Tippa Stryktipset – Förslag & resultat på veckans Stryktips!
MISSA INTE

AIK hetare än Hammarby i Stockholmsderbyt

Ivan Turina hyllas inför Stockholmsderbyt

Det blev inte något publikrekord, men ändå en mäktig publiksiffra på drygt 41600 åskådare. AIK var det hetare laget och vann rättvist med 2-0.

Känslorna svallade inför det första Allsvenska Stockholmsderbyt mellan AIK och Hammarby på över fem år. AIK hade revansch att utkräva efter förlusten i svenska cupen tidigare under säsongen, medan Hammarbys hjältar från söder återigen skulle bevisa att man definitivt är tillbaka i Allsvenskan för att stanna.

Innan matchen så hyllades AIK:s avlidne målvakt Ivan Turina av båda sidors supportrar och det gjorde knappast att känslosvallet minskade inne på Friends Arena.

Om det kokade på läktarna så var det desto segare och en inte särskilt derbyintensiv första halvlek fick se Nabil Bahoui utgå på grund av skada, men inte så mycket annat i spelväg. På läktarna så kokade dock arenan och supportrarna för båda lagen var något i världsklass.

I andra halvlek höjdes intensiteten och det var AIK som var starkast och mest effektiva. Mohammed Bangura ersatte Sam Lundholm efter halvtid och drog upp tempot med inspirerande spel inledningsvis. Men det var främst Bahouis ersättare Henok Goitom som tände till hemmapubliken med sitt vackra 1-0 mål efter fint samspel med Fredrik Burstad. I övrigt var det en relativt tam match som flertalet gånger fördröjdes av de otaliga bengaler som rökfyllde arenan.

Matchen avgjordes efter att Noah Sonko Sundberg fullföljde ett anfall och kunde sätta bollen i öppet mål och Friends arena exploderade.