Tippa Stryktipset – Förslag & resultat på veckans Stryktips!
MISSA INTE

Southampton kan överraska Crystal Palace

Intensiteten ökar och snart skiljs agnarna från vetet i Premier League. Tippastryktipset.nu funderar över fyra matcher på stryktipskupongen.

När alla andra går in i julledighetens välbehövliga vila, ökar Premier League intensiteten i en period som ofta är rätt avgörande för ligans utgång. Tätt matchande drivna av traditioner såsom att det ska alltid spelas fotboll på annandag jul samt nyårsdagen. Och då är det ändå två omgångar kvar till annandag jul och en omgång mellan annandagen och nyårsdagen. Som sagt agnarna skiljs från vetet.

Crystal Palace vs Southampton

I stryktipsmatch 1 tar Crystal Palace emot Southampton i en match som de flesta nog tror slutar med en etta. Tycker dock inte att The Eagles var särskilt vassa borta mot Everton senast och det oavgjorda resultatet spelades ihop tack vare kamp och en hel del flyt med tanke på att Everton hade tre träffar i trävirket. Alan Pardews mannar har också en förmåga att göra bra resultat mot klubbar som ska vara bättre och spelar med mycket bollinnehav. Southampton gillar visserligen bollinnehav, men i en bortamatch på Selhurst Park kan de knappast ses som favoriter. Dessutom förbryllar The Saints många av oss. Det finns en god högstanivå, men på senare tid har man rasat ihop lite för lätt vid några tillfällen. Kollapsen i ligacupkvartsfinalen mot Liverpool var knappast hedrande och endast 1-1 hemma mot ligans absolut svagaste lag Aston Villa är inte heller något som värmer The Saints fans. Tvärtom finns nu en viss oro. Men med tanke på lagets ojämnhet och vad alla nu förmodar vara en nedåtgående spiral finns där ändå en chans mot Crystal Palace. Kanske läge att ta fram förmågorna? Ronald Koeman är dessutom en rutinerad och begåvad manager, vilket gör att jag tror inte Southampton riskerar en nedflyttningsstrid, men då är det i matcher som Crystal Palace borta man ska börja få tillbaka självförtroendet.

Manchester City vs Swansea

Manchester City genomförde en makalös vändning i Champions League och blev faktiskt etta i sin grupp. Mycket till Juventus förtret. Sannolikt plåster på såren efter förlusten mot Stoke senast i ligan. Detta City som man aldrig blir riktigt klok på. Men mot Swansea ska det vara tre bergsäkra poäng hemma på Eastlands. All den harmoni och långsiktiga trygghet som The Swans fick beröm för tidigare under säsongen är nu som bortblåst och managern Garry Monk fick sparken i veckan. En usel fas kan i dagens fotboll rasera – eller åtminstone skaka om – år av arbete. Nu finns där ingen harmoni eller trygghet, utan laget är i det närmast i fritt fall. Leicester City pulvriserade dem på deras egen hemmaplan senast. Samma visa lär det bli mot City.

Sunderland vs Watford

Sam Allardyce börjar få fason på Sunderland. Det kanske inte är vackert, men poängen börjar trilla in. Visserligen räckte man inte till mot Arsenal borta, en det är inte hela världen. Watford hemma är en annan femma. The Hornets är dock ingen promenad i parken. Laget har två segrar på raken då man lyckats hantera besvikelsen av ett par tunga uddamålsförluster mot tuffast möjliga motstånd såsom Leicester och Manchester United. Helt ovisst, men det kommer att bli kamp och jag har svårt att se att något av lagen kommer från matchen med tre poäng.

West Ham vs Stoke

Ena omgången förlorar Stoke mot Sunderland för att nästa omgång vinna över Manchester City. Mycket handlar om Xherdan Shaqiris form och mot City var han magnifik, men ojämnheten är hans signum och det är inte säkert att West Ham ger samma inspiration som Manchester City. West Hams starka inledning har ebbat ut, men fortfarande gör laget bra matcher emellanåt. 0-0 borta mot Manchester United senast är inte dåligt, lägg därtill med mersmak. Men när bubblorna lagt sig på Upton Park tror jag att detta kan vara en sådan där match där Slaven Bilic inspirerar sina spelare till stordåd med United-matchen som bas. Men Stoke har fin form, så säkert är det ju inte…

 

Du måste vara inloggad för att lämna en kommentar Login