veckans Stryktips!
MISSA INTE

Inför europatipset 26 september

europatipset
Champions League till veckan och det innebär många fina matcher på europatipset. Vi fyller sedan ut det hela med ett gäng drabbningar från engelska Championship. Tyvärr luktar det väldigt dålig utdelning på förhand men vi gör ett försök att fälla någon av alla storfavoriter. Låt oss dra igång!

Match 1. Dortmund – Real Madrid

Vi inleder i mycket tuffa Grupp H och en högintressant match i Dortmund – Real Madrid. Tyskarna åkte på en förlust i första omgången mot Tottenham och måste nu plocka poäng för att inte tappa massa mark. Genrepade med att slå Mönchengladbach med hela 6-1 och ser väldigt starka ut för dagen. Real Madrid har gått väldigt svagt hemma i La Liga och imponerade inte heller i helgens ligamatch mot Alaves. Har dessutom stora skadebekymmer då Marcelo, Kovacic, Theo och Benzema saknas. Vi tar med samtliga tecken!

Match 2. APOEL – Tottenham

APOEL hade ingenting att hämta på Santiago Bernabeu där de föll med klara 3-0. Har sedan spelat två ligamatcher hemma i Cypern utan något mål framåt. Ska inte orka stå emot här. Tottenham såg riktigt bra ut mot Dortmund och har efter det sett bra ut även i Premier League. Inga större skadebekymmer hos gästerna som får tipset här. Spik!

Match 3. Sevilla – Maribor

En av de största favoriterna på europatipset denna omgång hittar vi i match nummer 3 där Sevilla tar emot Maribor. Sevilla stod för en stabil insats i premiären mot Liverpool och är säkerligen nöjda med en poäng där. Här är det dock seger som gäller och Sevilla är ett mycket starkt lag hemma på Ramon Sanchez Pizjuan. Maribor fick precis som Sevilla en poäng i första gruppspelsmatchen men motståndet var inte allt för tufft i form av Spartak Moskva. Ska inte ha något att hämta på spansk mark!

Match 4. Spartak Moskva – Liverpool

Spartak Moskva hade ledningen mot Maribor senast men åkte på ett kvitteringsmål i slutet av matchen. Ska dock vara väldigt nöjda med en poäng sett till hur matchbilden såg ut. Ställs nu mot tuffare motstånd och borde få det svårt. Liverpool styrde det mesta mot Sevilla och hade faktiskt läge på 3-1 från straffpunkten innan kvitteringen kom. Kan inte vara nöjda med försvarsspelet där men vi vet att Liverpool är ett bättre lag på bortaplan där de får kontra. Joe Gomez är avstängd men i övrigt ser det bra ut. Tvåan står sig stark!

Match 5. Manchester City – Shakhtar

Ytterligare en väldigt stor favorit hittar vi i match nummer 5 på europatipset där Manchester City tar emot Shakhtar. Helt rätt att engelsmännen är favoriter men till 93% kan vi bara inte spika. Visst har Man City imponerat stort så här långt men vi tycker att gästerna underskattas en smula här. Shakhtar vann tog en mycket tung skalp i första gruppspelsmatchen mot Napoli, Sett till matchbilden var det inte helt orättvist och vi vet att laget har stor rutin från den här typen av matcher. Det blir tufft att vinna men ett oavgjort resultat till låga 6% kan vara den stora skrällen på europatipset.

Match 6. Napoli – Feyenoord

Napoli åkte på en mina mot Shakhtar i förra omgången och det var en plattmatch från italienarna som inte alls kom upp i normal standard. Det finns inget annat än vinst som gäller nu och Napoli har imponerat stort hemma i Italien den senaste tiden. Feyenoord var duktigt utspelade mot Manchester City i senaste omgången och väger lite lätt mot den här typen av motstånd. Har dessutom svag form hemma i ligan med två raka förluster. Solklar spik på ettan!

Match 7. Besiktas – Leipzig

Besiktas har värvat många tunga namn inför den här säsongen och tog en fin vinst i första gruppspelsmatchen borta mot Porto. Har dock spelat ett mycket tufft derby som uppladdning inför detta och det kan helt klart sitta kvar i benen. Tyskarna fick 1-1 mot Monaco i första omgången och ska inte räknas bort på den här nivån. Har en Emil Forsberg i storform och laget ser intressant ut. Vi helgarderar!

Match 8. Monaco – Porto

Sista matchen från Champions League på europatipset då Monaco tar emot Porto hemma på Stade Luis II. Två lag som säkerligen vill lägga beslag på tre poäng efter tveksamma insatser i den första gruppspelsmatchen. Vi ger dock fördel Monaco som imponerat på hemmaplan hittills denna säsong trots att de tappat ett par nyckelspelare. Vi vågar dock inte låta ettan stå ensam på kupongen utan garderar upp med krysset.

Match 9. Cardiff – Leeds

Över till engelska Championship som täcker resterande del av europatipset och först ut är toppmötet Cardiff – Leeds. Hemmalaget hoppade upp på vinnarspåret mot Sunderland senast och det var en klart rättvis seger sett till matchbilden. Tuffare emot nu men ska räknas med god vinstchans. Leeds kom inte alls upp i nivå näst senast borta mot Millwall och inte heller senaste insatsen hemma mot Ipswich var bra trots seger. Känslan är att de är på väg ner i form och därför nöjer vi oss med 1x på kupongen.

Match 10. Hull – Preston

Det gamla Premier League-laget Hull har inte fått någon rolig start på säsongen och placerar sig långt ner i tabellen. Mött svagt motstånd den senaste tiden men ändå bara plockat två poäng på de fyra senaste omgångarna. Inget för oss till höga 45% i skrivande stund. Preston har imponerat desto mer i säsongsinledningen med ett facit på 4-4-1 efter nio omgångar. Poäng i sex raka matcher och motståndet har inte varit det enklaste. Stort värde i x2 som streckas!

Match 11. Ipswich – Sunderland

Sunderland åkte ur Premier League förra säsongen och har verkligen inte fått någon rolig start i engelska andraligan. En nedflyttningsplats för tillfället och endast sex inspelade poäng på kontot är inte godkänt. Har dock tagit poäng i tre av fyra bortamatcher och är förvånansvärt lågt streckade här. Ipswich placerar sig högt upp i tabellen men spelet har inte alls matchat den placeringen. Har haft otroligt mycket flyt så här långt och det lär komma tillbaka förr eller senare. Utan tvekan så ligger värdet på poäng för gästerna här. x2 streckas!

Match 12. Middlesbrough – Norwich

Middlesbrough har trampat igång efter en tveksam start och har nu poäng i fem raka matcher. Spelet ser allt bättre ut och på papperet är detta ett lag som ska utmana om en direktplats till Premier League. Norwich har också plockat en del poäng mot slutet och ser intressanta ut på papperet, precis som under fjolårssäsongen. Har dock en del att jobba på i den defensiva delen så vi tror inte att de räcker till här. 60% på “Boro” känns godkänt, vi spikar!

Vårt tips: 1

Spela nu

Match 13. Nottingham – Fulham

Vi avslutar europatipset i Nottingham dit Fulham letat sig för match. Två lag som placerar sig i mitten av tabellen och det är även väldigt jämnt när vi kikar till streckfördelningen. Ska vi gå på formen lutar det mot Fulham men Nottingham brukar kunna bita ifrån sig bra på hemmaplan. Vi tar det säkra före det osäkra och helgarderar innan kupongen lämnas in.

Du måste vara inloggad för att lämna en kommentar Login