Tippa Stryktipset – Förslag & resultat på veckans Stryktips!
MISSA INTE

FA-cupens femte omgång – agnarna skiljs från vetet

Flera storlag är kvar i cupen och en del av dem kommer sättas på svåra prov i helgen.

Arsenal tar emot Hull City AFC, vilket kan bli en riktig rysare. Hull är i topp i The Championship och förutom ett litet felsteg mot Burnley för ett par omgångar sedan tuffar de på som värsta lokomotivet. The Gunners har en urladdning mot Leicester bakom sig och vi får se om Arsene Wenger lyckas få sina mannar påkopplade. Faktum är ju att Arsenal nog är det lag som har allra störst chans att ta hem den magiska dubbeln (ligan och FA-cupen) i år.

Även Manchester City har chansen till dubbeln och kanske till en trippel ifall de vinner över Liverpool i ligacupfinalen. Däremot ser det inte så bra ut just nu. Manuel Pellegrini är på väg bort, Yaya Touré ser mer ointresserad ut än vanligt och försvarsspelet lämnar mycket att önska. Men med tanke på vilken kapacitet laget har, så kan vi inte räkna bort dem helt, men visst känns det som om det är fördel Chelsea. Dels därför att de nu har vaknat till liv igen, dels för att de har hemmaplan och nog vill ge säsongen en chans genom att göra bra ifrån sig i FA-cupen. En liten brasklapp dock, matchen mot Paris Saint Germain tidigare i veckan kan sätta sina spår avseende motivation och fokus i helgen.

Watford tar emot Leeds United i ett härligt möte mellan två lag som har fina cuptraditioner. Watford med en FA-cupfinal 1984 och Leeds med massor av semi- och finaler, men framförallt en seger 1972. The Hornets tar emot ett Leeds i kaos, vilket tyvärr har varit ett faktum rätt länge, och det skulle förvåna många om Watford tappade detta unika läge att nå kvartsfinalen.

Reading är ett lag som ofta är med fram till kvarts- och ibland semifinaler numera, så formsvaga West Bromwich Albion kan inte räkna med någon enkel bortamatch. WBA skrällde mot Everton i ligan senast, men det fanns egentligen inget i The Baggies spel som tydde på att Tony Pulis nu vänt på skutan. Tvärtom handlade mycket om Evertons oförmåga att avgöra. Reading har därmed ett ypperligt läge att ta sig vidare.

Om Everton hade det svårt mot WBA, blir det inte lättare mot Bournemouth… Eller kanske blir det det… Bournemouth är ju ett spelande lag som har lite svårt att freda sitt eget försvar, medan WBA är precis tvärtom. Everton har betydligt lättare för Bournemouths typ av fotboll, så här är det fördel The Toffees som dessutom behöver en framgång i FA-cupen om inte säsongen ska vara totalt bortkastad.

Tottenham kommer inte ha några som helst problem hemma mot Crystal Palace om det är så att Pochettino och gänget är fullt fokuserade. Kanske föreligger det en viss tveksamhet kring detta, då ligan går före alla dagar i veckan för The Lily Whites. Palace är inte bra just nu, så mycket handlar om vilket humör Spurs är på.

Blackburn Rovers har en möjlighet att skaka West Ham på hemmaplan, då laget från östra London ser lite mindre stabila ut nu än för ett tag sedan. Men tror ändå det blir svårt och kanske har The Hammers en möjlighet att upprepa deras senaste stora FA-cupseger 1980, då man som division 2-lag vann över Arsenal med 1-0 i finalen, efter mål av deras store stjärna Trevor Brooking. Blackburn har det också jobbigt i de nedre regionerna av The Championship just nu.

Sedan är ju frågan hur det står till med Manchester United? Shrewsbury har en unik möjlighet att tvåla dit jätten på hemmaplan, även om klubben för närvarande bara ligger två poäng ovanför nedflyttningsstrecket i League One. Två klubbar i gungning, frågan är om Uniteds överlägsna förmåga ska slå ut en möjlighet till bragdmatch som kan skapa nytändning för Shrewsburys säsong?

I helgen får vi svaren.

Matcher

Arsenal – Hull City AFC

Watford – Leeds United

Reading – West Bromwich Albion

Bournemouth – Everton

Blackburn Rovers – West Ham

Tottenham – Crystal Palace

Chelsea – Manchester City

Shrewsbury – Manchester United

Du måste vara inloggad för att lämna en kommentar Login