Tippa Stryktipset – Förslag & resultat på veckans Stryktips!
MISSA INTE

Burnley åter i finrummet

Burnley är åter i finrummet och tar på lördag emot Swansea på klassiska Turf Moor i stryktipsmatch 1. Ett inför säsongen nederlagstippat Burnley, som nog ändå kan överraska en och annan.

Äntligen Premier League på stryktipset! Livet kommer åter till stryktipsentusiaster som följer engelsk fotboll. Stryktipsmatch 1 ser dessutom att bli en riktig rysare. Burnley FC tar emot Swansea och Turf Moor får än en gång vara värd för Premier League-fotboll.

Få tror nog att Burnley ska klara nytt kontrakt och en snabb blick på truppen och utvecklingen hittills under Silly Season ger ju slutsatsen att belackarna kan får rätt. Eller?

Kompetent anfallspar

Nyförvärv som reservmålvakten Nick Pope, mittfältaren Johan Berg Gudmundsson och lånet av Liverpools Jon Flanagan skrämmer knappast slag på motståndarna. Managern Sean Dyche har dock byggt ett oerhört starkt sammanhållet gäng som jobbar för varandra, ofta med stöd av starkt presspel, vilket man inte minst visade upp i sista träningsmatchen mot spanska Real Sociedad. Matchen slutade 1-1 och Burnley såg rätt bra ut hemma på Turf Moor. Faktum är att man är obesegrade i samtliga träningsmatcher hittills. Målspottaren Andre Gray gjorde sitt nionde försäsongsmål och tillsammans med walesaren Sam Vokes har The Clarets ett mycket starkt anfallspar som kommer att ge Premier League-försvaren en mycket svår fysisk utmaning.

Grays målsnitt imponerar, alltifrån tiden i Luton mellan 2012 och 2014 (0,51) till fjolårets succé i Burnley (0,55). Kanske något mer modest under säsongen i Brentford 2014/15 (0,38), men inte fy skam. Helt klart har vi en anfallare som vet var målet finns och nätar på reguljär basis, vilket ju egentligen är det allra viktigaste för en målskytt.

Han har dessutom lyckats med konststycket att inte tappa målsinnet trots ett gigantiskt steg från Conference League och Luton Town till The Championship. I sig ett styrkebesked, vilket bådar gott nu när han ska tampas mot världseliten i Premier League.

Kraftfulle Sam Vokes kanske inte gör lika många mål som Gray, men har prövats på högsta nivå, vilket inte minst uppmärksammades då han med ett fantastiskt mål sänkte Belgien för Wales räkning i EM tidigare i somras. En klassisk target player som blir allt svårare att få tag på numera.

Bra målvakt men svagt mittfält

Engelske landslagsmålvakten Tom Heaton blir en nyckelfigur. Det sägs att utan en riktigt bra målvakt tar man inga titlar, men man kan nog även lägga till överlevnad i en nedflyttningskamp i Premier League. Mittlåset Michael Keane och Ben Mee måste lyfta sig till nivåer som påminner om Leicesters mittbackspar Robert Huth och Wes Morgan. Nja, eller kanske inte så höga, men helt klart krävs stabila topprestationer.

Förlusten av Joey Barton till Rangers FC skapar ett hål på mittfältet. De något åldrade och kanske inte alltid sylvassa David Jones och Dean Marney känns inte som ett mittfält på Premier League-nivå. Scott Arfield lär gå en kamp mot nyförvärvet Gudmunsson och så kanske Michael Knightly kan kliva fram ytterligare. Men summa summarum ser det oerhört tunt ut på mittfältet för The Clarets.

Swanseas nyförvärv

Motståndaren Swansea spelade utan lagkaptenen Ashley Williams i senaste träningsmatchen, vilket tyder på att han kan vara på väg till Everton. Andre Ayew är klar för West Ham, men nyförvärvet Fernando Llorente från Sevilla är intressant och 31-åringen bör kunna tillföra rutin och bra target-spel. Alltid svårt med denna typ av värvningar där spelarna kanske sett sina finaste stunder och dessutom på de lite större Europeiska scenerna. Resulterar väl oftare i flopp än flipp, men Llorente har här möjligheten att kliva fram som en ledare i ett rätt talangfullt Swansea och på så sätt skriva in sig i dess fotbollshistoria. Ska bli intressant att se samspelet med Gylfi Sigurdsson.

Nyförvärvet Leroy Fer från Queens Park Rangers är också ett intressant namn värt att hålla ögonen på. En spelare som ännu kanske inte nått upp till förväntade nivåer, men i The Swans tröja har det gått hyfsat bra då han kom in på lån under förra säsongen. Dags att ta nästa steg. Mittbacken Mike van der Hoorn från Ajax är också en spelare att hålla ögonen på, framförallt inför framtiden.

Onekligen en intressant stryktipsmatch som väntar på lördag, där nog ändå Burnley FC får bära favoritskapet. Inte minst eftersom nykomlingar ofta har en tendens att göra bra ifrån sig i början av säsongen.

Du måste vara inloggad för att lämna en kommentar Login