Tippa Stryktipset – Förslag & resultat på veckans Stryktips!
MISSA INTE

Stormatch av Krul när Newcastle vann i London

Newcastle har inlett säsongen lite sådär, medan det gått bättre för Tottenham. Efter senaste mötet dem emellan så ligger dock lagen betydligt närmare varandra i tabellen, då Newcastle lyckades med att besegra Tottenham med 1-0 på White Hart Lane. Vinsten var Newcastles första på fem försök på bortaplan mot Tottenham, och det resultatet kan man tacka målvakten Tim Krul för, då denne gjorde en strålande insats. Newcastle tog ledningen redan efter 13 minuter genom Luic Remy, som gjorde sitt sjunde mål för säsongen. Första halvleken blev också någorlunda jämn, med visst övertag för Tottenham, och resultatet i halvtid kunde lika gärna ha varit 1-1.

Andra halvlek dominerades av Tottenham, som satte Newcastle för hård press. Krul stod dock i vägen för allting, och när han inte gjorde det, så sköt Tottenham i ribban. Den gamla hockeyklyschan att en bra målvakt ska ha tur passade verkligen in på Krul. Han storspelade, och när det inte räckte mot hemmalagets massiva press, så kunde de ändå inte göra mål. Slutresultatet 0-1 speglade inte matchbilden, och utan Krul så hade Tottenham med största säkerhet vunnit. Tottenhams coach Andre Villas-Boas medgav att Newcastle spelade bra under första halvleken och förtjänade ledningen, man att man hade otur som inte lyckades kvittera under andra halvlek, när man dominerade spelet. Han medgav dock att Krul spelade mycket bra, och var den som låg bakom slutresultatet.

Resultatet innebär att Tottenham tappar i toppstriden; en vinst skulle tagit laget upp på en delad andraplats; nu ligger man i stället sjua. Newcastle å andra sidan är nu väl förankrat i mitten på en nionde plats. Om Krul fortsätter att spela på samma sätt som han gjorde på White Hart Lane finns det dock alla möjligheter att man kommer att fortsätta klättra. Managern Alan Pardew hade också mycket beröm för sin stjärnmålvakt, och hävdade att Krul är Hollands bästa målvakt, även om han inte behövt spela på samma höga nivå som under matchen mot Tottenham tidigare. Under matchens andra halvlek sattes helt enkelt Krul på hårda prov. Han klarade dem alla galant, och räddade därmed segern åt Newcastle.