Tippa Stryktipset – Förslag & resultat på veckans Stryktips!
MISSA INTE

Inför El Clásico 16 augusti – Odds & Speltips

Odds
Det är dags för rond 2 av den spanska supercupen där Real Madrid och Barcelona drabbar samman på Santiago Bernabéu under onsdagskvällen. Ett av fotbollsvärldens hetaste möte och det fick vi se prov på under förra veckans match där det haglade både mål och varningar. Vi ger er förutsättningarna inför kvällens match och tar även en titt på marknaden för odds i jakt på fina speltips.

23:00   Real Madrid – Barcelona   2,31   4,00   2,75

Real Madrid har värvat otroligt smart inför kommande säsong och de har, till skillnad från Barcelona, satsat på unga killar. Från Real Betis hämtade de den unge mittfältstalangen Dani Ceballos och från Alaves har de plockat ytterligare en stor talang i vänsterback Theo Hernandez. Redan förra säsongen var dessa två startspelare men de får nog börja vänja sig vid mindre speltid när de nu hamnat hos marängerna. Det är även ett lyxproblem för Real Madrid och Zidane att ha dessa spelare på bänken. Längre fram under säsongen är det otroligt viktigt att ha en bred bänk och det kan vi lugnt påstå att de regerande mästarna har nu.

Kikar vi till spelet på försäsongen så har inte Real Madrid imponerat allt för mycket ska vi ha klart för oss. Förluster mot Manchester United, Manchester City och Barcelona gjorde att många satte lite frågetecken för formen. Men de har tuggat igång ju närmre säsongsstart vi kommer och senaste insatsen mot Barcelona i första mötet av Supercupen säger det mesta. De slog katalanerna med 3-1 på hemmaplan och de gjorde det på ett övertygande sätt. Asensio smällde upp 3-1 i nättaket i matchens sista ordinarie minut och i det läget spelade Real Madrid med en man mindre på planen. Stor fördel för marängerna inför returen med andra ord men det gäller att inte slå av på takten nu.

Barcelona har suttit ganska still i båten när det kommer till värvningar då laget i stort sett endast plockat tillbaka Deulofeu och förstärkt högerbacken med Semedo. Desto tyngre tapp när vi ser till vilka, eller snarare vem, som lämnat klubben. PSG slängde upp en fantasisumma för Neymar och det fanns helt enkelt inget annat val än att släppa brassen till Frankrike. Han kommer lämna djupa hål efter sig och det fick vi verkligen se i första mötet lagen emellen där ersättare Deulofeu inte kom någonstans. Barcelona har även tydligen problem på just nämnde högerbacken där Aleix Vidal fick se sig omsprungen gång på gång av vitklädda spelare. Ernesto Valverde har med andra ord en hel del att fundera på inför returen på Santiago Bernabéu.

Skador & avstängningar

Kikar vi till skador och avstängningar inför kvällens match så har vi en hel del att rapportera. Luka Modric är tillbaka från en avstängning och lär ta plats på mittfältet istället för Kovacic som åkte på en smäll senast. Däremot blir det ingen Cristiano Ronaldo i dagens match då han åkte på ett rött kort senast. När han även passade på att knuffa domaren så fick han en avstängning på 4 matcher. I övrigt inga större avbräck hos Zidane som trots allt kan ställa en slagkraftig elva på planen.

Hos Barcelona stryker vi långtidsskadade Rafinha och sätter även ett frågetecken för backen Thomas Vermaelen. Två herrar som troligtvis inte hade startat den här matchen oavsett. Ett litet frågetecken även för Iniesta vars kropp inte lär orka med två tuffa matcher på så här kort tid. Det kan bli så att portugisen Andre Gomes går in och ersätter. Slutligen lär det även bli skifte på högerbacken då Vidal inte alls imponerade senast. Nelson Semedo har en bättre speed att erbjuda och det lär krävas mot den här typen av motstånd.

Odds & Speltips

Marknaden för odds har gjort Real Madrid till favoriter i detta möte och sett till första matchen lagen emellan är det helt korrekt. Vi kan dock inte räkna bort ett mycket skickligt Barcelona utan vänder oss istället till marknaden för över/under antal mål. Det brukar i regel bli väldigt mycket mål i El Clásico och nu måste Barcelona ge sig av på offensiven. Över 3,5 mål ger just nu ett odds på 1,85 hos Betsson och det blir kvällens spel!

Vårt tips: 2-2


Här hittar ni samtliga texter om spansk fotboll

Du måste vara inloggad för att lämna en kommentar Login