Tippa Stryktipset – Förslag & resultat på veckans Stryktips!
MISSA INTE

Hyperintressant omgång till helgen

Juan Mata celebrates scoring his sides third goal with Anthony Martial during the Barclays Premier League match between Southampton and Manchester United played at St Mary's, Southampton

Det hopar sig av högintressanta matcher på stryktipset till helgen och kanske, kanske kommer vi få se Manchester United som ny serieledare…

I stryktipsmatch 1 tar superstarka Leicester emot Arsenal. The Foxes är oerhört svårslagna och vänder helst matcher ur prekära lägen. Inget verkar vara omöjligt för Claudio Ranieris mannar. Den rutinerade italienska managern tycks ha lyckats med att kombinera Nigel Pearsons kampanda med mer taktisk smartness. I ligacupen segrade man också mot minst lika starka West Ham i förlängningen. Samtidigt åkte Arsenal på en tung förlust mot Chelsea och möter även Spurs borta senare idag i ligacupen. Onekligen ett bra läge för Leicester City att ytterligare etablera sig i ligatoppen. Å andra sidan, ska Arsenal vara den där utmanaren om titeln, så måste de ta The Foxes på lördag. Inte minst som en mental och symbolisk markering för sig själva och fansen. Men vilken fight vi har att vänta i stryktipsmatch 1!

Manchester United i serieledning?

Strax före övriga matchers avspark på lördag spelar Manchester City borta mot Tottenham och där finns en rätt bra öppning för Spurs att störa och kanske till och med besegra City. Är Manchester-laget dessutom utan David Silva, ökar chansen rätt markant. Det skulle i sig innebära att Manchester United i stryktipsmatch 3 har en jättechans att via tre poäng mot extremt usla Sunderland gå upp i serieledning. Något som i så fall är rätt anmärkningsvärt, då United inte alls ser ut som ett lag som har kapacitet att vinna ligan. Ja, om man inte ser till övergångssummor och stjärnstatus på papperet. Men det har inte sett bra ut spelmässigt. Hackar rätt rejält stundtals, men däremot en hel del flyt. Bäst såg det ut efter Martials två mål mot Southampton senast, då passningsspelet och självförtroendet var på topp. Dock inte så länge eftersom Southampton kom igen på slutet och 3-2 segern togs med ett nödrop och efter suveränt spel av David De Gea i mål. Men, ändå är serieledning inom räckhåll redan i omgång sju.

Sunderlands form är skrämmande usel. Oavsett manager verkar det inte finnas någon som helst själ hos de ändå relativt dyra spelarna som värvats under senare år. Något är riktigt fel i den klubben och nu handlar det om fritt fall. Manchester City gör fyra mål i första halvlek i ligacupen och punkterar matchen pinsamt tidigt. I stryktipsmatch 2 möts två andra lag med vissa problem. Brendan Rodgers Liverpool får inte igång spel eller momentum, även om man hade marginalerna på sin sida de två första matcherna. Pressen ökar och en seger mot svaga Aston Villa är ett måste. Villa å andra sidan tog sig förbi Birmingham City i det på förhand svåra derbyt i ligacupen. Däremot fick man inte till det i ligamatchen mot West Bromwich senast. Tim Sherwoods förmågor kommer vara under lupp under säsongen och det har inte börjat särskilt bra.

The Canaries är inga push overs

Stoke går det inte heller så bra för och Bournemouth hemma är inte en lätt uppgift i stryktipsmatch 5. Det finns rätt stora möjligheter för spelstarka Bournemouth att knipa tre poäng. Southampton mot Swansea i stryktipsmatch 4 är också mycket svår att sia om, men det finns en hel tecken på att The Saints är på väg tillbaka till formen. Deras match mot United senast gav mersmak. Det ska också bli intressant att se hur de hanterar bortamatchen mot Milton Keynes ikväll. Kan bli en fingervisning. Sedan är ju frågan om West Ham kan bygga vidare på den fina formen hemma mot Norwich. The Canaries är inga push overs och Slaven Bilic The Hammers har en tendens att visa upp en frustrerande ojämnhet som för tippare skapar stor frustration.

Kommande helg innehåller därmed dramatik i var och varannan match. Man brukar ju säga att det först efter tio omgångar som ligan sätter sig och de olika skikten börjar utkristallisera sig. Därför blir också kampen i omgång sju till tio oerhört intressant, framförallt ur ett mentalt perspektiv, då lagen etablerar synen på sig själva som topp, mitt eller botten. Jag tror på Manchester United, Leicester, Bournemouth, West Ham, Southampton, Leicester, Spurs och Aston Villa. Åtminstone på att inget av nämnda lag kommer att förlora. Och kanske är Manchester United serieledare efter helgen.

 

Du måste vara inloggad för att lämna en kommentar Login

Lämna en kommentar